Reklama

Reklama

Gakuen mokuširoku: High School of the Dead

(seriál)
  • Japonsko 学園黙示録 HIGH SCHOOL OF THE DEAD (více)

Epizody(12)

Všichni bývali normálními studenty. Měli své obyčejné problémy s učením, v milostném životě, se šikanou. Ale to se jednoho dne změnilo. Svět zachvátila podivná pandemie, která vrací mrtvé zpátky k životu. Takaši s Rei se brzy přesvědčí, že budou muset překonat všechny zábrany, aby přežili. Spolu s dalšími si probojují cestu ze školy, aby zjistili, že svět se zbláznil. Dokáží skupinka středoškoláků a jedna zdravotní sestra přežít, aby se znovu setkali se svými rodinami, pokud již ovšem nejsou mrtvé, nebo přeměněné v zombie? (Zíza)

(více)

Recenze (56)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Zombies + tits = win. Ze začátku HSOTD vypadalo jako poctivý konkurent tradičních hraných zombie filmů obohacený o opravdu hutný fanservice. Od poloviny (první série) všechna ta akce, kalhotky a odhalená ňadra bohužel začala ztrácet dech a celé to vyznělo jaksi do prázdna. Přesto to byla příjemná oddechovka. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

A to jsem tomu chtěl hrozně moc přidat jednu hvězdičku. Fakt jsem se snažil! Jenže by to nebylo důstojné. Otevřeně se přiznávám, že jsem od začátku skočil do vláčku s tvůrci a jel podle jejich not. Zombie vyvražďovačka je prostě cool a tu vypadala fakt dobře. Nikdo se s tím nepáral: rozmazával nemrtvé mozky baseballkama, kosil je vruty pomocí motorky a když se našla střelná zbraň, tak těla padala jak hrušky ze stromu. Taková řežba hřeje u srdce. A když tomu přidáme vskutku kreativní záběry, jak využít jakékoliv (ale doslova jakékoliv!) situace, abychom mohli nahlídnout pod sukni, do výstřihu či rovnou rozhoupat bujné dispozice dívčin (když kulka ve slow motion se mihá mezi houpající se ňadra, tak už je možný úplně vše), tetelil jsem se jak malý. No. Ehm. Ok, sem tam už to bylo přehnaný, ale ecchi vsuvky byly poměrné krátké a sloužily spíš jako omáčka. Jenže, najednou se kosit přestalo a začalo se mluvit, ba začalo se dokonce rádoby přemýšlet a to byl kámen úrazu. Nějaký mudrcování, co je správné a co ne, jestli pomoci těm nebo onem, ba snad nahlížení do minulosti někoho, aby nám bylo vysvětleno, proč je taková masochistka? Ale jděte, vždyť nás to vůbec nezajímá! Jistěže, dialogy jsou na hloupé, postavy nejapné, děj neexistující, ale to bych tomu vše odpustil, když by se holt moc nekecalo. Takhle z toho nebyl ani parádní béčkový zombie-ecchi nářez, ale jen průměrná postapokalyptická otaku stříkačka. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je tak dobrej, že se málo kdy vidí lepší. O to větším zklamáním pro mě pak bylo, kam se se seriál začal ubírat na konci. Jak je zvykem, Japonci pojali zombie vyvražďovačku trošku jinak, než ostatní země. S hlubší psychologií a s maximálním množstvím záběrů na dívčí kalhotky, nebo hopsající prsa. To mě ze začátku docela kazilo dojem, ale po pár dílech si na to člověk zvykne. Pak už je sranda sledovat, jak nápaditě si tvůrci neodpustěj žádnou příležitost k ukázání dámského prádla. Například scéna, kdy hrdina střílí ostřelovačkou zapřenou o dívčí poprsí a kulka zpomaleně prolétá mezi nohama jiné dívky, která mezitím kosí zombíky. To už se člověk absolutně nemůže ničeho bát, ale smát se. Je na vás, jestli tím budete opovrhovat, budete nad věcí, nebo slintat (ale takových lidí na csfd snad moc nebude). Problém je, že to co autoři chtěli říct, je hotové už někde kolem osmého dílu a pak už následuje jen hrubé ukončení se spoustou fan servisu. To by bylo už lepší to zakončit hentai. Aspoň by tam byl závěrečnej zvrat. Každopádně to má celé fakt nádherné barvy. Škoda, že obloha není tak krásně modrá, jako v seriálu. ()

Tsukikage odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto seriálu jsem se málem pozvracel, není to kompliment, že by jako byl tak dobrý zombie horor. Nejvíce dostalo moje zažívání rychlé střídáních ecchi scén s požírání mozků, opravdu to by se líbilo snad jen nekrofilům. Navíc v tom seriálu nenacházím nic nového, zásadního, co by kdo chtěl vidět. (opravdu nedoporučuji nazvat hlavního hrdinu a milence jeho milenky Takeši a Hisaši, dost se to plete a zbytečně dochází k parodování věty jako "Takeši Hisaši není mrtev"). JInak suma sumárum tento seriál, kromě pro nekrofily, je ztrátou času. ()

maciii 

všechny recenze uživatele

Nudná trapnost, která svými hloupými dialogy, zápletkami a uječenými dívčími charaktery nadchne tak akorát dvanáctileté holky, zatímco spousta na kaši rozmáznutých zombie, krvavých stříkanců a záběrů oněm ječícím děvčatům pod sukni nebo na těsně obepnutý hrudník rozšiřuje divácké publikum o chlapce na prahu puberty a zdálnivé dospělosti.... podivná a sebevražedná to kombinace. ()

Galerie (374)

Zajímavosti (3)

  • Ve 4. díle použije Takashi Komuro lehký revolver Smith & Wesson Model 37. (Zdroj: imfdb.org)
  • Benzínová pumpa so znakom Shell sa v seriáli volá Shaun, čo je odkaz na zombie komédiu Súmrak mŕtvych (2004). (Kadas97)
  • Seriál vznikl na motivy stejnojmenné mangy od Daisukeho Satōa. (Claude Speed)

Reklama

Reklama