Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teroristická organizace známá jako "Athéna", jejíž jednu sekci vede Son Hyuk (Cha Seung-Won) hrozí svými útoky Jižní Koreji a celému světu. Skupina Athéna se zajímá především o energetickou politiku zemí a nerostné zdroje s energetikou související. Speciální agent Lee Jung Woo (Jung Woo-Sung) z NTS - National Security Agency se pokusí odhalit jejich ďábelské plány. Epický souboj obou organizací může začít. (Vavča)

(více)

Recenze (15)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani celeho serialu plati to, co bolo zrejme uz od prvych casti. Z mojej strany velmi velka spokojnost. Kvalitativny upgrade oproti IRIS bolo vidno takmer na kazdej tvorcej zlozke - od hereckeho obsadenia (Lee Byeong-heon skratka na Jung Woo-sunga herecky nema, Seung-won Cha ma tiez charizmu a zenske osadenstvo je tiez presvedcivejsie ako to v IRIS), cez choreografiu akcnych scen a celkovo vacsieho usilia "viac filmovejsie, menej televizne". A aj tej sladkej romantiky tam bolo pomenej, co je pozitivom, resp. presne v tej miere, ktora k akcnej linii neposobi zdrzujuco, ale prave naopak, dodava potrebne podhubie. Hold korejci su ucenlivi a Athenou sa velmi snazia priblizit vzorom ako napr. 24, hoci to fungovanie celeho univerza tajnych agentur a teroristickych organizacii je este stale na pubertalnej urovni. Btw.... na zaklade prepletenia postav z IRIS a Atheny (hlavne zaclenenie postavy Kim Seon-hwa, byvalej severokorejskej agentky z IRIS) je jasne o com bude minimalne sequel IRIS. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

U Atheny jsem zažila spoustu krásných chvil, bohužel ale také pár těch nudných. Místy se to docela vleče, konce epizod nejsou dost napínavé na to, aby měl člověk touhu okamžitě vidět další. Někteří si chválí, že tu bylo méně romantiky, já bych jí naopak uvítala více. Pak by to možná dostalo silnější příběh a i ta akční stránka by byla rázem smyslnější. Herecké obsazení je ale fantastické. Hodně jsem si zde zamilovala Seung Won Cha-a a znovu se přesvědčila o kvalitách Soo Ae. Woo Sung Jung zářil všude jinde o trochu více než tady, ale to bude tím, že to nebyla "jeho" role. Potěšilo mě i další vedlejší obsazení. Z nich musím jmenovat So Yeon Kim jako naši milovanou Kim Sun Hwa a Choi Si Wona, který mě nejednou dojmul. Nabízí se přirovnání k IRIS, já to ale přirovnávat nemohu. V době, kdy jsem sledovala IRIS, jsem jí žila. Athena mi "jen" zpříjemnila pár večerů. Takhle to zní, jako by se mi to nelíbilo, ale vůbec to není pravda. IRIS prostě nasadila laťku strašně vysoko, a už jen kvůli ní nemohu dát Atheně plný počet. Ještě musím zmínit moc pěknou hudbu. 4* ()

Reklama

YukiKaze 

všechny recenze uživatele

Po IRIS jasná volba. Nelituji, už první díl dal tušit, že se zde bude překonávat IRIS. Což se tvůrcům a hercům podařilo. Během dalších dvou dílů jsem začala bytostně nesnášet Yoon Hye In, dokonce i na konci jsem jí přála smrt. Zkoušela jsem jí chápat, sice se mi to podařilo, ale přesto nenalezla jsem k ní cestu... Zbytek už byl pro mé oko více dost a pro mé srdce také. Po zjištění, že tam hraje Choi Si Won moje K-popové srdce zaplesalo. OST bezchybný. Jasných akčních 5!! ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Miestami na guilty pleasure, ako je to pritiahnuté za vlasy. Ale kým za ne ťahá Jung Woo-sung, nemám námietky :). Ale áno, pohrali sa s akčnými sekvenciami, pohrali sa s archatypmi, pobrali žánrové klišé od Márie Terézie, dobre sa na to pozerá, a pokiaľ to chytí (ako chytilo mňa), tak tú kopu lapsov človek prehliadne s úsmevom, alebo teda s placatejšou hlavičkou ;-)................................ Okej, dvadsiata epizoda ma teda dostala. Neviem, asi som ju nemala kukať po Sherlockovi, ale to tam mali všetci postalkoholovú migrénu? Alebo len zintenzívnili to, čo bolo prítomné už dávno a dlho? ()

Rambo159 

všechny recenze uživatele

Seriál sa snažil vyhnúť chybám IRISu a aj sa mu to darilo. Chvalabohu to už nie je taká romantická "telenovela", ale len suché, útržkovité (na kórejské pomery značne do úzadia potlačené) romantické chvíľky zastienené omnoho svižnejšou akciou. Akciou perfektne natočenou (hneď v prvom dieli boj Son Hyuka s tým druhým, to isté platí aj o geniálnom konci), samé prestrelky, zvraty a hviezdne obsadenie - moji obľúbenci Woo-sung Jung, Soo Ae a naj baddest korean guy Seung-won Cha - ktorý bol proste najlepší a vedel som ho pochopiť, prečo robí to čo robí. OST skončil v dobrých rukách - okamžite sťahujem - Taeyon s I love you a Jang Jae In s Please vedia ako človeka prinútiť k slzám. Osobne sa mi páčil sequel s Kim Seon-Hwa - to bolo tak skvele natočené, akcia svižná, ale vzápätí vás dostal pohľad do spálne, ktorý určite nenechal nikoho chladným. Dokonca poumierali aj niektorí hlavnejší, čo len pridáva na kvalite. Pochopiteľne o triedu lepšie než IRIS, chyby boli, sú, budú, ale ak je to v medziach, tak sa to dá prehltnúť a naplno si vychutnať ďalšiu a ďalšiu dávku akcie. 5* ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama