Reklama

Reklama

The Beatles: Rooftop Concert

(koncert)
  • Velká Británie The Beatles: Get Back - The Rooftop Concert (více)
všechny plakáty
TV spot 1

Obsahy(1)

Poslední koncert skupiny The Beatles, který byl odehrán na střeše nahrávacího studia Apple v Londýně 30. ledna 1969. Ve filmu zazní skladby "Get Back", "Don't Let Me Down", "I've Got a Feeling", "One After 909" a "Dig a Pony". (cinci)

Videa (1)

TV spot 1

Recenze (17)

novoten 

všechny recenze uživatele

Aura posledního broučího koncertu je sice slušně rozechvívající, ale tím to bohužel také hasne. Od samého úvodu je totiž přítomen Yoko faktor, kdy se zmíněná proplétá mezi kapelou v samozvané pozici dalšího člena kapely - a to samo o sobě mi zážitek kazí. To samé se týká prostřihů na nic netušící nebo přímo lakonické lidi na ulici. Nepotřebuji slyšet, co si Londýňané na konci šedesátek mysleli o "tomto druhu hudby". Navíc než se kluci rozehrají do pořádné nálady, je konec, takže jako poslední živé zamávání dostačující opravdu jen svou existencí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač usilovně pátrám ve své děravé paměti, tak jsem pravděpodobně nikdy nebyl členem žádné kapely, která by prodala přes miliardu desek. Ale kdybych jím byl, tak bych chtěl ukončit kariéru přesně takhle - nad hlavami nic netušícího náhodně procházejícího publika si zahrát jen tak pro prostou radost z hudby. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poměrně hodně zajímavá a originální záležitost. Koncert se uskutečnil na střeše nahrávacího studia v době, kdy Beatles natáčeli desku Let It Be (tehdy se ještě měla jmenovat Get Back) a zároveň stejojmenný snímek. Uspořádání takového předem neohlášeného vystoupení byl skvělý nápad, jak zakončit právě dokument Let It Be. Zazní pět skladeb z připravované desky (Get Back dokonce dvakrát), uvidíme vysmáté členy kapely, kteří si vystoupení v chladném lednovém dni navlečení do kožichů a zimních bund pořádně užívají, překvapené a udivené reakce lidí na ulici pod budouvou, v okolních oknech, na požárních schodištích a na střechách okolních budov a stejně tak nasrané výrazy londýnské policie, která přišla koncert rozpustit, jak se ve správné komunistické, pardon, demokratické zemi sluší a patří. Jako reakci na to začal McCartney v závěru při opakování skladby Get Back improvizovat text: "Get back, Loretta ... you've been out too long, Loretta ... you've been playing on the roofs again ... and your mummy doesn't like that ... it makes her angry ... she's gonna have you arrested! Get back, Loretta!". No a na závěr poděkuje ženě Ringo Starra a John Lennon prohodí hlášku o tom, že doufá, že kapela prošla konkurzem. Je ale pravda, co píše Kulmon, že mohli zaznít i nějaké starší skladby třeba Help nebo Hard Day's Night, ale to je jen kosmetická vada na tomto originálním počinu. (Celý koncert měl asi 40 minut, ale ve filmu byla použita pouze polovina). ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Krátce předtím jsem viděl epizodu Simpsonových, kde něco obdobného provede Homerova kapela; samozřejmě jsem ještě netušil, kde tvůrci vzali inspiraci. Beatles do nejmenších detailů nastudované nemám, ale i tak - důstojnější rozloučení fanoušci dostat nemohli. Ostatně, co může být lepšího, než dobýt celý svět a pak si jednou takhle vylézt na střechu vlastního nahrávacího studia a rozproudit zvědavost lidí tam dole v ulicích? ()

balstar007 

všechny recenze uživatele

No prostě jako poslední koncert mé oblíbené velmi oblíbené rockové hudební skupiny THE BEATLES, je tento jejich poslední koncert ten asi nejlepší z jejich koncertů :-) Ikdyž jejich poslední ale můžu říct že stál opravdu za opravdoví a skvělí zážitek, poslech tak i skvělou podívanou na kterou se jen tak nezapomíná :-) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama