Reklama

Reklama

IRIS: Spiknutí zla

  • Jižní Korea Ahiriseu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Severní a Jižní Korea usilují o sjednocení. Kdosi ale stále tahá za nitky, aby se pakt neuskutečnil. Je to tajná organizace Iris, která sleduje vlastní cíle. Chce dokonce nastražit jadernou bombu do centra Soulu. Agenti obou vlád bojují s časem. V sázce je příliš mnoho a válka je na spadnutí. Na city tu není prostor. Ale ani supertajní agenti, vycvičení jako chladnokrevní zabijáci se nedokážou ubránit tabu, kterým je pro ně láska. Hyeon-jun (Lee Byung-Hun) a Sa-woo (Jeong Jun-Ho), dva blízcí přátelé, se ve světě spiknutí a zrady oba zamilují do jedné dívky. Má to však jeden háček. Ona kráska je trénovaným zabijákem a má velké tajemství... Super akční korejský trhák, který se žene neuvěřitelným tempem a ani na chvíli vás nenechá vydechnout. Nechte se unášet neuvěřitelnou jízdou plnou přestřelek, automobilových honiček, bojových umění a kaskadérských kousků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Super-akční korejský snímek, který se žene neuvěřitelným tempem celé dvě hodiny a ani na chvíli nepoleví. Celé je to zaobaleno do špionážního střetu Severní a Jižní Koreje. Každopádně hlavním obsahem je obrovská porce akce, která vždy poleví jen na nezbytně nutnou chvíli, kdy jednotlivé strany vysvětlí další postupy v boji, nebo je divák svědkem několika dojemných romantických vložek. To stačí tak akorát na to se protáhnout u obrazovky, popít energy drink a nechat se znovu unášet neuvěřitelnou jízdou plnou přestřelek, automobilových honiček, bojových umění, kaskadérských kousků atd. Konečně přišlo po dlouhé době z Koreje něco opravdu nadupaně-akčního... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Korejci nejsou jen severní a jižní, dobří a zlí, ale dokonce se vzájemně mísí, což je jenom dobře. V seriálu pravděpodobně byl čas na to orientovat se v tom, kdo je kdo, za koho kope, kdo to jenom předstírá a podobné špionážní srandičky, ale když se dvacet dílů sestříhá do dvouhodinového filmu, tak je to jen dlouhý trailer, po kterém zůstane v palici hromada otázek. Důvodem je zejména to, že střihač patrně nestíhal termín a vcelku náhodnými střihy film zkrátil na požadovanou délku. Mrtvé postavy tak bez zbytečného vysvětlování znovu vplouvají do děje, agenti bez zřejmého důvodu prchají z jedné strany na druhou a postavy se přemisťují v čase i prostoru, ale hlavní je to, že ve všech těch přestřelkách krásně kvete láska. A ta je pro Korejce důležitější než jaderná nálož v Soulu. Já to samozřejmě chápu, ale moc tomu nerozumím. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Pokud se rozhodujete, zda se podívat na seriál IRIS, jděte do toho, a tenhle film si nechte raději na potom. Naopak to totiž pravděpodobně fungovat nebude. Jedná se spíše o sestřih, který nestíhá pojmout jednotlivé charaktery postav, jejich pocity atd. Proto si myslím, že pro ty, kteří neviděli seriál, je tento film skoro zbytečný. Jinak je to hezké připomenutí jednoho z nejlepší jihokorejských seriálů. Z úcty k seriálu...4* ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Tento film je presne taký, aký sa aj dal čakať. Seriál je obsahovo dosť bohatý, takže rovnako kvalitne to skrátiť na čas dvoch hodín sa rozhodne nedá. Stále sa tu niečo deje, takže pozornosť si bez problémov udrží, ale všetky zásadné scény sú samozrejme veľmi skrátené, takže emócie sa nedostavia a navyše postavy nie sú dostatočne vykreslené. Ale potešil ma záver, ktorý je tu rozšírenejší, tak aspoň kvôli nemu sa fanúšikovi seriálu oplatí tento film pozrieť. Je to samozrejme zbytočný film, ale bavil som sa a tak nemám dôvod dať nižšie hodnotenie. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Veľmi rozporuplné. Na jednej strane je pre diváka neznalého seriálu (VÝRAZNE odporúčam zhliadnuť najprv výborný 20-dielny seriál) film absolútne neprehľadný, zmätočný a v prvej polovici s dosť zlým strihom, pre fanúšika seriálu zasa skvele pripomína najdôležitejšie scény a udalosti, a tiež odhalí !!!SPOILER!!! identitu najväčšieho hajzla, resp. sviňu, ktorá na konci seriálu Hyun Yuna zabila. Nebyť fanúšikom seriálu, dávam o poznanie menej, lebo toto je film jedine pre nich. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Korejští agenti v Maďarsku. Špionáž. Vysoká politika. Soap opera. Latentní homosexualita. Co všechno lze napěchovat do 2 hodin akční podívané? Seriál IRIS, který se mi jako divačce hodně líbil, byl v podstatě žánrově nevyrovnanou, obsahově natřískanou, moderně natočenou oddechovkou, i když s docela naivní fabulí. Film, který je pouhým sestřihem těch 20 dílů, pak logicky trpí klipovitostí, kde překotný střih neznalému divákovi nedá šanci se slušně orientovat v ději a motivacích postav. Každopádně je moc zajímavé sledovat formální prostředky, třeba vizuální rozlišení protivníků, kdy severní Korejci jsou křovácky stylizovaní a agenti ze Soulu naopak jako z reklam na metrosexuály. Film i seriál mají hodně neduhů, kde často jde o záměr tvůrců, nejvíc mne otravoval styl ubrečených sladkých jihokorejských romantických břeček, které nesnáším, ale Lee Byung-hun je slaďoch a naštěstí umí hrát. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na korejskou produkci, vizuálně překvapivě slabý a příběhově i herecky vyloženě nezajímavý snímek, s naprosto amatérskými akčními scénami i celkovou vizuální podobou. Tady chlapci korejský vyloženě zklamali. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Z 20 dielov seriálu sa proste funkčný film zostrihať nedá a tento film to len potvrdzuje. Výsledok pripomína také tie zostrihy celej sezóny ktoré sa zvyknú vysielať pred premiérou novej. Bez ladu a skladu jedna scéna strieda druhú a divák, ktorý nevidel seriál len tak zhruba vytuší o čo tam išlo. Emócie, napätie ani nič podobné tu proste nefunguje. Dejovo to je taká seriálová špiónska variácia na Bournea. Akurát hlavný hrdina nestratil pamäť, ale len posral úlohu a tak ho vedenie odpísalo a pre istotu sa ho pokúsilo zabiť. Ale ten parchant sa chce za každú cenu vrátiť domov lebo to tak scenárista napísal a on nemôže konať inak. No nakoniec sa to nejak vyvrbí až príde záver v štýle to by continued. Asi najviac ma sklamala typicky Bourenovská rozheganá a neprehľadná akcia. Naháňačky a bitky proste jeden veľký maglajz. Akurát prestrelky boli celkom pozerateľné. Tak snáď to bude v seriály Athena: Goddess of War, na ktorý sa chystám a kvôli ktorému som si tento patvar pustil, lepšie. 4/10. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Iris získaval po seriálovej stránke, tam stráca po tej filmovej. Zmätené dve hodiny so strihom na inú scénu v každej tretej minúte. Bez úvodného vysvetlovania, bez akýchkoľvek emócii alebo súcitu s postavami, nehovoriac už o ich motívacii. K tomu všetkému pribalený neuveriteľne televízny look, kto je zvyknutý na vizuálne dokonalé kórejske snímky bude hlboko sklamaný. Pre koho to je vlastne určené? Naozaj netuším, fanúšik seriálu podľa mňa netúži vidieť túto oklieštenú filmovú verziu a ten kto seriál nevidel sa v tom stratí po druhej minúte a po skončení už nebude mať ani kúsok sily na to, aby si pustil Iris v seriálovej podobe. Jedna hviezda naviac za ako vždy skvelého Byeong - heon Leea, inak slabota. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavo spracovaná akčná dráma, ktorá je v niečom zbytočne komplikovaná a v ďaľšom zasa nudná. Technické spracovanie behá neustále medzi telenovelou (hlavne scény v interiéri) a hraním sa na vážny akčný žáner, kde trhané zábery majú akože navodzovať napätie. Herecky slabota, každý tretí herec vyzerá rovnako a ani jeden nemá charizmu, čo je aj príklad všetkých herečiek. Niektoré akčné scény síce spĺňajú aj prísnejšie kritéria, ale je ich málo a hlavne nevyrovnávajú tie slabšie veci. Dramatická stránka je zasa nedotiahnutá až amatérska, čo napr. dokumentuje aj záver. A to zasadenie do Maďarska...k smiechu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dobrý akčný thriler. Na môj vkus trochu prekonbinované, divák sa v deji ľahko stratí. Ale na to som si už pri ázijskej kinematografii zvykol. Sympaťák hlavný hrdina, pekne dávkovaná akcia, rôzne lokácie. Škoda nepochopiteľne zlej kamery pri bojových scénach a občas zbytočných a príliž natiahnutých romantických scén, ktoré sa snažili navodiť atmosféru, ale len spomalili dobre našliapnutý dej. 3 z 5 ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Oni vážně sestříhali dvacetidílný seriál do dvouhodinového filmu? Tak teď už chápu, proč jsem tak zmatená. Akční scény jsou proloženy uslzenými momenty a na nějaké vykreslování charakteru a motivace jednotlivých postav už nezbyl vůbec žádný prostor. Škoda, že jsem si toho nevšimla včas a nezkusila raději seriál. Ale upřímně, po tomhle už se mi do něj nechce. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Zmatené, příšerný střih, automobilové honičky vysloveně k smíchu, přechody v ději které jsou naprosto k nepochopení...jako poslepované z několika klipů. Typické asijské vrstvení příběhu beru, ale toto? ()

Jayem 

všechny recenze uživatele

Vcelku zamotaný príbeh, kde neviem kto je kto a kto je ským, zvášť keď som nevidel serial. Ale to nebol hlavný problém. Tým hlavným problémom a dosť mi to vadilo bola otrasne zostrihaná akcia. Neviem či tam bol aspoň jeden záber čo mal viac ako 2 sekundy. Toľko strihov hádam neni v 20 filmoch dokopy. Avšak na jedno pozretie je to v pohode. ()

jerenymo 

všechny recenze uživatele

Super akční snímek? Spíš splácanina v Bulharské koprodukci s kameramanem, který trpí závratěmi v každém lepším akčním momentu :( ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sestřihem TV seriálu z roku 2009 ´Ailiseu´ pod anglickým názvem ´IRIS´, vznikl tento filmový počin, který se snaží tvářit filmově, ale nějak se mu to nedaří. Snímek má vše, co typický asijský akční či thrillerový film po většinou má a tím je silný příběh, romanci a především velmi citové sekvence. Jenomže se to jihokorejským tvůrcům tak nějak nepovedlo. Velmi netypická akční kamera je živá až moc a podivný střih tomu dává spíše zbrklost a nepřehlednost. Díky tomu nefungují ani zmíněné citové záležitosti a to i přesto, že použitý soundtrack by mohl kdekdo závidět. Příběh jako takový je dobrý, ale bohužel takto prezentovaný hodně ztrácí na bodech. Filmových sestřihů TV seriálů vzniklo poměrně hodně a ne vždy se to povedlo. Tvůrci by si měli už konečně uvědomit, že když je scénář dějově obsáhlý a určený pro sérii, těžko se z toho vybírají části, aby to i v celovečerní stopáži mělo nějakou logiku. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Někdo mě měl varovat, že se nejedná o plnohodnotný film, ale o sestřih většiny akčních scén z dvacetihodinového seriálu do dvouhodinového filmu. Plus pár minut alternativního vysvětlení konce seriálu. Podle toho to taky vypadá. Kdo (těsně) předtím neviděl seriál, neměl by se na to ani dívat. Jediné, co můžu pochválit, je fakt že s materiálem se pracovalo i jinak než jen střihem - díky tomu byly odstraněny některé chyby které se objevily v seriálu. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Títo agenti z Kóree, či už z juhu alebo severu a niekedy ani sami nevedia kam patria. Streľba na cieľ im ide jedna radosť, ale pri trafení toho pravého nepomôže ani raketa. Ak ide niekomu len o zhodnotenie tekého špionážno akčného filmu, kde chýba to hlavne a to je nosný dej a aspoň trochu súdnosti nebude ľutovať. Ostatní budú sklamaní. ()

Reklama

Reklama