Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Larky 

všechny recenze uživatele

Zombie - Jeden s podžánrů hororů a občas i komedií (vynikající Zombieland) je tu s námi už velmi dlouho a až na pár vyjímek nepřinesl nic moc kvalitního...pokud se rozhodnete natočit zombie film, zombie seriál nebo třeba i zombie anime očekává se, že bud to nebude jenom vyloženě zombie, ale skombinujete to tak na půl s dalším žánrem anebo to bude jenom zombie, ale s nějakými (prostě něco tročku originálního, co už tu tisíckrát po stránce scénáře nebylo) prvky něčeho dalšího..High school of the dead bohužel nesplňuje ani jednu z uvedených podmínek...za jakési podprvky by se dalo označit velmi časté uhýbání kamery na vnady krásných dívčin ...ale je to málo...seriál je hlavně zombie a to je tak vše...občas proběhne nějaká ta srdceryvná scéna, které ve HSofD ale příliš nefungují, občas nahá slečna a občas uvědomělé dialogy...co na tom, že akce je slušná, že opening je povedeně rozjetý punk-rockový nářez., co na tom, že kresba je perfektní...navíc tvůrci nevyužili i to málo potenciálu co nepříliš propracovaný scénář skýtal a to jsou hlavně nevyužité komediální momenty, kdy se dobrá hláška místy (hlavně začátečních dílů seriálu) přímo nabízela..ne prostě nic...HSofD vypadá celkově hezky, ale po promyšlení po závěrečném dílu seriálu, člověk musí uznat, že viděl pěkně nakreslenou průměrnost, která například Death Note, co se týče příběhové stránky absolutně nemůže konkurovat a to je hlavní problém...totálně průměrný děj, průměrné postavy, průměrné dialogy - průměrné hodnocení...za shlédnutí to možná celkově filmovému a seriálovému začátečníkovi stojí..těm zkušenějším watcherům nic nenabídne...škoda - 50% ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Žánr zombie filmu již má v současné době tolik zástupců, že přinést do něj něco nového a nepopřít jeho principy (což by mohlo být právě to, co potřebuje) se stalo nesmírně obtížným. Čím se tedy rozhodli přispět japonští animátoři? Military geekem, nadsazenou akcí, hopsajícími ňadry a kalhotkami. Ženy jsou sice opravdu sexy, ale nemyslím si, že je to právě to, co tento hnilobou páchnoucí žánr pozdvihne z hrobu. Viděny díly 1-8. Silné **. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Ecchi mě prostě nebaví, většinou polovinu scén skipnu, protože mi opravdu nic nedají a nic neřeknou, ale tady k ecchi prvku (který byl občas předimenzovaný, kupříkladu když Takaši střílel a obrovité závaží, které Rei nosí na hrudi, se otřásalo a deformovalo) se přišourali zombíci. A na sejmutí zombíka se chuť najde vždycky. Otřesný charakter školní doktorky byl na zabití, kéž by ji zabili... Naopak výtečná posedlost Hirana zbraněmi... Hezký opening, pokaždé měnící se ending... Ta trocha akce, kdy se prostě jen kosilo a kosilo a na kalhotky a popsí nebylo moc času... To všechno shrňme a dostaneme hodnocení tři neúplné hvězdičky. Chtěla bych víc masakru. Začátek byl docela slibný, rozjelo se to, nabralo rychlost a vypadalo to na slušnou jízdu, akorát to po polovině zpomalilo a nabralo to spíše kecací rychlost, která v žánru zombie/ecchi není to pravé ořechové. Poslední díl slibuje konečně akci (All Dead's Attack jeho název), ale dostaneme spíš sentimentální rozloučení než spousty stříkající krve. A dokonce i ty kalhotky jsem zahlídla snad jen dvakrát... :-D ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Môj prvý anime zombie seriál a bola som velice spokojná, ale posledná časť ma akosi už nudila.. neviem ani vlastne prečo.. trošku toho ecchi žánru tam perfektne sadlo, i keď ecchi dáko nevyhľadávam. Lepšie 4* ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A to jsem tomu chtěl hrozně moc přidat jednu hvězdičku. Fakt jsem se snažil! Jenže by to nebylo důstojné. Otevřeně se přiznávám, že jsem od začátku skočil do vláčku s tvůrci a jel podle jejich not. Zombie vyvražďovačka je prostě cool a tu vypadala fakt dobře. Nikdo se s tím nepáral: rozmazával nemrtvé mozky baseballkama, kosil je vruty pomocí motorky a když se našla střelná zbraň, tak těla padala jak hrušky ze stromu. Taková řežba hřeje u srdce. A když tomu přidáme vskutku kreativní záběry, jak využít jakékoliv (ale doslova jakékoliv!) situace, abychom mohli nahlídnout pod sukni, do výstřihu či rovnou rozhoupat bujné dispozice dívčin (když kulka ve slow motion se mihá mezi houpající se ňadra, tak už je možný úplně vše), tetelil jsem se jak malý. No. Ehm. Ok, sem tam už to bylo přehnaný, ale ecchi vsuvky byly poměrné krátké a sloužily spíš jako omáčka. Jenže, najednou se kosit přestalo a začalo se mluvit, ba začalo se dokonce rádoby přemýšlet a to byl kámen úrazu. Nějaký mudrcování, co je správné a co ne, jestli pomoci těm nebo onem, ba snad nahlížení do minulosti někoho, aby nám bylo vysvětleno, proč je taková masochistka? Ale jděte, vždyť nás to vůbec nezajímá! Jistěže, dialogy jsou na hloupé, postavy nejapné, děj neexistující, ale to bych tomu vše odpustil, když by se holt moc nekecalo. Takhle z toho nebyl ani parádní béčkový zombie-ecchi nářez, ale jen průměrná postapokalyptická otaku stříkačka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To jsem se zas takhle jednou rozhodl, že po všech těch krimi seriálech a dokumentárních sériích, které jsem v nedávné době viděl, mrknu na nějaký ten hororový seriál a nejraději anime. Výběr zpočátku nevypadal vůbec špatně, High School of the Dead nám ve své první polovině nabídne vskutku zajímavou podívanou a ačkoliv zombie tématiku moc nemusím, počáteční školní masakr ala zombie apokalypsa a seznamování se s naší partičkou hrdinů nebyl vůbec špatný. Bavil jsem se, atmosféra nebyla špatná, postavy taky ne (sice některé ženské postavy byly otravné), ale jo – přistoupil jsem na tuhle „hru“. Jenže potom se do děje začaly cpát stále další a další vedlejší postavy – které mi lezly vyloženě na nervy, ubylo masakru, kamera se víc zajímala o záběry do výstřihů, na kalhotky, dívčí hašteření a já se začal nudit. Navíc ani samotné finále nepovažuji za nějak extra vydařené. Snad dojde na pokračování, ale zatím to vidím jen na obyčejný průměrný seriál, který někde v polovině přišel o svůj potenciál… ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to kvalitativně sice někde mezi 3 a 4, ale když já mám rád zombíky a prvoplánové tlačení naleštěných prdelek a houpajících se cecků do každého druhého záběru mi nevadí, tak tam klidně tu čtvrtou na oko dám. Sem tam lehčí nelogičnost(demenci z osmého dílu budu dělat, že jsem neviděl), nejde to moc do hloubky(jakože vlastně skoro vůbec), ale je to svižné a dynamické animéčko, které děj posouvá pořád kupředu a těch 12 dílů uteče jako nic. Škoda, že nedošlo na nabízející se pokračování protože takhle utnuté to vlastně ke konci vyšumělo trochu do prázdna....ale neva no. ()

pools 

všechny recenze uživatele

Pantsu variace na zombie filmy... Dá se to přežít, ale rozhodně to není nic světoborného. Animace klasická Bleachovská. Naprosto ničím nevybočuje. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, nedovedu pochopit, kdo tomuto přehodnocenému (prozatím 77%) anime dává 5 hvězd. Viděny díly 1-5. Naprosto stupidní příběh, stupidní postavy, stupidní styl boje. Stupidní naprosto všechno, na co si jen vzpomenu. Psychologie. Pojďme k tomu, jak to vypadá. Pokud chceme zombie komedii, je správná volba "Kore wa Zombie desu ka", rozhodně ne tohle. Pokud se to nesnažilo udělat scény vtipnými, tak mi asi něco uniklo. Co VÝSOSTNĚ nesnáším na dnešních anime je to, když jsou tam přehnaně velká poprsí. Přehnaně velká znamená větší než největší. A proč je také nerozhoupat. To spíš budu sledovat tenis, než toto. Pokud chci, aby něco kulatého skákalo. (Basketbal by byl v tomto díle asi přesnější přirovnání...). Jako by prsa nestačila, máme zde -extrémně- krátké sukně s -nezničitelnými- kalhotkami. Ano. Chlapovi trensle jen tak neuvidíte. Ale mohu zaručit, že naprosto každé holce, která zde účinkuje, nahlédnete pod kapotu... Snad jsem zmínil, jak jsou tam všichni stupidní... To jen tak na okraj. Pokud mi někdo do PM napíše opravdu dobrý důvod, proč se na tuto sérii podívat, budu se velmi těšit, čím si to obhájíte. (resp nebo abych zvedl hodnocení). Opravdu málo je anime, kterým dávám 1 hvězdu. Ale toto na mě bylo prostě MOC. Moc velké. Moc hopsající. Moc stupidní. Moc bezduché, Zbytečně krvelačné, moc.... 20% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je tak dobrej, že se málo kdy vidí lepší. O to větším zklamáním pro mě pak bylo, kam se se seriál začal ubírat na konci. Jak je zvykem, Japonci pojali zombie vyvražďovačku trošku jinak, než ostatní země. S hlubší psychologií a s maximálním množstvím záběrů na dívčí kalhotky, nebo hopsající prsa. To mě ze začátku docela kazilo dojem, ale po pár dílech si na to člověk zvykne. Pak už je sranda sledovat, jak nápaditě si tvůrci neodpustěj žádnou příležitost k ukázání dámského prádla. Například scéna, kdy hrdina střílí ostřelovačkou zapřenou o dívčí poprsí a kulka zpomaleně prolétá mezi nohama jiné dívky, která mezitím kosí zombíky. To už se člověk absolutně nemůže ničeho bát, ale smát se. Je na vás, jestli tím budete opovrhovat, budete nad věcí, nebo slintat (ale takových lidí na csfd snad moc nebude). Problém je, že to co autoři chtěli říct, je hotové už někde kolem osmého dílu a pak už následuje jen hrubé ukončení se spoustou fan servisu. To by bylo už lepší to zakončit hentai. Aspoň by tam byl závěrečnej zvrat. Každopádně to má celé fakt nádherné barvy. Škoda, že obloha není tak krásně modrá, jako v seriálu. ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Fanservisová apokalypsa v níž nejsou záběry na detaily nevhodně oblečených/neoblečených dívek něčím navíc, ale naopak tvoří společně arzenálem zbraní a spoustou krve integrální součást seriálu. Nejlépe je to vidět v desátém dílu, který přísun jmenovaného podstatně omezí a v důsledku se stane naprosto otravným a nudným, protože o nějakou přesvědčivou psychlogii nebo propracované postavy se seriál opřít nemůže. Pochvalu zasluhuje důslednost s jakou nás autoři valí zmiňované atrakce a především vynalézavost s jakou je dokáží kombinovat - obzvláště se vybaví záběr na poprsí absorbující ve zpomaleném záběru zpětný ráz po výstřelu z pušky, čemuž předchází rychlá instruktáž, jak z oné zbraně střílet; nebo krvavý "déšť" při jízdě na motorce. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Prý si mám ještě více doplnit vzdělání, co se anime klasik týče, tak jsem tady. Ehm. Znáte takový ten typ díla, které je tak strašně dementní, až je vtipné? Tak tohle zrovna není ten případ. Tohle je vyloženě jen dementní, občas pravda úsměvně dementní, ale v drtivé většině za hlavu se chytající "proč proboha" dementní. Děj ani svět, ve kterém všechny postavy sdílí jednu společnou mozkovou buňku (moje oblíbená zábava je hádat, kdo ji zrovna v dané chvíli používá - většinou asi někdo mimo obrazovku), totiž opravdu nelze brát vážně. Úplně nejhorší na celém seriálu jsou ale postavy a to hlavně ty hlavní. Tu bloncku, co vypadá a chová se jako dojná kráva, bych snad ještě nějak přežila, protože ta je ještě docela neškodná, ale co předvádí Rei a to růžovovlasé individuum (které očividně trpí rozdvojenou osobností, kde se v jedné scéně úspěšně vyhýbá nepřátelům a všem okolo říká, že jsou neschopní idioti, aby v další scéně stála uprostřed vřavy jako tvrdé y a jen brečela strachy), to je kolikrát opravdu daleko, daleko za hranou snesitelnosti a nevýrazní pánové tomu moc nedodají. A co pak dělat, když jsou všechny naše hlavní postavy na zabití? Naházíme tam k nim spoustu strašně zlých a škaredých lidí, aby oproti nim naši hrdinové působili sympaticky. To je přece logické, ne? Ve výsledku je tak nejzábavnější postava ten psychotický, sadistický učitel, protože toho se aspoň nesnaží prodat jako klaďase a svými dramatickými projevy a mácháním rukama v každé scéně mě upřímně opravdu rozesmíval. Fanservice komentovat radši nebudu, ale když to srovnám třeba s takovým podobně explicitním, o 5 let mladším Prison School, tak to bylo aspoň vtipné. Ale na druhou stranu, přiznejme si to na rovinu, fanservice je asi to jediné, co tento kousek může nabídnout. 3,5/10 ()

Sokka_ 

všechny recenze uživatele

Úplně všechny postavy mě štvaly! Za otevřenej konec jsem nerad, protože jsem čekal aspoň nějaký další rodinný shledání. Škoda, mohlo to bejt lepší.. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Apokalyptické anime kde hlavným nepriateľom našich hrdinov budú zombie (chodiace mŕtvoly) (Wau použil som dlhé ŕ). Celý príbeh sa začína na škole. Zopár študentov sa začne brániť hordám zombií a musí opustiť školu. Problémov študentov sa neskôr stanú nie len zombie, ale aj iný ľudia. Každý ma iné zámery a k tomu ešte chce aj prežiť. Takže správanie okolitého sveta a hlavne to, že ľudia sa chovajú úplne sebecky je tu v podstate dobre zachytené aj keď niekedy zjednodušene. Napätie samozrejme je prítomné, ale hlavná chyba je zrejme v tom, že sa treba presúvať z bodu A do bodu B a nevenuje sa anime iným zaujímavejším veciam. Do istej miery je to echci (veľmi jemná erotika). Zopár zaujímavých situácii a záberov tam rozhodne je, ale ako celok je to skôr jemný nadpriemer. ()

Tsukikage odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem se málem pozvracel, není to kompliment, že by jako byl tak dobrý zombie horor. Nejvíce dostalo moje zažívání rychlé střídáních ecchi scén s požírání mozků, opravdu to by se líbilo snad jen nekrofilům. Navíc v tom seriálu nenacházím nic nového, zásadního, co by kdo chtěl vidět. (opravdu nedoporučuji nazvat hlavního hrdinu a milence jeho milenky Takeši a Hisaši, dost se to plete a zbytečně dochází k parodování věty jako "Takeši Hisaši není mrtev"). JInak suma sumárum tento seriál, kromě pro nekrofily, je ztrátou času. ()

PainM8 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa je velice opotřebované téma. Příběh nebyl vůbec napínavý. Krom toho je tohle anime stvořeno jen pro kluky, což taky není úplně dobré. Navíc je to jen další anime s ecchi nálepkou. Abych hodnotil objektivně, musím dát 1* , jinak bych křivdil všem ostatním anime. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

Monoxid

všechny recenze uživatele

Najít koukatelné anime bude těžší, než jsem myslela... Tady jsou to jenom kozy, mlácení zombíků a hraní si na zápletku. To mi bohužel nestačí. Ale abych seriálu tak úplně po těch čtyřech (nebo kolika) dílech nekřivdila, má v sobě jednu hlubokou a nadčasovou myšlenku: Konec světa už nejspíš přišel. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

První dny konce světa způsobeného bleskurychlou pandemií (ne)mrtvých vypadají v doprovodu partičky středoškoláků (v perfektní animaci, kresbě a zejména vzhledu postav) jako zběsilá komiksová řežba se spoustou krve, rozbitých hlav, pohledů pod sukýnky a natřásajících se bujných vnad. Těžko si o tom myslet cokoliv intelektuálního, tady jde o bezhlavou akční jízdu okořeněnou velice vynalézavě, lstivě (a úsměvně opravdu v jakékoliv krkolomné poloze) záběry na kalhotky a poloodhalené dámské MEGAhrudníky. Vysoká zábavnost trochu klesá jen v závěrečných epizodách, v nichž se psychologizuje více než zdrávo. Jinak se jedná teprve o začátek cesty, jenže konce se vzhledem ke smrti scénáristy mangy nejspíš nedočkáme. ()

Reklama

Reklama