Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karel Mrázek (J. Kanyza) žije po rozvodu se svými rodiči. Starostlivá maminka (S. Budínová) však má pocit, že zůstal pořád malým chlapcem, na kterého musí dohlížet. V jednom okamžiku vzpoury proti rodičovské péči odejde Karel do vinárny. Přisedne si k mladé dvojici a je svědkem milenecké hádky, která končí odchodem muže. Tak se seznámí se zajímavou dívkou (E. Jakoubková). A následuje hra plná záměn a omylů, která vyústí samozřejmě v žánru komedie obvyklým šťastným koncem. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Naprosto nudné, nezajímavé a zbytečné. Celkem vzato, je to jedna z parádních ukázek dobového socialistického kýče – jalový příběh "ze života", nesnesitelně zdlouhavé dialogy, toporné herecké výkony plné exaltovaných póz, rádoby humor, který kromě vtipu postrádá i smysl pro načasování, posazený do líbivého, o to víc lživého obrazového balení. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Vtělení normalizační televizní dramaturgie. Jalovost hereckých výkonů, posílená vytrvalou neautentičností dialogů (rovněž normalizovaných nepřípadnou spisovnou češtinou), odpovídá mělkosti postav, dokonale přiléhavé dobovým konvencím. Aby přitom nezůstalo jen u komediálnosti naplňují se přitom rovnoměrně zkumavky sociálního dramatu a zvláště emancipované ženství se dostává ke slovu. Na frak však dostávají středostavovské kořeny mladých, maloburžoazní ideologie domněle šťastného partnerství, která se nepřípadně odrazila od dětí a ke stáru se připomíná jako výčitka vlastní ušláplosti, zatímco bezostyšně plení započatá manželství a zakládá nové zhoubné svazky. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Půvabně trapný Kanyza s půvabnou Jakoubkovou, o něco méně trapnou. V příběhu zdlouhavém, předvídatelném a s dialogama o hovně. A když už se náhodou vyskytne náběh na vtipnou zápletku, tak tu dostanou na starost lidi typu Medřická, Budínová, Brodský, Řehoř. Jen díky nim je to koukatelné. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, výborná zápletka, podmanivá hudba, krásná atmosféra inscenací 70. let. A zejména překrásná Eva Jakoubková, která byla neodolatelná herečka. Ty její oči, ach ty oči, do těch by se dokázal zamilovat snad každý. A super rolička pro Jiřího Wimmera v roli číšníka v hotelu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za hezkou roličku pro Jiřího Wimmera, jedna za Evu Jakoubkovou, a poslední souhrnná za ostatní výborné herce a celkem milý příběh. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ejha, taketo normalizacne komedie sa v byvalom Ceskoslovensku pocas normalizacie tocili vo velkom. Prirovnal bych to k pasovej vyrobe povedzme strojarenskych vyrobkov, Fakt tuctove, asi ako pasovy vyrobok za tuhej normalizacie . 35 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná televizní komedie, která ovšem dojíždí na zbytečně dlouhý a v závěru kostrbatý scénář. Už na konci druhé třetiny filmu divák čeká, že si dva hrdinové padnou do náručí, ale scénáristka předepisuje Jakoubkové hloupé dialogy, které s reálným životem nemají nic společného a neustále oddaluje závěrečný happyend. Potěší však obsazení - Kanyza se do role lehce stárnoucího mladého rozvedeného muže velmi hodí, na Jakoubkovou je hezký pohled, Přeučil má až nečekanou kštici a Brodský, Budínová, Medřická a Řehoř si své rodiče moc a moc užili. Celkově nakonec jde možná o mnohem příjemnější komedii, než se ve výsledku zdá. Překvapení, které si s chutí dám ještě jednou. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější je asi seznamovací scéna ve vinárně, kdy je Kanyza jako roztomilý pako neodolatelný, ale zbytek nic moc. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Psycho divnej Kanyza (souhlas s komentarem Lykos, na druhou stranu mit matku jakou predvadi Budinova...), ...ale jinak celkem uchazejici studiova komedie, s prekvapivou plejadou zvucnych jmen. Par vtipu/situaci dobrejch... 3+ ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Takový příběh se může stát, ale hezké je že to někdo uměl takhle mile natočit. Maminka (Slávka Budínová) to je opravdu tak skvěle vystihnutá osobnost a vedle ní Brodský s celoživotním úsilím maminku nijak nenaštvat a stále jí ustupovat. Druhý pár Řehoř a Medřická je zase opakem té první dvojice a chvíle na horách působí opravdu mile, že je za okny sníh a lyžování a nedorozumění se pomalu vysvětlí. Moc pěkný příběh. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

I přes účast elitních herců (například Brodský, Medřická) se jedná o podprůměrnou komedii. Nemůžu si pomoci, ale když vidím ten normalizační tesil a umakart, mám šimrání okolo žaludku. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie podle scénáře E. Polákové o mladém muži Karlu Smrčkovi (J. Kanyza), který žije po rozvodu se svými rodiči. Přehnaná starostlivost ze strany jeho hysterické matky S. Budínové zřejmě zapříčinila krach jeho manželství, což bylo ve snímku pouze zmíněno, a současně donutila seznámit se s neznámou dívkou Janou Mrázkovou v baru (E. Jakoubková). Karel využil příležitosti a poněkud neomaleně bez předchozího oznámení odcestoval za Janou do horského hotelu do Krkonoš, kde trávila Vánoční svátky se svou rodinou a přáteli. Tam byl omylem považován za Janiného přítele, sobeckého doktora Edu, se kterým se minulý večer nepohodla. Záměna totožnosti a nečekaný příjezd Karlových rodičů způsobily množství nedorozumění a komických situací, které pochopitelně vyústilo k milostnému vzplanutí mezi J. Kanyzou a E. Jakoubkovou, kterému už nebránili žádné překážky a které především potěšilo jejich rodiče. V rolích rodičů Mrázkových, kteří se nemohli dočkat, až spatří nápadníka své dcery, se objevil otec Z. Řehoř a matka D. Medřická a manželský pár Smrčkových tvořil už zmíněná S. Budínová a klidný V. Brodský. V roli sebestředného internisty Edy, který nakonec do hotelu také dorazil, se ukázal elegantní J. Přeučil. Postavu vrchního ve vinárně, kde se poprvé Karel a Jana potkali, ztvárnil J. Lír a do role hotelového číšníka byl k mému překvapení obsazen známý komik J. Wimmer. Repliku, která je obsažena v názvu této krátké televizní komedie od M. Valové, pronesl J. Přeučil v okamžiku, kdy viděl, že Janiny sympatie se přesunuly od jeho osoby k J. Kanyzovi. Příběh této jednoduché komedie se zdá být poněkud předvídatelný, avšak nápaditost, velmi zajímavé herecké obsazení a v neposlední řadě i zábavnost způsobily, že mohu toto dílo zařadit s klidným srdcem do lepšího průměru. ()

Dartdevil 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi přijde vtipné, jak tehdejší herci ztvárňující dospívající děti vypadali jako pětatřicetiletí. Na dobu vzniku celkem normální komedie. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je komedie zajímavé hlavně pro jednu věc. Jak málo starostí lidé asi měly, když se byli schopni zabývat takovými malichernostmi, jako kdy se dcera vdá a hlavně kdy a jak představí svého přítele rodičům. Nechci tvrdit, že dnes by to bylo rodičům jedno, ale rozhodně by z toho nedělali takovou aféru jakou sledujeme ve filmu. Vlastně by se na tom nedal dnes postavit celý film. Pár úsměvných zápletek sledujeme, ovšem žádná velká řachanda to není. Ovšem něčím si mě přeci jen tato komedie získala. Jan Kanyza byl výborný, Eva Jakoubková mi byla vždy strašně sympatická. K tomu další velmi kvalitní herci. A to studiové prostředí nutně také nevadilo. Ještě jedním způsobem je ale komedie zajímavá. Dnes už by se podobně asi lidé neseznamovali. Hlavně by to vlastně nebylo potřeba. Ještě, že máme Twitter a Facebook. ()

allegria 

všechny recenze uživatele

Trapné a zdlouhavé, zbytečně protahované situace, ale dávám ** za Kanyzu a Evu Jakoubkovou, i když tady měla bohužel předepsané hloupé a trochu nevěrohodné scénky. ()

Reklama

Reklama