Reklama

Reklama

Red Hill: Krvavý zapadákov

  • Česko Red Hill (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý policajt Shane Cooper (Ryan Kwanten) sa práve prisťahoval do mestečka Red Hill, kde sa chce usadiť so svojou tehotnou manželkou Alice (Claire van der Boom), aby si oddýchli od ruchu veľkomesta. Hneď v prvý služobný deň na novom mieste však príde správa, že z väzenia ušiel Jimmy Conway (Tom E. Lewis), nenapraviteľný vrah. Ten sa vracia do Red Hill, aby si vyrovnal účty s niektorými obyvateľmi mestečka. Pokojná služba sa tak pre Shanea rýchlo mení na nočnú moru. Ak má prežiť deň a noc, musí vziať zákon do vlastných rúk... (TV JOJ)

(více)

Recenze (105)

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Nečudo, že Sylvestra oslovil Hughesov štýl, veď jeho Red Hill je vo veľa ohľadoch podobný prvému Rambovi. Je v ňom všetko, prostredie odľahlého zapadákova, arogantní policajti a osamelý bojovník s boľavou minulosťou. Ten vzbudzuje rešpekt aj bez hovoreného slova a hneď prvý kontakt s ním sa rovná zimomriavkam. Má ale silnú charizmu, porovnateľnú s inými slávnymi masovými vrahmi, lenže tentokrát nezabíja pre potešenie, má motív. Atmosféru vidieka príjemne dokresľuje country, aké časom prejde do rezkejšej muziky, zrkadliacej drsné vysporiadanie sa s obyvateľmi mestečka. A tí vedia prečo sa jeho návratu báť. Uprchlý väzeň však nepredstavuje hlavnú postavu, tou je mladý policajt, ktorý sa tak nechtiac celej akcie zúčastní a spoločne ako divák postupne zisťuje, čo je skutočne vo veci. Zároveň je stelesnením myšlienky v momentoch spoločnej konfrontácie. Preto sa nenechajte odstrašiť béčkovým prekladom ani nízkym hodnotením. Red Hill je poctivým thrillerom od kamarátov protinožcov, tak mu smelo dajte šancu. ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Nadechnout a vydechnout.... od začátku do konce jsem se bavil... film o pomstě jednoho obyčejného člověka,kterému vzali rodinu. 65% (v některých záběrech mi připomínal kovboje z Jonah Hex) ()

Zombi 

všechny recenze uživatele

Moderní westernový thriller z australského zapadákova, který přijede vykydlit zohavený stopař. Začátek je poměrně bezstarostný, seznámení s postavami, uvolněná atmosféra, ta ale začíná pomalu houstnout a následná vyvražďovačka je solidně rudě zahuštěná. Drsnou, temnou, ale trochu i mystickou atmosféru podtrhuje výborná hudba. Tempo je spíše pomalejší a závěr pěkně graduje. Já byl spokojen, jen jsem nějak nepobral, kde byli celou dobu ostatní obyvatelé městečka. 4 hvězdy. ()

Domec 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu mam jeden problem. Nevim jestli to reziser bral vazne a nebo jestli to byl pokus o beckovej thriller. No kazdopane aslepson na festivalu me ten film pobavil, takze 2**. *MFF KV 45th* ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Dobré prostředí a námět kazí trochu jednání postav. Škoda, ale za pozornost tento snímek stojí. ()

Ad4mson 

všechny recenze uživatele

Ukrutná sračka, na kterou jsem se podíval z toho důvodu, že jsem chtěl vidět co můžu očekávat od Expendables 3. A začínám se sakra bát. Nejpředvídatelnější film široko daleko... ()

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Parádní australská střílečka jeden proti všem. Maličko jsem začal tušit, že zabiják se nevrací jen kvůli pomstě na těch, kteří ho nechali před lety uvěznit. Nezabíjel všechny, které potkal a tak si dokonce u mě zasloužil určité sympatie, kterých postupně přibývalo. Nakonec jsem mu začal i trošku fandit. Film s hustou potemnělou atmosférou a s podivným nemluvným individuem se znetvořeným obličejem. ()

Puddle 

všechny recenze uživatele

Ryan Kwanten? MEGA Týpek! A zadruhé: Takhle si představuju novodobý western se vším všudy, nějaký No Country for Old Men se kromě za mě může jít zahrabat. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Sakra dobrej materiál pro grindhouse, požárem poznamenaný australský domorodec na cestě pomsty na bílých trýznitelích, jak dělaný pro Tarantina či Rodrigueze. V několika scénách to za doprovodu hudby evokuje tohle žánrový zařazení, ve zbytku filmu tomu ale tak není a film se pohybuje někde mezi novodobým westernem, thrillerem a dramatem. Pasáže sledující útrapy mladýho policajta jsou občas zbytečně dlouhý , revenge scén mohlo být víc a krvavějších (headshot střídá headshot), zajímavá až mystická byla krátká vsuvka s panterem a dojemnej byl závěr. Suma sumárum to není špatnej film z ne příliš akční australský produkce (co se filmování týká), ale chybí tomu potřebná (třeba) Rodriguezova šťáva.. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Divný film. Nevěděl jsem přesně, co čekat a možná proto mám z Red Hillu pocity spíš negativní. Začátek je příjemný, ale od příjezdu Jimmyho Conwaye do města je snímek příliš rozvleklý, některé záběry jsou délkou pomalu hodny Stalkera a vůbec by nebyla škoda stopáž o dvacet minut zkrátit. Scénář je jednoduchý, přesto s blížícím se koncem a pointou čím dál víc nedává smysl. Akce moc není, brutality a krve taky ne. Upřímně nechápu, za co si Patrick Hughes vysloužil přízvisko "řezník" a tenhle počin "krvák" a najednou mám obavy o osud The Expendables 3. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Z toho indiána šel opravdu strach. Dobře poskládaný děj. Hezky se to postupně odkrývá. Kwanten je schopný herec. ()

Lusů 

všechny recenze uživatele

Na festivalovém promítání jsem v prvních minutách přemýšlela, zda jsem tam správně, protože jsem se opravdu začínala bát. Naštěstí jsem ale neodešla. Po chvíli se film totiž (předpokládám že ne úplně záměrně) přehoupl do dokonalé parodie a celý sál se smál – hodně nahlas... Shane Cooper se stal mým hrdinou a celou dobu jsem napjatě očekávala jak to dopadne … ale TOHLE jsem vážně nečekala!!! ()

Uhura 

všechny recenze uživatele

Příjemný pocit jemné nadsázky je tu bohužel vzácnější, než by tomuhle filmu slušelo. Na jednu stranu si vzpomenete na Tahle země není pro starý a nemůžete si nevšimnout mnoha podobností, na druhou stranu vás tvůrce neustále popichuje a tak trochu vás nechává v nejistotě, nakolik to vlastně máte brát vážně. Výsledkem je nejistý vtipný odpočinkový film, na který se dobře dívá, a pokud k němu od začátku přistoupíte jako k nadsázce, užijete si ho. ()

zipacna 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu byla dost hloupá podle mě. Nikdo nestřílel když měl moře příležitostí, auta nestartovala zrovna když šlo do tuhého... Příběh možná nebyl špatný a lahůdka v podobě pantera potěšila, ale jinak nic moc. ()

Lichty 

všechny recenze uživatele

Kultovka wannabe a taky cool jízda bez sympatického tahouna. Nezbývá, než si postesknout, proč to všechno nezůstalo v poklidném frajerství první podivuhodné půlhodinky. ()

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama