Reklama

Reklama

Nurarihjon no mago

(seriál)
  • Japonsko ぬらりひょんの孫 (více)
Japonsko, (2010–2011), 20 h (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiroši Šíbaši (komiks)

Hrají:

Džun Fukujama, Aja Hirano, Hiroki Jasumoto, Hirojuki Jošino, Džódži Nakata, Ai Orikasa, Takaši Macujama, Ai Maeda, Nobuhiko Okamoto, Jui Horie (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Rikuo Nura je obyčejný středoškolský student, v jehož žilách však koluje krev démona a jeho dům je plný nadpřirozených bytostí. Mladý Rikuo by se měl stát hlavou klanu Nura, takzvaným Třetím, ale nesnáší svou démonickou stránku a chce být obyčejným člověkem. Jeho dědeček si však přeje, aby se Rikuo stal jeho nástupcem. A je tu také spousta takových, kteří se Rikua chtějí zbavit, protože podle nich nemá na to, aby byl Třetím. (Zíza)

(více)

Recenze (9)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Nebudu zde opakovat, co zde bylo řečeno. Můj názor oproti druhému dílu (jsem u 12. ep): "jednička" byla nudná. Hrozně moc zbytečných projevů puberťáctví, Rikuo byl taky dost nevýrazná postava a co hůř, i Nurarihyon mlad-mladší byl dost nevýrazný. Ve druhé sérii, která je o POZNÁNÍ temnější, zde hraje svou roli a Nura Rikuo ve své lidské podobě upadá do ústranní. Mohl bych to přirovnat k: První série: Nurarihyon ~ Hito | Druhá série: Nurariyon ~ Youkai. Také si pamatuji, že tam bylo dost nelogických závěrů a až moc pohádkové konce. Suma sumárum, taková horší 3 -> 50% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Politický systém světa youkai jsem, přiznávám, zcela nepochopil. Jisté však je, že nejde o parlamentní demokracii, ani není v ústavě zakotvena vedoucí úloha komunistické strany. Hlavní hrdina tohoto seriálu Rikuo by se měl stát králem nebo vůdcem všech youkai. Bohužel je však ze 3/4 člověk, o převzetí moci nejeví zájem a respekt monster si taky zatím nevybojoval. Je to prostě hovado, což poznáte z toho, že rád chodí do školy. Dr. Jekyll Rikuo má však v sobě i zcela vzácně se probouzejícího pana Hydea, jenž si naopak respekt zjednává velmi snadno a o moc zájem jeví. Když se tedy Hyde probudí, vtluče do hlavy připostávájícím, že by jako ho teda mohli jako toho následníka brát. No, ale nikdy tam nejsou všichni důležití, takže to musí vtloukat v každém díle (arcu) zvlášť. Samozřejmě vždy v trochu jiném prostředí a za jiných okolností, aby to náhodou nebyla nuda. Což je stejně, ale možná o malilinko menší. Po 6 dílech **. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taky jste si všimli toho, že ti hezčí jókai jsou dobří a ty ošklivější varianty jsou ti zlí? Tohle anime má jeden veliký klad a to je právě ta úžasná rozmanitost japonské mytologie, se kterou si hraje a hraje si docela pěkně. Ale nehraji si natolik poutavě, abych musela vidět každý díl. Postavy mě nezaujaly natolik, abych chtěla vědět, jak dopadnou, na co příjdou nebo s kým si eventuálně vymění sliny. Je manga lepší? Pořádné klady v tom nenajdu, závratné zápory také ne. Je to takový šedý střed. Ale líbí se mi jókai podoba Rikua, ale ani pro jeho oči se mi to nechce dokoukávat. Možná někdy, až bude krize... Pokud máte rádi nadpřirozené bytosti, tak tenhle seriál je to pravé ořechové. Btw. skončila jsem u 17. dílu. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je první anime, který dělaj z mangy, co znám a čet sem jí i předtim než se rozhodli pro anime. Manga je dobrá, anime se snaží trochu o jiný zrežírování děje, sem tam vmísí filler, občas se něco stane jinak, ale zatim pěkný. 24 dílů nás ale určitě do zajímavějších částí nedostane... ()

Janko666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Síla tohoto anime pramení z obrovského světa yokai, plného klanů, bojujících o moc, a všemožných monster a oblůdek (yokai), vycházejících z japonské mytologie. Takže, jestli se vám líbila Miyazakiho Cesta do Fantazie, mohli byste si seriál oblíbit. Příběhem si mě seriál zatím sice nezískal, ale za to má skvělé postavy. Určitě se budu dívat dál. EDIT: Mno, konec docela vyšuměl do ztracena, ale stejně se mi to líbilo. Nepohrdl bych další řadou. Lepší 3. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Pravda, musel jsem přežít několik dílů pubertálního Rikua, ale to to čekání stálo za to a já si to užili. Přidat ještě pár litrů temnoty a odebrat dětiskost první části... a je to dokonalé. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Viděno 10 dílů a nevypadá to vůbec špatně. Je to plné stereotypů, ale já prostě miluju japonské pohádky a tedy všechny ty postavy, co se tam vyskytují. A noční forma je super cool! :D Nicméně, dokoukám někdy jindy, zas tak mě to nechytlo a jdu sledovat něco jiného, co mě zaujalo více. Pravděpodobně se k sérii vrátím za pár týdnů a uvidíme, jak se to vyvíjí dál. ()

Dharmma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to zhlédl znova protože jsem neměl označenou druhou sérii jako zhlédlou,i když vím že jsem jí snad fakt celou viděl.No než začne válka je to poměrně docea nuda.Od války už to chytne aspoň trochu šmrnc,ale i tak nic moc.Hlavní plus co se týče postav,asi za inugamiho,ač je to záporák,tak vcelku tu postavu chápu a mám jí rád.Líbí se mi také jak je vysvětlována specifikace démonú atd.Celé anime mi přijde dělané spíše pro mladší diváky,je to celé takové až moc jemné pro mě. ()

Reklama

Reklama