Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Recenze (105)

markuc 

všechny recenze uživatele

Australsky krimi-drama-thriler-horor se odehrava v jedne odlehlejsi a mensi vesnicce uprostred australske pouste a hlavne u indianske rezervace. Do teto vesnicky zavita novy straznik (pristehovalec z velkomesta) a s nim prichazi rozum/nadhled a hlavne zakon. Vtipne dialogy a jednotlive sceny ucinily z tohoto filmu ocistny okamzik pro zmozeneho festivaloveho navstevnika. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak někoho 30x nezastřelit, když máte příležitost. Polopřekvapivá pointa film nezachrání a tak jediné co film zachraňuje je pěkná hudba a scenérie, ve kterých se příběh odehrává. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ikeď postavy sú kapánek prihlúple.....atmosféra Red Hillu je dostatočne dusná, aby sa na to dívať dalo.......aby Jimmy učinil spravodlivosti zadosť...a jeho návrat do rodného mesta sprevádzali krvavé stopy.....**/*** ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem zkouknul, protože Patrick Hughes má režírovat Expendables 3, tak jsem chtěl vědět, jak na tom je. Jedná se o klasický slasher s prvky westernu. Film má atmosféru, svižný soundtrack a je natočen v pěkné krajině a pěkném městečku. Postavy jsou slušně rozpracované a děj zajímavě vykreslen. Co je ovšem nejdůležitější - akční scény jsou dost dobré a ze záběrů je znát, že režisér věděl, jak je chce podat. Red Hill je slušně natočený thriller, který působí přesně tak, jak má. Příjemná vyvražďovací oddechovka. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Pan Zrůdička s kloboukem zaraženým hluboko do čela toho moc nenamluví a bez mrknutí oka kostí vše co se mu pod kopyta připlete. Měl by bejt drsňák všech drsňáků největší. Já mu to ale né a né uvěřit. Stejně tak smyslu zbavení vedlejší aktéři, kteří mu svoji lehkovážností, hraničící s debilitou, vražda práci až moc usnadňují. Lehký nadprůměr to ale je a to díky exteriérům a dobře nasvíceným scénám, kterým místy pomáhá až magicky uhrančivý měsíc... ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Snímek s primitivním, provařeným dějem, u něhož tvůrci pravděpodobně moc nepřemýšleli. Logika zde opravdu zrovna moc dobře nefunguje, čemuž ještě z velké části dopomáhá totálně dementní chování všech postav. Toto bych snadno odpustil, pokud by se jednalo o béčko, při kterém stačí vypnout mozek a budete se bavit. Pomalé tempo a předvýdatelný děj však způsobily, že již po nějakých 40 minutách jsem se nudil a vyčkával konec. Zde zkrátka autoři šli tak nějak proti sobě, jde cítit, že chtějí, abyste se do postav vcítili, ale ono to zkrátka nejde, i když se o to snažíte. Co z toho tedy vychází? Nic, než šedý průměr, až podprůměr, který nemůže oproti jiným filmům tohoto ražení nabídnout absolutně nic navíc. 45% ()

Luk80 

všechny recenze uživatele

Australské napětí mám rád. Storm Warning a Loved Ones obvzláště. Tyto filmy spojuje jméno John Brumton. A máme ho i tady, i když v malé a kladné roli. Tu zápornou zde převzal Tommy Lewis, kterému popálená část obličeje v roli psance perfektně sedla. Klidný a rodinný rozjezd se změni ve střílečku ala Hodný zlý a ošklivý. Oškliveho už máme. Hodný je tady Ryan Kwanten a zlý.....? To musíte už zjistit sami:-) ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Ale šlo to. Režisér tretích Expendables vo svojej prvotine nesklamal. Na úvod poviem, že je to veľmi zručne natočený film. Dobrá atmosféra, kopec štýlových nápadov. Obrátený systém, keď skupina klďasov, je likvidovaná jedným záporákom. Herecké výkony sú solídne. Dočkáme sa aj nejakých zvratov (aj ke nie zas nejak úchvatných. Akcia je jednoduchá, pomerne realistická a krvavá. Záver napínavý a keď už nie výborný tak aspoň uspokojujúci. A z času načas super filmová hudba. Takto to znie ako super film. Ale je tu ale. Niektoré veci sú nedotiahnuté. A z času načas to proste nedáva zmysel. Hughes natočil dobrý film, ktorý mal byť ešte chvíľu dlahšie v post-produkcií a možno si nechať poradiť nejakým skúseným borcom. Nechcem moc spoilovať, ale raz za čas sa vo filme objavili scény, ktoré my kazili zážitok. Hughes má potenciál a keby doladí pár detailov dám 4*. Takto silné tri. Na nového rejžu Exp3 musím byť proste náročný. ()

navorski 

všechny recenze uživatele

Banální příběh o pomstě a chladnokrevném zabijákovi, kterého netrefí nikdo, ale on trefí každého. Pro splynutí s tímhle filmem je potřeba pořádná dávka sentimentu. Mě to ale minulo. Místo dojetí jsem obracel oči v sloup nad tím kýčovitým patosem. Jo, třeba před 15 lety to mohlo fungovat podobně jako takoví jednodušší Nesmiřitelní nebo nějaká jiná pocta westernům. Ale dneska je to nuda. To už raději koukněte na film "Kde sní zelení mravenci" od Wernera Herzoga. Ten si s podobným tématem poradil mnohem lépe. Žánrově se to sice nedá srovnávat, ale je o lepší zábava - už proto, že při tom mozek nepřepíná do úsporného režimu. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Patrick má rád westerny všeho druhu a jeho film je něco mezi poctou a další generací žánru. Zápletka je jednoduchá a přímočará, prostředí je silně ikonické (mrtvé maloměsto, měsíc, bouřka), postavy jednorozměrné (ale "šerif" má styl), hlavní hrdina prochází klasickým vývojem a scénář je plný stereotypů jako trauma, pomsta, spiknutí a závěrečné zúčtování. Atmosféra tu ale je, tempo soustředěné, film pomalu graduje, přestřelky jsou přehledné a hudba sedí. Je to prostě neowestern, který dobře baví, ale v žánru revoluci nezpůsobí. Sotva se ubytujete v novém městě, musíte nahánět grázla, jenž zabíjí ve volném stylu a vaši kolegové u něj mají sakra velkej vroubek... 70% ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Za pekne obrazky a "westernovy" pristup davam 3, ale jinak je to pitominka na jedno zkouknuti max. P.S.: ale jeste jednou rikam, obrazky moc pekne. (ze by ta reklamni zkusenost?) ()

upson 

všechny recenze uživatele

S možnostmi jaké režisér Patrick Hughes měl a tím mám na mysli hlavně rozpočet, si poradil celkem obstojně. Určitě se nejedná o režiséra s vlastním silným rukopisem, spíše o kreativního zástupce mladé vlny režisérů, co umí navodit atmosféru a využít lokace s pěknými malebnými záběry a do těch malebných záběrů a cool momentů vložit dobře znějící hudbu. Scénář, který si režisér sám napsal je klasické westernové klišé o němém mstiteli s touhou po pomstě. Kdo mě překvapil byl Ryan Kwanten, znal jsem ho akorát ze seriálu Pravá Krev a tam mě více či méně nijak nepřesvědčil, abych si ho vážil jako herce ( ovšem nepřesvědčil mne nikdo z toho seriálu :-D ) ale tady byl celkem slušně stravitelný. I když se jednalo o velmi jednoduchou a přímočarou zábavu, tak jsem neměl s filmem vážnější problémy. Slušných 60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

S australskou filmovou produkcí nemám tedy příliš mnoho zkušeností, nicméně tento film ve mně vzbudil zájem především díky jménu jeho tvůrce, který je nyní velmi úzce propojen s Expendables 3 a já jsem byl tedy velmi zvědav, na základě čeho se Sly rozhodl právě pro něj a jak moc správná to byla volba. A po shlédnutí Red Hillu se nemohu zbavit dojmu lehké rozpačitosti. Jediné, co mě totiž na tomto snímku přišlo působivé, byla atmosféra, kterou ale tedy zrovna Postradatelní ke své vlastní funkčnosti vážně nepotřebují. Jinak jde totiž ale o zcela průměrný a hlavně nenápadný western, převedený do současnosti, který ovšem pan Hughes jaksi zapomněl čímkoliv oživit, či okořenit. Celá ten film probíhá dost poklidně, bez většího tempa a nasazení, originalita scénáře naprosto nulová, napětí nefunkční a finále toporné jako Rocco Siffredi ve filmu s Jennou Jameson. Avizované explozivní násilí a krutosti se také jaksi nedostavili (nebo že bych viděl nějakou vystříhanou verzi?), a tak prakticky, tedy krom zmiňované atmosféry, co mě ještě dokázalo oslovit, bylo už jen obsazení, kdy přítomní herci byli jak sympatičtí, tak herecky kvalitní a snímku fakt pomohli. Jinak mi ale Red Hill přišel prostě jako slabý, nízkorozpočtový filmeček, jehož minimálně festivalový úspěch si nedokážu příliš vysvětlit a volbu pana Hughse pro trojku Postradatelných nechápu už vůbec. No, uvidíme, uvidíme. ()

Tjaden 

všechny recenze uživatele

U Australanů jsem si v posledních letech zvykl na temné, nekompromisní a řádně krvavé thrillery. Navzdory zdejšímu hodnocení a díky popisku filmu jsem podobné atributy čekal i u Red Hillu. "Temný a zručně natočený thriller, který vyniká vytříbenou kamerou, se odehrává během jediného dne a noci a nechybí v něm velká dávka explozivního násilí a krutostí". Já jsem asi viděl nějakou upravenou verzi, protože se mi dostalo dosti naivní a laciné podívané, která výpravou místy připomínala německé kriminální seriály, které se u nás vysílají (nebo se kdysi vysílaly) v dopoledních hodinách. Námět přitom není úplně špatný a s vyšším rozpočtem a zručnějším zpracováním by se z něj dalo vytřískat více. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pozreté čisto kvôli jednej z prvých lepších a väčších úloh Ryana Kwantena. Slabučké. Síce nie úplne tupé viď. príbeh, ale slabučké. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemném překvapení. Především atmosféra australského venkova, nebo chcete-li buranova, nemá chybu. Taktéž řemeslné zpracování je na velice slušné úrovni. Všechno to vraždění, napínavé i akční scény maj velmi slušnej šmrnc a film bez slabších míst utíká jak voda. Titulní "záporák" mě připomněl Mike Meyerse - taky má hnusnej ksicht kterej se ani nehne, taky nemluví (skoro) a taky koho potká, toho sejme. A nutno říct, že se s tím vůbec nesere. Závěrečný dějový veletoče kdy klaďasové nejsou pokaždý klaďasové a záporáci naopak záporáci, mě tentokrát ani moc nenaštvaly. Hrůza pomyslet jaké hovno by z takovéhoto scénáře vytlačili amíci. Jo a i na pantera dojde... :-) ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to dívá, je to docela nervák, fajn natočený (i když strašně často na hraně "klišé jako prase") i herci solidní (vesměs všici neznámí). Velkej problém je tu v žánrový nevyhraněnosti - což normálně vítám, ale tady je to nikoli záměrem ale spíš stylem: "nevím sice co chci natočit, ale mám rád akčňáky, westerny, srajlery i horory... no tak to tam prostě nějak naseru všechno a je to (ono to nějak dopadne)!" ()

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama