Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student Pavel Kopřiva (J. Hrušínský) nemá kde bydlet a hledá podnájem. Seznámí se s opuštěnou starou dámou, paní Baurerovou (J. Jirásková), které patří chátrající rodinný domek. S „trochou“ neupřímných informací získá podnájem i přízeň staré dámy. Chvíli to i vypadá, že paní Baurerová mu svůj dům odkáže, ale když se neplánovaně vrací domů a vidí s Pavlem jeho dívku Janu (V. Jeníková), mladíka vyhodí. Posléze ho přijme zpátky a zkouší ho seznámit s jinou dívkou. Milenci se však nehodlají rozejít, a tak se stará dáma smíří nakonec i s Janou. Ti chtějí staré paní říct, že Pavel není sirotek, když tu přijíždí mladíkův otec (L. Kostelka), a všechno prozradí. Mladí se odstěhují, ale za ten čas ke staré paní přilnuli, a tak pátrají po jejím osudu… (Česká televize)

(více)

Recenze (11)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavý film o tom, kterak osamělá paní hledá spřízněnou duši, již nalezne v podnájemníkovi. Tomu pak mluví do života, až se nemotorně dohrabeme k závěru, že všichni to mysleli dobře. Jirásková fajn, zbytek těžkopádný. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jako nejsem až takový hnidopich, ale Honza Hrušínský si tu svou košili mohl alespoň párkrát převléknout, vždyť se to odehrávolo v období několika dní, ne? Chápu, že jako student toho asi moc v tomto filmu neměl. Ale mě ta košile prostě štvala. Od začátku to bylo předvídatelné. Takže jsem čekala, co tam bude za výplň a jak se tomu konci dohrabou. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

Keďže je známe, že J. Jirásková bola v súkromí alkoholička, nebolo jej zaťažko zahrať v inscenácii samú seba. Za tú autenticitu dávam tri hviezdičky ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jiřina Jirásková byla velmi dobrá herečka. Ovšem to se nedá říct o Janu Hrušínském, který jí sekundoval značně slabě. A tak film stojí jen a pouze na ní a to není dobré, když má víc než hodinu. Celý děj je takový těžkopádný. Starší žena sice mladíkovi mluví do života, ale to se stále opakuje a film se delší dobu nikam neposouvá. Stopáž mohla a měla být kratší. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Nezvládnutá režie a vedení herců, kteří se chovali jako bezprizorní, včetně Jiráskové. Příběh by jinak možná až tak špatný nebyl. Takhle z toho byla spíš smutná groteska než komedie. ()

Reklama

Reklama