Reklama

Reklama

A Nightmare on Elm Street

všechny plakáty
? %
Horor / Mysteriózní / Thriller
USA, 2025

Diskuze

Nivenx

Nivenx (hodnocení, recenze)

Kurva kolik let budeme ještě čekat na další Freddyho řádění? Hlavně že si ocasové točí další v zajetí démonů, annabelle a sestry... kurvy jedny!

Kudly4

Kudly4 (hodnocení, recenze)

Profil filmu založen už v roce 2010 a premiéra tenkrát stanovena  o pár let později mám za to, no to se to pěkně posouvá, doufám, že 2025 není konečný rok a třeba se Freddyho dočkáme dříve a nebo se to v roce 2025 změní na 2030 =D

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Tak 2020 jo??? Hahahahaha!!! No jasně. A K.virus z USA již definitivně zmizel jak o pára nad hrncem.;-)))))

Uživatel PKD smazal svůj příspěvek.

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Psychor

aha takze horovy expert, co sa vyjadruje k komiksovkam miesto hororom sa sekol....nuz stava sa aj v lepsich rodinach....wan nech dokonci demonov radsej

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

PKD

ved to tvrdim, tv mlha je sracka a obavam sa ze aj predloha, kedze king je podla mna uchylny precenovany autor, co napisal 4 ok knihy a zbytok picoviny.....to ze maju 800 a viac stranok, aby clovek pri citani zabudol o com cita je jeho trademark

na příspěvěk reagoval PKD

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

geek.ondra

Jednalo se spíše o takové povídačky z druhé ruky. Později jsem však zjišťoval skutečný stav věcí na oficiálních místech a mohu potvrdit, že skutečně půjde o zbrusu nový horor, který nebude rebootem či remakem čehokoliv existujícího. Přidám ještě informaci, která se týká technického zpracování - očekávejme dominanci praktických efektů a minimum CGI.

na příspěvěk reagoval martinbucek

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Jakožto zdejší hororový expert logicky disponuji informacemi, ke kterým se běžný smrtelník nedostane, a tak se s vámi podělím o jedno zajímavé info. Z hororových kuloárů běží zvěsti, že se režie tohoto rebootu ujme James Wan.

na příspěvěk reagoval PhilTesi, geek.ondra

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

carpentrovu mlhu som nevidel, len remake co produkoval a napriek tunajsiemu nizkemu hodnoteniu mi prisiel v pohode.....co nemozem povedat o tej kingovej mlhe, co povazujem za televiznu sracku....co by popravde nemala take hodnotenie, ake ma ak by ludia nehoncovali nad zaverecnou scenou....ale ak budu remaky kvalitne a niektore su a vydrzia s kvalitou celu stopaz, tak kludne nech su aj kazdy rok a potom pokracovania.....spomina si niekto na cravenove oci?, ako perfektne remake zacal a ako strasne skoncil?

na příspěvěk reagoval PKD

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

PKD , Yoshitsune

Keď ja mám radšej hudbu k The Thing :D :D :D Ale pouvažujem nad tým. 

 

Áno. Počul som že ten nový Halloween je celkom slušný. Ale som opatrný. Budem si na to musieť nájsť chvíľu času a pozrieť si to.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak jestli Fredyho mají v prackách ti co mohou za filmy, jako v Zajetí stěhováků, tak to je potom v prdeli  

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

Cordell

Ono čo sa týka starých filmov zo série Halloween tak tam som asi 2 kúsky videl. Hlavne ma však nelákajú remaky. Je to len môj subjektívny odpor voči nim keďže väčšina remakov sa takmer vždy spreneverila odkazu originálu. 

 

Z tebou menovaných filmov som nemal žalúdok len na Hellraisera. Nemám rád tento typ filmov čo vysvetľuje aj môj nezáujem o podobné mučiace série ako napríklad Saw. Od Carpentera samozrejme mám poriadne "naštudované" Thing aj Fog. Aj keď kvalita u oboch filmov je niekde úplne inde ale sú to pre mňa nesmierne cenné kúsky z mojej zbierky.

na příspěvěk reagoval PKD

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

renegad

To je hodne podivne... Halloween zna uz dnes z pametniku komplet celou serii snad kazdej, pamatuje i VHS a pozna presne o prebal krabicky z pujcovny. Stejne jako dalsi serie krom Freddyho napr Howling, Puppet Master, Child's Play, Leprechaun, Hellraiser apod. U Carpentera namatkou Body Bags a Thing by melo bejt samozrejmost. Nemluve o Prince of Darkness, The Fog.

na příspěvěk reagoval renegad

Cordell

Cordell (hodnocení, recenze)

martinbucek

Nevim cim to je ale pokud srovnam starej 1 dil, porad mi prijde atmosferou lepsi a zabavnejsi. Novej jako kdyz atmosfera zmizela... je to pryc. Podobne Halloween 1 Carpenter ok i dnes, od Rob Zombie kdo pamatuje, jooo efekty nejaky ok ale proste to co ten film tahne je pryc. Az ten posledni se slusne povedl ale to trvalo hrozne let.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

renegad

Tak to tedy je.:) H.sérii mám zmáklou už hodně dlouho,spolu s Dětskou Hrou. Nedávno jsem nahodil 6 a 7.:) P.s.tak je to trochu ostuda,ale větší by byla,pokud by jsi jako Carpenterův fanda (big jako já,předpokládám:) neměl všechny H/SF filmy od něj. 1.H,teď nepočítám.

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

PKD

Neviem. Halloween ma až tak neláka pretože túto sériu nemám poriadne naštudovanú. Ale chystám sa doplniť si hororové vzdelanie aj v tejto sérii takže si ten nový diel rozhodne pozriem. Ale asi až po tom ako si doplním Childs play sériu. Hoci pre mňa ako Carpenterovho fanúšika je to trochu hanba :(

na příspěvěk reagoval PKD, Cordell

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

renegad

Tak já se naučil na diskuzích očekávat neočekáváné. Leč je fakt,že takovýchto příjemných překvapení,je jako šafránu. A co ty a new Halloween? Já jsem zatím dost natěšen a teď jsem objevil už 2.skladbu od mistra Carpentera a jeho ost.:)

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

PKD

Z mojej strany nemám čo dodať. Snáď len že je príjemné stretnúť človeka ktorý má rovnaké záľuby ako ja práve tu v diskusií na CSFD kde by som to fakt nečakal :D 

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

renegad

Tak to jsme se asi pochopili správně oba,ale já to ňák domotal či co.:) 1.film není špatný,ale na povídku nemá ani omylem. To je jasná Věc. Taky mi začal býti sympatický až na po3. Pár scén,nemá špatnou atmošku. A je docela sranda,že všechny comicsy, (až na ten z 2011,který je prostě bezchybný,co se týče atmosféry,taky je od autora 30 days of Night),mají právě název dle 1.filmu,což je ironie..) Prequel je pro mě hodně důl.,tím jak je udělán atd.,takže u mě je velmi dobře zapsán. A ano,přesně,jsi to vystihl,že je sakra! dobře,že udělali prequel,páč zremakovat Carpenterovu verzi,je prostě pro mě něco jako by se snažili udělat remake 2001 od Kubricka. To prostě nejde. Tak já mám všechny comicsy které jsou k Věci:) A do Dead Space jsem snad ještě větší magor,než do The Thing universe. Tam mohu zodpovědně prohlásiti,že mám též všechno (knihy, hry,comicsy,filmy,ost,etc.),až opět na ty pajduláky a USG Ishimuru v poličce.:) A pořádného Necromorpha ve skříni,aby děsil hosty.:D

na příspěvěk reagoval renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

PKD

Prvý film a.k.a The Thing from another world je slabota ktorá sa na Carpentera nechytá (aj keď je možno o chlp vernejšia voči poviedke). Mal som dojem že porovnávaš The Thing a poviedku Who Goes There? Ok moja chyba. Hlboko sa skláňam pred tvojím dobrým vkusom ;) Aj ja som si zhromaždil všetko čo sa týka The Thing. Samozrejme ani ja nemám figúrky ale hru som hral a aj pár komixov som si prečítal z tohoto univerza. Prequel by som spätne nehodnotil až tak zle pretože až na zopár zásadných "prúserov" celkom pekne doplnil vákuum v Carpenterovej verzií. A môžme byť len radi že tvorcovia notočili radšej prequel a nepustili sa do remaku. 

 

Ako perličku by som dodal že Carpenter sa ako poradca podieľal aj na hororovej PC hre Dead Space 3 ktorá čiastočne odkazuje na jeho film The Thing. To ma pri hraní celkom potešilo :D 

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

martinbucek

Jak pro koho. Pro mě jsou obě verze Night of the Living Dead geniální. I po 25 letech. Ty to máš holt jinak. Já zase zívu u věcí,ze kterých jsou odvaření jiní. To je život.

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

renegad

P.s.sorry oprava-správně to má být,že: pokud jsi ovšem nemyslel,že 1.film není oproti Carpenterovi o tolik horší...jinak by to totiž nedávalo celé smysl.:)

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

PKD

Co usvit, noc ozivlich mrtvol je uz dnes strasna zyvacka a krajina mrtvych jeden romerov strasny omyl

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

renegad

No,já napsal,že povídka je geniální,takže jsem určitě netvrdil,že je oproti Carpenterovi horší. Pokud jsem tě pochopil správně. To bych si raději usekl ruku,než tohle napsat.:) Co se týká Věci,tak mám všechno (krom figurek:),včetně hry. Pokud jsi ovšem nemyslel,že 1.film,je oproti Carpenterovi o tolik horší. A pokud ano,,,tak ano i ne,páč ty 2 adaptace (prequel logicky nepočítám) se od sebe liší jako den a noc a tím nemyslím jen dobu vzniku. Takže ty 2 filmy ani nesrovnávám. Byť vycházejí ze stejné předlohy. Romerova verze je taková,jakou jsem ji popsal v komentu s tím,že až na po3.,jsem se poprvé nenudil celý ten dlouhý (mám d.c.) film.

na příspěvěk reagoval martinbucek, renegad

renegad

renegad (hodnocení, recenze)

PKD

Čo sa týka The Thing tak tú som si naštudoval ako sa len dalo. Takže áno, čítal som aj poviedku ale netvrdil by som že je oproti Carpenterovi o toľko horšia. Ale je pravda že Carpenter ten príbeh upravil a vyšlo mu to parádne aj keď je fakt že skutočnosť že v rovnakej dobe vyšiel aj ET mimozemšťan Carpenterovmu dielu komerčne nepomohol.

 

Úsvit mŕtvych bol fajn film ktorý som si popravde užil. Možno aj preto že k Romerovej verzií som sa dodnes nedostal aj keď zbytok jeho filmov z tejto zombie série som videl. 

 

Z tvojej videotéky je pochopiteľné že sa ti remake môže páčiť ale na druhú stranu musím povedať že väčšina fanúšikov považuje za najlepšie kúsky z Nočnej mory diely 1 a 3 aj keď ja sem radím ešte aj 6. diel. 

 

Evil Dead remake som si pozrel z úcty k značke a ako jej fanúšik. Ale s originálom ktorý vznikal takpovediac na kolene a s malým rozpočtom sa ten film nedá porovnávať. 

 

Myslím že remake sa robí - alebo bude robiť - pre novú generáciu divákov ktorá to však ofrfle a nijako to neocení. A samozrejme kvôli láske k prachom štúdio túto dojnú kravu skúsi ešte pár krát podojiť.

na příspěvěk reagoval PKD, PKD

Reklama

Reklama