Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teroristická organizace známá jako "Athéna", jejíž jednu sekci vede Son Hyuk (Cha Seung-Won) hrozí svými útoky Jižní Koreji a celému světu. Skupina Athéna se zajímá především o energetickou politiku zemí a nerostné zdroje s energetikou související. Speciální agent Lee Jung Woo (Jung Woo-Sung) z NTS - National Security Agency se pokusí odhalit jejich ďábelské plány. Epický souboj obou organizací může začít. (Vavča)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani celeho serialu plati to, co bolo zrejme uz od prvych casti. Z mojej strany velmi velka spokojnost. Kvalitativny upgrade oproti IRIS bolo vidno takmer na kazdej tvorcej zlozke - od hereckeho obsadenia (Lee Byeong-heon skratka na Jung Woo-sunga herecky nema, Seung-won Cha ma tiez charizmu a zenske osadenstvo je tiez presvedcivejsie ako to v IRIS), cez choreografiu akcnych scen a celkovo vacsieho usilia "viac filmovejsie, menej televizne". A aj tej sladkej romantiky tam bolo pomenej, co je pozitivom, resp. presne v tej miere, ktora k akcnej linii neposobi zdrzujuco, ale prave naopak, dodava potrebne podhubie. Hold korejci su ucenlivi a Athenou sa velmi snazia priblizit vzorom ako napr. 24, hoci to fungovanie celeho univerza tajnych agentur a teroristickych organizacii je este stale na pubertalnej urovni. Btw.... na zaklade prepletenia postav z IRIS a Atheny (hlavne zaclenenie postavy Kim Seon-hwa, byvalej severokorejskej agentky z IRIS) je jasne o com bude minimalne sequel IRIS. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U Atheny jsem zažila spoustu krásných chvil, bohužel ale také pár těch nudných. Místy se to docela vleče, konce epizod nejsou dost napínavé na to, aby měl člověk touhu okamžitě vidět další. Někteří si chválí, že tu bylo méně romantiky, já bych jí naopak uvítala více. Pak by to možná dostalo silnější příběh a i ta akční stránka by byla rázem smyslnější. Herecké obsazení je ale fantastické. Hodně jsem si zde zamilovala Seung Won Cha-a a znovu se přesvědčila o kvalitách Soo Ae. Woo Sung Jung zářil všude jinde o trochu více než tady, ale to bude tím, že to nebyla "jeho" role. Potěšilo mě i další vedlejší obsazení. Z nich musím jmenovat So Yeon Kim jako naši milovanou Kim Sun Hwa a Choi Si Wona, který mě nejednou dojmul. Nabízí se přirovnání k IRIS, já to ale přirovnávat nemohu. V době, kdy jsem sledovala IRIS, jsem jí žila. Athena mi "jen" zpříjemnila pár večerů. Takhle to zní, jako by se mi to nelíbilo, ale vůbec to není pravda. IRIS prostě nasadila laťku strašně vysoko, a už jen kvůli ní nemohu dát Atheně plný počet. Ještě musím zmínit moc pěknou hudbu. 4* ()

balone 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 15 dílů jsem to pořád viděl na 5*, ale potom atmosféra začala spomalovat, bylo tam hrozně vzpomínaní, co se událo před tim a celkově to ztratilo ten spád, i když samozřejmě víc akčnější, trochu méně romantičtější, ale ty prvky tam stále jsou. Nemohu tento seriál porovnat k IRIS, protože jsem seriál neviděl, jen kus filmu, ale byl tak nudný, že jsem ho vypnul. Jak nastínil Vavča, kiksů tam bylo několik, ale bez toho se neobejde snad žádný film. Největší, čeho jsem si všiml, že když se agenti Lee Jung Woo a Yoon Hye In po misi v Itálii pronásledují v autech, jednou je místo řidiče u Yoon Hye In nalevo a jednou napravo. Nemluvě o zásobnících u pistole, které jsou na 100 kulek :). Ale celkově je seriál skvělý a určitě po celou dobu bavil. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

I přes jisté lapsy (typu chybějící zásobník v ostřelovačce, kterou jsem v životě neviděl) a některé scénaristické nedomyšlenosti (kdy i mě napadne jak ochránit vip a převézt teroristy), musím uznat, že seriál je absolutní špička v Asii. Hlavní obsazení (je prostě skvělé): Jung Woo Sung jako NTS agent Lee Jung Woo, Cha Seung Won jako šéf korejské sekce Athény, Son Hyuk, Soo Ae jako Yoon Hye In, jeho pravá ruka, Lee Ji Ah jako agentka NTS Han Jae Hee, bývalá přítelkyně Wooa, Kim Min Jong jako Kim Ki Soo, bývalý agent severokorejské tajné služby, momentálně ukrytý v Jižní Koreji. Jung Woo Sung je předmětem mého obdivu už v diskuzi, vedlejší i hlavní postavy typově sedí, sešla se velmi silná herecká skvadra a je to znát. Postavy se vyvijí, není to docela stereotypní. Ačkoliv seriál je ideální pro 13-14 ročné chalány ako som já, tak se bude líbit i celé řadě dalších. Ty akční scény jsou lahoda, neztratí se ani ve filmu, stejně jako dokonale vygradované napětí. Epický souboj Son Hyuka (asi nejlepší charismatický chytrý záporák v tv seriálech za posledních 10 let) a Lee Jung Wooa, něco takového nebylo dlouho k vidění. Myslím, tedy intenzita s jakou se to odehrává, velmi profesionální seriál. Slintejme na podzim kdy přijde nová sezóna! Příběh je slušně promakaný rozvijí se jen nepatrně, nicméně nestane se z toho nikdy nuda, romance a vztahy mezi postavami jsou drženy na korejské poměry na velmi decentní uzdě, neruší hlavní náplň série. Hudba je skvělá, přímo kulervoucí, myslím tedy instrumentální část a co se týče insert songů vládne Jang Jae In s bolestivou baladou Please. Maso OST chci. Jo a prosím Vás nesledujte upoutávky na konci dílů, které poodhalují děj další epizody, zkazily byste si to! Nutnost vidět to, napínavý, zábavný seriál až na půdu. Inu Korejci se rozhodli na trhu tv sérií vypálit Japoncům moře. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Pět dát nemůžu, protože prostě to není můj milovaný TBDAW, kde jsem nedýchala celou druhou polovinu. Tady se mi dech zastavil jenom u jednoho dílu. Taky nejsem milovníkem pětiminutových přestřelek, kde jsou všichni v černém a já vím kulový, kdo je kdo. Chlapi ze zásahovky v ochranných vestách padají jak přezrálé hrušky a hlavní hrdinové v civilu se bravurně vyhýbají kulkám. Když pak jdou proti sobě hlavní záporák s hlavním hrdinou, střílí jako zběsilí a netrefí se, to je na mě docela dost, i když to k žánru patří. Ovšem to ostatní - plánování a odhalování akcí, láska, krapítko humoru i smutek to je špičkové a ty střílečky mi to vynahradilo. A ano, souhlasím s balonem. Těch flashbacků ke konci už bylo docela dost a poslední čtvrthodina byla hodně předvídatelná. A když už se tu srovnává s IRIS, tak já mám mezi nimi rovnítko. Tož Ahena a IRIS jsou za mnou, teď už očekávám únor a IRIS 2. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasický špiónsky seriál s Bourneovskou rozheganou akciou. Znova som si potvrdil, že Kórejské seriály mi svojím tempom nesedia. Dej sa prakticky točí v kruhu a epizódnych zápletiek je príliš málo na to, aby to nenudilo. Vlastne mi dej pripadal strašne chaotický a väčšinou ho tvorilo striedanie lokácii a akčných scén. Prekvapilo ma, že vôbec nefunguje ani romantická línia, ktorá bola pre príbeh dôležitá. A to kvôli charakterom. Napriek bohatej stopáži a minimu epizódnych podzápletiek sú aj postavy znázornené príliš skratkovito a k žiadnej som si nevybudoval žiadny vzťah. Postavy fungujú len na prvoplánovej charizme hercov a to je všetko. Hlavný hrdina mi preto ešte bol vďaka môjmu obľúbencovi Woo-seong Jeongovi sympatický, ale Soo-ae mi vôbec nesadla. Pôsobila jak vyoraná myš a po tom všetkom svinstve, čo tam napáchala som jej ten happyend vôbec neprial. Práve naopak. Chémia medzi ňou a Woo-seong Jeongom bola nulová. Asi najlepšie funguje z hlavnej trojice drsný záporák Seung-won Cha. Z ďalších postáv ma bavil už len Cheol-min Park ako komická figúrka, ktorú každý fackuje. Stojí za to aspoň to množstvo akčných scén? Ak máte radi roztrasenú kameru a bleskový strih, tak áno. Mne to veľmi nesedí. Celkom sa mi páčili prestrelky, občasný pôsobivý kaskadérsky kúsok a hlavne to, že väčšina akcie je prevedená natvrdo a len miestami zvýraznená mizerným CGI. Z bitiek je najlepšia hneď tá v prvom diely na záchode. V nej sa záporák uvedie dokonalo. Škoda, že už ju žiadna bitka netromfla. Takže celkovo to je pre mňa klasický uťahaný podpriemer a s Kórejskými seriálmi som asi nadobro skončil. To už aj v mexických telenovelách mi pripadal dej funkčnejší. 4/10. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Miestami na guilty pleasure, ako je to pritiahnuté za vlasy. Ale kým za ne ťahá Jung Woo-sung, nemám námietky :). Ale áno, pohrali sa s akčnými sekvenciami, pohrali sa s archatypmi, pobrali žánrové klišé od Márie Terézie, dobre sa na to pozerá, a pokiaľ to chytí (ako chytilo mňa), tak tú kopu lapsov človek prehliadne s úsmevom, alebo teda s placatejšou hlavičkou ;-)................................ Okej, dvadsiata epizoda ma teda dostala. Neviem, asi som ju nemala kukať po Sherlockovi, ale to tam mali všetci postalkoholovú migrénu? Alebo len zintenzívnili to, čo bolo prítomné už dávno a dlho? ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Základní pravidlo při sledování – zahodit mozek a logiku stranou :-) Vážně, kolikrát je to opravdu postavené na hlavu a odporuje to veškerým okolnostem – např. když teroristé bleskově zlikvidují kompletní prezidentovu ochranku, dorazí dva agenti NTS, kteří jsou najednou netefitelní a naopak teroristé začnou padat jako hrušky, eh. V před- a posledním díle ta blbost už doslova lomcuje dveřmi, uff. Stejně tak se najdou scény a epizody, které působí spíše jako vycpávka, aby seriál mohl mít plánovaných 20 dílů. Nejlepším příkladem budiž hlídání zpěvačky a krátký románek – tento díl je opravdu pitomý (včetně chování zpěvačky), o ničem a dějově s ničím nesouvisí. Ale abych tu neplival jen špínu. Jung Woo-sung je můj oblíbenec a nejen tyto role zvládá výborně, a ani Soo-ae není jako herečka a žena k zahození :-) Záporňák se povedl a ač je první půlka seriálu taková seznamovací, volnější a občas nudná, druhá už nabírá solidní tempo a začne správně houstnout atmosféra – tam už jsem opravdu zvědav na další díl a to je známka kvality. Celkově se to zkrátka povedlo – dost akce, napětí, nějaké drama, romantika i humor, zkrátka vše co by tento žánr měl nabídnout je zde obsaženo v solidní formě a kvalitě – 75%. ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Seriál sa snažil vyhnúť chybám IRISu a aj sa mu to darilo. Chvalabohu to už nie je taká romantická "telenovela", ale len suché, útržkovité (na kórejské pomery značne do úzadia potlačené) romantické chvíľky zastienené omnoho svižnejšou akciou. Akciou perfektne natočenou (hneď v prvom dieli boj Son Hyuka s tým druhým, to isté platí aj o geniálnom konci), samé prestrelky, zvraty a hviezdne obsadenie - moji obľúbenci Woo-sung Jung, Soo Ae a naj baddest korean guy Seung-won Cha - ktorý bol proste najlepší a vedel som ho pochopiť, prečo robí to čo robí. OST skončil v dobrých rukách - okamžite sťahujem - Taeyon s I love you a Jang Jae In s Please vedia ako človeka prinútiť k slzám. Osobne sa mi páčil sequel s Kim Seon-Hwa - to bolo tak skvele natočené, akcia svižná, ale vzápätí vás dostal pohľad do spálne, ktorý určite nenechal nikoho chladným. Dokonca poumierali aj niektorí hlavnejší, čo len pridáva na kvalite. Pochopiteľne o triedu lepšie než IRIS, chyby boli, sú, budú, ale ak je to v medziach, tak sa to dá prehltnúť a naplno si vychutnať ďalšiu a ďalšiu dávku akcie. 5* ()

springtime 

všechny recenze uživatele

Herecké obsazení skvělé, dějově bohužel ne. Mnoho kiksů a nudy. A ten konec.... No děs. Tři hvězdy dávám jen díky Jung Woo-Sungovi a pár dalším. ()

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Po IRIS jasná volba. Nelituji, už první díl dal tušit, že se zde bude překonávat IRIS. Což se tvůrcům a hercům podařilo. Během dalších dvou dílů jsem začala bytostně nesnášet Yoon Hye In, dokonce i na konci jsem jí přála smrt. Zkoušela jsem jí chápat, sice se mi to podařilo, ale přesto nenalezla jsem k ní cestu... Zbytek už byl pro mé oko více dost a pro mé srdce také. Po zjištění, že tam hraje Choi Si Won moje K-popové srdce zaplesalo. OST bezchybný. Jasných akčních 5!! ()

Koreangirl 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se k Atheně jako seriálu dostala přes film, který byl hodně osekaný, tak jsem si dovolila ztratit 20 hodin svého života a věnovat je právě sledováním Atheny. Seriál je daleko obsáhlejší, než byl film a hodně věcí se tu vysvětlilo. Takže za mě to má palec hore. ()

aboj 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa pri Iris, nenudil som sa ani pri Athene. Príbeh mal dobrý spád, hluchých miest veľa nebolo. Hudba takisto vynikajúca. A posledný diel bol priam ukážkový - tomu sa hovorí koniec akčného seriálu. ()

Reklama

Reklama