Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá a naivní Eva Lovelace přijíždí z provinčního města na Broadway s cílem stát se velkou herečkou. Má štěstí, že se jí ujmou tři muži. Starší a zkušený herec, mladý, nadějný spisovatel, který se do ní beznadějně zamiluje, a protřelý producent. S jejich pomocí svůj sen uskuteční. (fleurette)

Recenze (5)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Symbolický start k výšinám pro Katharine Hepburn - role začínající herečky jako by vystihovala její tehdejší profesní rozpoložení. Stejně jako její postava se mi zdá taková plachá, ještě není tolik odvázáná jako třeba v pozdějších komediích, potěšilo mě také, že jí nechybí zdravé sebevědomí, což je pro čtyřnásobnou držitelku Oscara snad i nutnost (na ústa se mi ještě vkrádá myšlenka, zda si svého prvního Oscara nevybojovala právě takovýmhle dojmem, já bych jí ho právě za tohle udělil). Zpětně si myslím, že kdyby měla více takto naladěných rolí, nevadilo by mi to - i přesto, že ji mám úplně nejradši v jiné poloze, tahle role civilnějšího typu jí byla napsána opravdu na tělo a je tak dokázána její herecká všestrannost. Film jako takový nemá nijak složitý scénář a není zrovna dvakrát originální, ovšem jak jsem již proklamoval, mám pro takováto dramata (komedie, atd.) o hercích a jejich profesi velkou slabost. Na ději se mi ale hodně líbí jeho stavba, která v duchu mé myšlenky o symbolickém partu průběhem děje posouvá Kate čím dál blíže k výsluní. Celkově dobrý snímek, na kterém se, ať už tempem, tak zpracováním vůbec nepodepisuje pětasedmdesát let existence, které má co říct i dneska a které přesně zapadá do tohoto puzzle, u kterého jsem již svou slabost deklaroval. ()

ivusiak 

všechny recenze uživatele

Krásná a talentovaná Katharine Hepburn ve velice průměrném filmu. Černobílá kamera, vzhledem k uctyhodnému stáří snímku byla výborná, režie bohužel nikoliv. Mladou a naivní Evu Lovelace jsem však Hepburnové neuvěřila a postava protřelého producenta vypadala spíš šablonovitě než reálně. Jediný z trojice kdo byl pro mne autentický, byl zamilovaný spisovatel. Celkově mne film zklamal. Maximálně 49%. Škoda. ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Oscar zcela na místě. Ovšem za ještě lepší zpracování téhož tématu považuji Stage door (1937) s Hepburnovou i Menjouem a Ginger Rogersovou... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Katharine Hepburn za výkon v tomto filmu získala svého prvního Oscara v kategorii hlavní herečka. (Pavlínka9)
  • Snímek byl natočen za pouhých 17 dní. (Hans.)

Reklama

Reklama