Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Ve Waldsteinské akademii se studenti učí o okultních vědách. Píše se rok 1999 a Maja Kumaširo se do akademie vrací, aby se stala novou ředitelkou po smrti svého otce, jenž byl zavražděn. Naprosto nesnáší veškeré řeči o okultismu a nadpřirozenu, ačkoliv o tom pomalu ví první poslední. Nová mlaďoučká ředitelka se potkává s Fumiaki Učidou, agentem, který sem přicestoval z budoucnosti roku 2012, aby našel Nostradamův klíč a zabránil tak mimozemské invazi, která postihla Zemi. Maja mu nevěří ani slovo, přesto se Fumiaki stává na Waldsteinské škole profesorem. (Zíza)

(více)

Recenze (5)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nejste u vytržení, co že je to za skvělý seriál, ale ani ho nezavrhnete, prostě tak nějak pokračuje ve sledování. Něco vás baví, něco moc ne. Maja se může zalíbit, Bunmei také, jen kdyby se tolik nedal ovládat poprsím… Jejich přátelé nejsou otravní i je si můžete oblíbit. Pak je tu zástupce ředitele a její věrný pes, ani oni se svým charakterem nespadají do kategorie naprosto otravné. Pak je tu ta, co dělá kari a podobný mňamky…, ta už může být díky své povaze kdekým nenáviděna, třeba mnou. Pokračujeme v ději, spíše epizodním, kde řešíme záhady, popřípadě bojujeme s potvůrkami. Ale v pozadí se pořád tak nějak line ta záhada, se kterou Bunmei z té budoucnosti přišel. Asi tři díly před koncem se konečně dozvídáme mnohem víc, přesto si tvůrci maho-souboj a ty oblečky mohli odpustit. Jenomže i když tak nějak se dobojuje, tak nás ještě čeká poslední díl, kde i ta poslední záhada snad dostane jméno. !POZOR MŮŽE PŘIJÍT MINI SPOILER! To, jak to dopadlo, se mi moc nelíbilo, protože jsem fandila lásce těch dvou, chápeme :-) Přesto úplný konec nám nechává trochu prostoru a oni spolu skončit nakonec mohli, čemuž budu věřit a tím pádem se mi konec vcelku líbil :-D !KONEC MINI SPOJLU! Abych se vykecala: i když to není kdovíjak kvalitní série s nejlepším scénářem pod sluncem, tak si myslím, že s tímto anime dokáže čas uběhnout docela příjemně. Navíc mening i ending byly fajn (ending tedy více, byl „hraný“ a to se mi líbilo). Lepší 3* ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nostradamus nám na rok 1999 prý vyvěštil zkázu a ta vážně přišla, z kosmu, od mimozemšťanů. Pár lidí ale mělo štěstí, ukořistilo stroj času a nyní vysílají do minulosti agenty, kteří snad běh dějin obrátí a znemožní otevřít bránu do dimenze, z níž na zemi dobyvatelé přišli. Již zbývá jen poslední, nejhorší, nejzbabělejší a nejneschopnější - Fumiaki. Ale kdo ví, třebas se vzchopí a zkáze zabrání. Jak však mezi tisícem záhadných jevů, k nimž dochází na "okultní akademii", kde se má brána otevřít, najít ten spojený s invazí? Jedině s pomocí nějaké násilnické sexy hrdinky... SOC představuje vcelku standardní "tápací" seriál. Tím myslím následující: máme jasně danou zápletku, která je záměrně napsaná tak, aby hrdinové svým tápáním otevírali v každém díle zápletku vedlejší, kterou v tomtéž (či dalším) díle uzavřou. Vedlejší zápletky se pak tvoří kolem profláklých fenoménů ezotericko-paraufonormální sféry. Nabízí i spoustu anime propriet jako třebas humor v nevhodnou chvíli, nějaké ty city, které musí překonat odpor atd. To nejhorší naštěstí ve snesitelné míře. Výsledkem jsou ne zcela povedená, nevážná, teenage Akta X. Slabé *** po 9 dílech. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Z roku 2012 príde pseudoagent, ozajstný totiž už došli, aby zabránil zlomovej udalosti, ktorá povedie až ku koncu sveta... V ten istý deň sa tam vracia aj dcéra riaditeľa aby tu pokračovala v štúdiu a prevzala miesto po svojom zavraždenom otcovi... Ako to už býva, od prvého okamihu sa nenávidia - treba predsa dáko vyplniť čas, kým sa na konci do seba zamilujú... Niečo je predvídateľné, niečím prekvapia, predposledné dve časti prudko fantasy - viac ako je bežne znesiteľné, ale ten koniec sa vydaril... Posledná časť teda určite z celej série najzaujímavejšia (to ale v tomto prípade ťažké nebolo), osobne by mi nevadil koniec aj o 5 minút skôr, ale tí, ktorím sa to naozaj páčilo by ma asi rozniesli na kopytách... Za ten koniec teda nakoniec slabé 3* ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle anime se velice těžce hodnotí, protože je to neuvěřitelnou mixkou všeho možnýho. Všechny různé možné styly dány do jednoho s tím výsledkem, že to nepůsobí jako úplná hovadina. Komedie - je tu spousta humorných situací, kdy jsem opravdu zasmál. Sci-fi - cestování časem je vždy zajímavé téma a to samé i nadpřirozené jevy. Katastrofický - konec světa vždy přidá čemukoliv na napětí. Dobrodružný - zpočátku to může působit jako Indiana Jones, i když jen chvilkově. Fantasy - v tomhle směru bych viděl spíše mínus, protože přece jenom, když se míchá sci-fi s fantasy, tak se to podle mého zbytečně navzájem tluče. Především mě zklamal ten okamžik, kdy se tam objevily ony čarodějky. Romantika - dalo by se říct, že se tam v menším množství také vyskytuje. Může tu člověk přisoudit i prvky thrilleru či dramatu, ale to už je jen otázka toho, jak to jednotlivec vidí. Animace je průměrná a hudební stránka taktéž. Na jedno shlédnutí to stačí, když člověk nemá co sledovat a nudí se. ()

Reklama

Reklama