Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teroristická organizace známá jako "Athéna", jejíž jednu sekci vede Son Hyuk (Cha Seung-Won) hrozí svými útoky Jižní Koreji a celému světu. Skupina Athéna se zajímá především o energetickou politiku zemí a nerostné zdroje s energetikou související. Speciální agent Lee Jung Woo (Jung Woo-Sung) z NTS - National Security Agency se pokusí odhalit jejich ďábelské plány. Epický souboj obou organizací může začít. (Vavča)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani celeho serialu plati to, co bolo zrejme uz od prvych casti. Z mojej strany velmi velka spokojnost. Kvalitativny upgrade oproti IRIS bolo vidno takmer na kazdej tvorcej zlozke - od hereckeho obsadenia (Lee Byeong-heon skratka na Jung Woo-sunga herecky nema, Seung-won Cha ma tiez charizmu a zenske osadenstvo je tiez presvedcivejsie ako to v IRIS), cez choreografiu akcnych scen a celkovo vacsieho usilia "viac filmovejsie, menej televizne". A aj tej sladkej romantiky tam bolo pomenej, co je pozitivom, resp. presne v tej miere, ktora k akcnej linii neposobi zdrzujuco, ale prave naopak, dodava potrebne podhubie. Hold korejci su ucenlivi a Athenou sa velmi snazia priblizit vzorom ako napr. 24, hoci to fungovanie celeho univerza tajnych agentur a teroristickych organizacii je este stale na pubertalnej urovni. Btw.... na zaklade prepletenia postav z IRIS a Atheny (hlavne zaclenenie postavy Kim Seon-hwa, byvalej severokorejskej agentky z IRIS) je jasne o com bude minimalne sequel IRIS. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U Atheny jsem zažila spoustu krásných chvil, bohužel ale také pár těch nudných. Místy se to docela vleče, konce epizod nejsou dost napínavé na to, aby měl člověk touhu okamžitě vidět další. Někteří si chválí, že tu bylo méně romantiky, já bych jí naopak uvítala více. Pak by to možná dostalo silnější příběh a i ta akční stránka by byla rázem smyslnější. Herecké obsazení je ale fantastické. Hodně jsem si zde zamilovala Seung Won Cha-a a znovu se přesvědčila o kvalitách Soo Ae. Woo Sung Jung zářil všude jinde o trochu více než tady, ale to bude tím, že to nebyla "jeho" role. Potěšilo mě i další vedlejší obsazení. Z nich musím jmenovat So Yeon Kim jako naši milovanou Kim Sun Hwa a Choi Si Wona, který mě nejednou dojmul. Nabízí se přirovnání k IRIS, já to ale přirovnávat nemohu. V době, kdy jsem sledovala IRIS, jsem jí žila. Athena mi "jen" zpříjemnila pár večerů. Takhle to zní, jako by se mi to nelíbilo, ale vůbec to není pravda. IRIS prostě nasadila laťku strašně vysoko, a už jen kvůli ní nemohu dát Atheně plný počet. Ještě musím zmínit moc pěknou hudbu. 4* ()

Reklama

balone 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 15 dílů jsem to pořád viděl na 5*, ale potom atmosféra začala spomalovat, bylo tam hrozně vzpomínaní, co se událo před tim a celkově to ztratilo ten spád, i když samozřejmě víc akčnější, trochu méně romantičtější, ale ty prvky tam stále jsou. Nemohu tento seriál porovnat k IRIS, protože jsem seriál neviděl, jen kus filmu, ale byl tak nudný, že jsem ho vypnul. Jak nastínil Vavča, kiksů tam bylo několik, ale bez toho se neobejde snad žádný film. Největší, čeho jsem si všiml, že když se agenti Lee Jung Woo a Yoon Hye In po misi v Itálii pronásledují v autech, jednou je místo řidiče u Yoon Hye In nalevo a jednou napravo. Nemluvě o zásobnících u pistole, které jsou na 100 kulek :). Ale celkově je seriál skvělý a určitě po celou dobu bavil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický špiónsky seriál s Bourneovskou rozheganou akciou. Znova som si potvrdil, že Kórejské seriály mi svojím tempom nesedia. Dej sa prakticky točí v kruhu a epizódnych zápletiek je príliš málo na to, aby to nenudilo. Vlastne mi dej pripadal strašne chaotický a väčšinou ho tvorilo striedanie lokácii a akčných scén. Prekvapilo ma, že vôbec nefunguje ani romantická línia, ktorá bola pre príbeh dôležitá. A to kvôli charakterom. Napriek bohatej stopáži a minimu epizódnych podzápletiek sú aj postavy znázornené príliš skratkovito a k žiadnej som si nevybudoval žiadny vzťah. Postavy fungujú len na prvoplánovej charizme hercov a to je všetko. Hlavný hrdina mi preto ešte bol vďaka môjmu obľúbencovi Woo-seong Jeongovi sympatický, ale Soo-ae mi vôbec nesadla. Pôsobila jak vyoraná myš a po tom všetkom svinstve, čo tam napáchala som jej ten happyend vôbec neprial. Práve naopak. Chémia medzi ňou a Woo-seong Jeongom bola nulová. Asi najlepšie funguje z hlavnej trojice drsný záporák Seung-won Cha. Z ďalších postáv ma bavil už len Cheol-min Park ako komická figúrka, ktorú každý fackuje. Stojí za to aspoň to množstvo akčných scén? Ak máte radi roztrasenú kameru a bleskový strih, tak áno. Mne to veľmi nesedí. Celkom sa mi páčili prestrelky, občasný pôsobivý kaskadérsky kúsok a hlavne to, že väčšina akcie je prevedená natvrdo a len miestami zvýraznená mizerným CGI. Z bitiek je najlepšia hneď tá v prvom diely na záchode. V nej sa záporák uvedie dokonalo. Škoda, že už ju žiadna bitka netromfla. Takže celkovo to je pre mňa klasický uťahaný podpriemer a s Kórejskými seriálmi som asi nadobro skončil. To už aj v mexických telenovelách mi pripadal dej funkčnejší. 4/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Miestami na guilty pleasure, ako je to pritiahnuté za vlasy. Ale kým za ne ťahá Jung Woo-sung, nemám námietky :). Ale áno, pohrali sa s akčnými sekvenciami, pohrali sa s archatypmi, pobrali žánrové klišé od Márie Terézie, dobre sa na to pozerá, a pokiaľ to chytí (ako chytilo mňa), tak tú kopu lapsov človek prehliadne s úsmevom, alebo teda s placatejšou hlavičkou ;-)................................ Okej, dvadsiata epizoda ma teda dostala. Neviem, asi som ju nemala kukať po Sherlockovi, ale to tam mali všetci postalkoholovú migrénu? Alebo len zintenzívnili to, čo bolo prítomné už dávno a dlho? ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama