Reklama

Reklama

Krvavý zápas

  • Brazílie La Riña (více)

Obsahy(1)

Tehdy byla první sobota v měsíci a to znamenalo, že se do honosné, luxusní vily v horách sjede zlatá brazilská mládež a bude se chtít bavit. Že kila kokainu a litry drahého alkoholu zde budou podávány na stříbrných podnosech. Že synové a dcery ambasadorů, prezidentů a jiných vysokých hodnostářů, studující na elitní americké škole v Sao Paolu, zažijí mimo jiné i oblíbené krvavé zápasy pořádané na dně vypuštěného bazénu. Při podobné příležitosti nesmějí chybět sázky, na kterých se dá vydělat jmění stejně jako přijít o všechno. Curly, mladík přicházející z jednoho z nejchudších slumů, doufá, že právě bojem v improvizované aréně by si mohl zasloužit úctu a především vstupenku mezi bohaté a privilegované. Ale hra, jíž se hodlá zúčastnit, je až příliš vysoká a sebemenší chyba v ní může znamenat smrt. Tihle bohatí totiž s potřebnými nesoucítí. Přesto se Curly odhodlá k rozhodnutí, kterým může zničit nejen sebe, ale také vlastní rodinu. V děsivě naturalistickém brazilském dramatu, natočeném dle skutečných událostí, se českému publiku představuje Leonardo Miggiorin jako člověk, který má co ztratit ve světě, kam už se lidskost neodváží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

freddy 

všechny recenze uživatele

Má očekávání byla veliká. Film z Jižní Ameriky a ještě k tomu na téma zvárcená zábava zlaté mládeže, to mě úplně vybízelo k tomu, abych se na film podíval a předpokládal jsem, že nebudu zklamaný. Ale já bohužel zklamaný jsem, a to rozhodně ne málo. Za hlavní problém tohoto filmu bych označil velký počet postav, ve kterých skutečně nebylo v mých silách se zorientovat a v tom kdo je kdo jsem tápal až do konce, a jakmile se divák nevyzná v postavách, tak si rozhodně nemůže užít ani film samotný. Jediný, koho jsem si byl v tomto filmu schopný zapamatovat, byl García (opravdu hodně zvláštní postava) a dredatá holka, která bojovala v bazénu, ale to je tak všechno. Pokud bych se měl pozastavit nad dějem, tak tam to zase tak špatně nedopadlo, bohatí mladíci a slečny přijedou na jeden večer do jakéhosi sídla, přičemž každý z nich s sebou přiveze svého "psa" nebo "čubku" (bojovníci ve vypuštěném bazénu). Nápad je to solidní, není ani špatně zrealizovaný, ale na to, jak krátkou stopáž film měl dokázal nudit víc, než by asi bylo u takového filmu záhodno. Z toho důvodu prostě nemohu označit tento film jinak než jako jedno z největších filmových zklamání, jaká jsem ve svém životě zažil. A zklamání je to o to větší, že žádný film z jihoamerické produkce mě dosud nezklamal. Nemohu jinak, než udělit dvě hvězdy a film označit za podprůměrný. ()

cerbygerby 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí zkouknout včera tenhle film.. a musím říct že to ani není možný jak se tahle smetánka dokáže bavit.. 3 mrtvoly za jeden víkend... No ale jinak k filmu... těch postav tam bylo popsáno tolik že sem se v tom pomalu ztrácel, ale jinak to docela bavilo a čekal jsem jak to vše dopadne... ()

Reklama

rawboy 

všechny recenze uživatele

I přes krátkou stopáž se to neskutečně vleče. Jedinou zapamatovatelnou postavou je pro mě kastrát Garcia - podotýkám, že ne kvůli hereckému výkonu nebo nějaké sympatii ... no kdo to viděl pochopí. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama