Reklama

Reklama

Jak se Aleš potkal s Harry Potterem

(amatérský film)
  • USA How Aleš Met Harry Potter
Animovaný / Krátkometrážní / Sci-Fi
Česko, 2007, 3 min

Režie:

Aleš Koudela

Scénář:

Aleš Koudela

Hrají:

Aleš Koudela

Obsahy(1)

Autorem příběhu, kreseb i vypravěčem filmu je Aleš Koudela, mladý muž s autismem, který zbožňuje Harryho Pottera a vesmír. Obě své lásky spojil v jednoduše kresleném, ale narativně velmi propracovaném filmu. (oficiální text distributora)

Recenze (18)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Po formální stránce je to samozřejmě srágora, o tom žádná. Ale výsledné hodnocení závisí na úhlu pohledu. Pokud odhlédneme od oné povrchní formálnosti, tak je to vlastně alternativa jak prase:). Týpek, autista, něco natočí a dostává nás tímto způsobem do tak trochu jiného světa... a není to ve vesmíru, jak vypráví ve svém příběhu. Je to svět lidí, který nechápeme, kterého se možná občas bojíme a který je běžnému člověku zcela nepřístupný. Je to svět, ve kterém žije autista, a prostřednictvím tohoto jeho vyjádření máme šanci zahlédnout jeho část. Možná to zní divně, ale jako sonda do hlavy postiženého člověka to funguje, pokud se ovšem na to dokážete správným způsobem zaměřit. ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Sice si uvědomuji, že tvůrcem filmu byl autista, ale u filmů by se měl hodnotit výsledek a nebrat v potaz polehčující okolnosti. Tento filmeček je mizerně zpracovaný a animace vypadá jako z microsoft malování. Jednu hvězdu si film však zaslouží alespoň za to, že nám maličko pomůže nahlédnout do autorovy mysli a jeho myšlenkových postupů. ()

Reklama

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Mě je úplně jedno, jestli ten nebohý člověk co zplodil tuhle "věc" je autista nebo mimozemšťan. Každopádně by měl svou filmařskou dráhu bleskem ukončit, nebo bude mít na svědomí lidské životy. Při pohledu na tak nehoráznou slátaninu nesmyslů a hoven, jsem měl pocit, že už navždy zůstanu postižený. Nemělo to ani tisícinu pozitivní věci. A sám nad seboui kroutám hlavou, jak mě mohlo vůbec napadnou se na to podívat a co více, dokoukat to. 3 minuty naprostého utrpení. Naposto souhlasím s Torete17 : "ČSFD není dobrosrdečná organizace pro postižené!" ()

filiperros 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak tento sled pomalovaných papírů s vyprávěním jednoduchého příběhu vytvořený autistou přes negativní hodnocení získal tady na čsfd určitou pozornost. Ve skutečnosti se vůbec nejedná o Harry Pottera a autorovo setkání s ním, ale o cestu na vzdálenou planetu, potyčku s mimozemskou civilizací, návrat domů a poselství, že v universu nejsme sami. Má to úvod, má to zápletku, konflikt i rozuzlení, zpracované neumělou rukou. Zkuste si pro zajímavost podobně jednoduchým způsobem vytvořit podobně jednoduché video. Protože každý z nás by měl mít lepší předpoklady vytvořit pěkné videjko. Většinou zjistíte, že vás to stojí neuvěřitelné a nečekané množství energie a času a že výtvor Aleše Koudely má víc hlavu a patu než to vaše. ()

dudyvan 

všechny recenze uživatele

Psát o tomto projektu, že to je sračka a podobné komenty je zbytečné pokud nemáte pochopení a nedokážete ocenit ani snahu postiženého člověka tak je mi vás líto. Snímek je velmi slušný na to kdo ho měl v režii a vzhledem k tomu, že to je prvotina budu fandit Alešovi dál ať se mu daří a takových snímků udělá klidně ještě dvacet! 60% ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama