Reklama

Reklama

Série(9) / Epizody(140)

Obsahy(1)

V pořadu Anthony Bourdain: bez předsudků uvidíme, jak ho jeho cesta za poznáním lidí, míst a jídla zavede na Island, na Nový Zéland, do Paříže a do státu New Jersey. (oficiální text distributora)

Recenze (20)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Zajímavá sonda bez cenzury, do tajů historie a jídel mnoha zemí, kde není na pořadu dne vybrat pětihvězdičkový hotel. Tento pořad si klade za cíl najít s místním průvodcem tradiční destinace a jejich jídla, jednou v odpadlé taverně, jindy v lepší restauraci. 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Naprostá gastrocestopisně dokumentární špička.. Upřímný, leč neúnavně objektivní, bonviván a nejsympatičtější gonzožurnalista nového století Bourdain si rozhodně nebere servítky, ale dokáže bezezbytku zaujmout i pobavit.. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Gurmán, ktorý sa viac zaujíma o ľudí, než o jedlo samotné. Vykecáva sa s miestnymi, vykecáva sa so svojím sprievodcom a nevynechá žiadnu príležitosť ochutnať, v konkrétnej krajine, najviac populárny chlast. No ochutnať? Skôr vychlastá flašku a zháňa ďalšiu. S gurmánem na cestách je samozrejme aj o jedle. A o naozaj dobrom jedle. Len sa k nemu človek musí prekúsať občas zbytočnými zdržovačkami. Navyše Anthony Bourdain na mňa nepôsobí sympaticky, čo spomínané nedostatky logicky len zvýrazňuje. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Chlap cestuje po světě a dlabe místní jídla. Nic zvláštního. Chlap ale nejen dlabe, ale taky poslouchá "domorodce". Výborný cestopis, po jehož zhlédnutí mám vždy nesmírnou chuť danou zemi navštívit (a ochutnat). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Americký letmý pohled několikadenního turisty na navštívenou zemi mě příliš nezaujal. 1) O jídle to moc není a jak jsem pochopil z tohoto dílu, ani o té zemi. 2) Hodnotím jenom díl o Ukrajině. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

charismaticky sef kuchar, spisovatel a v tomto pripade hlavne gurman anthony cestuje okolo sveta a vyhladava zaujimave kulinarske speciality na miestach kde by ste ich vacsinou nehladali. anthony sa vacsinou nezamerava len na jedlo, ale hlavne i na socialne problemy a na zivot ludi v oblasti kde sa prave nachadza... nie je to prilis glossy a neuvidime vela 5 hviezdickovych restauracii, ale vacsinou normalnych ludi (pri navsteve ciech sa anthony pozrie i na klasicku zabijacku)... kvalita epizod dost zalezi od toho co oblubujete (ci uz ide o socialny komentar alebo len rozbor nejakej zranice) ale vacsinou prevlada pocit dobreho a hlavne chutneho jedla... ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Anthony Bourdain si servítky nebere, v knihách, v televizi a zřejmě ani v životě. Mně se ale ten jeho přístup moc zamlouvá. ()

Wladi.mir 

všechny recenze uživatele

Tony Bourdain je pro gastronomii něco jako Jeremy Clarkson pro automobilismus. A já oba tyhle chlápky mám děsně rád, pro jejich nevybíravý smysl pro humor. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jako kulinářský cestopis pořád dobré, ale Anthony Bourdain je mi nesympatický, připadá mi nafoukaný, arogantní a celý pořad je pojednaný ve stylu typickém pro britské a americké cestopisy, který mi moc nesedí, taková jakási dravost a dynamičnost a upřímnost za každou cenu. Mám raději klid a pohodu bez rýpaní a tak se radši koukám na francouzského nezdolného optimistu Globe cookera Freda, pro někoho možná užvaněného a vtěrku, ale to se mi na něm právě líbí.... Když já su na ty Francóze:-) ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Bourdainovy Důvěrnosti z kuchyně mají čestné místo v mé knihovně. Sledování NR je tedy logickým vyústěním. Ne ze všech dílů jsem byla unešená, ale to je spíš dáno tím, jakou kuchyň člověk preferuje. V každém případě je úroveň jednotlivých dílů nadstandardní. Díl z Prahy, resp. z Čech, potěšil :-) ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Rio de Janeiro 3* za tu manželskou linku srážka jedné hvězdy, Emilia-Romagna 5* nejen za připomínku dovolené v tomto kraji ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Tak ten díl z Austinu v Texasu mne dostal. Shlédl jsem díl z Prahy a zvedám na čtyři hvězdy. Průvodce mu dělal šéfkuchař Sahajdák, který mu ukázal svou budoucí michelinskou restauraci, výtvarník David Černý ho provedl hospodami a Zdeněk Polreich mu také dělal průvodce a předpokládám, že s ním natočil hodně materiálu i z jeho Imperiálu, ale do tohoto dílu se dostalo jen, jak si na Václaváku dávají smažák ( platil Zdenda ) , což muselo Ano šéfa rozpálit do běla. Zlatá tečka návštěva u rodiny na zabíjačce a pak klasika kachna s knedlíky a se zelím. Ostuda české národní kuchyně to nebyla. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Tip na výborné díly, některé v archívu ČT či YT. s07e12 Costa Brava o EL Bulli, s07e13 Kalifonská poušť s Josh Homme a jeho hudbou - nejlepší úvod do epizody, docela úlet je Vánoční speciál, s07e04 Vídeň, s06e04 Praha.. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Chtěl sem tomu dát pořádnou bídu, přeci jen, o jídle to není ani trochu, ale pak sem prozrel! Kdyd je to kurva dobře! ()

Tethys 

všechny recenze uživatele

Anthony není žádný suchar a má opravdu charisma.... umí si užívat na zajímavých místech světa -(evidentně nejen dobré jídlo a pití). ()

Reklama

Reklama