Reklama

Reklama

Hlavní hrdinkou erotického příběhu je ctižádostivá mladá americká spisovatelka Elena, která přijíždí na zkušenou do Paříže. Zpočátku snila o tom, že bude slavnou spisovatelkou seriózní literatury, jenže to se pochopitelně nestane přes noc. A do té doby je třeba také něco jíst a někde spát. A to všechno stojí peníze. Když ji tedy bohatý a neobyčejně pohledný francouzský romanopisec nabídne zajímavou sumu za sérii erotických příběhů, nezbývá jí než nabídku přijmout. Velmi brzy však zjistí, že je velmi obtížné psát o smyslných rozkoších a erotických hrátkách, když člověk nemá žádné zkušenosti. Nezbývá jí tedy nic jiného než se jednoho dne vydat do ulic a hledat nejen inspiraci, ale také praktické zkušenosti. Její výuka vede přes mnoho jednotlivců i párů, a také různých situací, od prosté nahoty, přes erotická dobrodružství až k netradičním sexuálním praktikám. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

sator 

všechny recenze uživatele

Pro mě to nebylo, ale myslím že některé z žen si to tenkrát užili....Roli postavy "Bijou" dostala nabídku Michaela Srbová, ta ale roli odmítá pro příliš erotických scén, ač s nahotou, jak sama říká nemá problém. Američtí filmaři lovili dál v českých vodách a na roli kývla Markéta Hrubešová. Kniha (les aventures erotuques de Léda et du cygne) kterou listuje Elena (Audie England) vypadá dost oplzle, jsou tam obrazy milování labutě se ženou, což by si nepoučený divák mohl špatně vyložit. Kniha ale vychází z legendy: Leda, manželka krále Sparty Tyndare, se koupala jeden krásný den v řece Euratos. Bůh Zeus to viděl a chtěl ji. Aby se k ní dostal, proměnil se v labuť, zatímco jeho komplic Afrodita, se změnila v orla, aby předstírala, že ho pronásleduje. Léda zachránila krásnou labuť tím, že ji vzala do náručí, ale chtivý Zeus zneužil příležitosti k aktu. Smyslný mýtus Leda a labuť inspiruje malíře a sochaře v dějinách umění po staletí. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným tahákem pro českýho diváka by možná mohla být přítomnost našich herců (pro mě tedy byla), ale ono sto minut koukat na to, jak se různé známé tváře "vrtí" jako kdyby se chtěli zahrabat hluboko do písku a pak mluví (tedy spíš ti zahraniční, naši se skorem jenom vrtěli), to není moc zábavné. Myslím, že tenhle film krásně vystihuje varování pro rodiče: Contains full frontal nudity and simulated sex, lots of sexual dialogue and profanity. Myslím, že erotičtější je i Minnie Mouse, než tento "skvost" mezi filmy všech našich herců. Ale pohled na Marka Vašuta (a doufám že mi promine) jak na ulici pod pláštěm tančí s jednou "lambádu" je k popukání. ()

Reklama

Wiluna odpad!

všechny recenze uživatele

Prepánajána.....nechcela som, ale musím reagovať. Tri „scénaristky“ (v pokročilom veku a v hlbokej depresii zdá sa) mali presne tak ako líška v bájke chuť na „kyslé hrozno“, ale keďže viselo príliš vysoko, nechala si zájsť chuť. Lenže na rozdiel od líšky sa tieto tri „talentované“ scénaristky nedali odradiť od nezdaru a hnané neskutočnou túžbou uspokojiť svoje potreby, uvravkali manžela jednej z nich, ktorý bol čuduj sa svete režisérom, aby zhmotnil ich „asi ohnivé“😁 túžby na plátne. Zalman sa musel cítiť skutočne ako „King“, keďže vyhovel nie len manželke, ale aj kamoškám. Dievčence, ......možno keby si tú ústrednú rolu strihla jedna z vás a ponúkla kvalitný herecký výkon, tak by vám bol nebodaj odpustený ten otrasný, lacný scenár. Nie vždy platí zrejme, viac hláv viac rozumu.... ()

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Marně hledám klad tohoto filmu. Prsa a zadek Markéty Hrubešové už znám z předchozích filmů, Paříž nápadně se podobající Praze pomíjím, Vašut ne nepodoben Leninovi jen tak bloudí filmem... Zalman King se snaží být režisérem poeticko-erotických filmů, ale kromě Smyslné orchideje se mu to moc nedaří. A na drama prostě nemá... Jinak hvězdička za svalnatého černocha v závěru filmu :-) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

,,Proč ona?" ,,Protože mám vášeň pro sebeničení..." Paříž je město mého srdce, proto mě vždy potěší, když jej spatřím v nějakém filmu. Zalmanu Kingovi je třeba přiznat, že se mu podařilo natočit film, ze kterého pověstná pařížská atmosféra čiší. Jako předlohu si vybral román od Anais Nin, což je těžký oříšek pro každého režiséra, protože je to autorka, která hluboce rozebírá vnitřní pocity jednotlivých postav, což se do filmu těžko přenáší. Přesto se domnívám, že si s danou látkou pan režisér poradil docela dobře. Je to jemně erotický, silně poetický a příjemnou hudbou podbarvený film, který by dostal možná úplně ten nejsprávnější říz, kdyby alter-ego Anais Nin, hlavní postava Elena potkala svého nejznámějšího a nejzajímavějšího milence Henryho Millera a kdyby ji hrála třeba Laetitia Casta :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Na roli postavy „Bijou“ dostala nabídku Michaela Srbová, ta ale roli odmítla pro příliš erotických scén, ač s nahotou, jak sama říká, nemá problém. Američtí filmaři lovili dál v českých vodách a na roli kývla Markéta Hrubešová. (sator)
  • Kniha („Les aventures erotuques de Léda et du cygne“), kterou listuje Elena (Audie England), vypadá dost oplzle, jsou tam obrazy milování labutě se ženou, což by si nepoučený divák mohl špatně vyložit. Kniha ale vychází z legendy: Leda, manželka krále Sparty Tyndare, se koupala jeden krásný den v řece Euratos. Bůh Zeus to viděl a chtěl ji. Aby se k ní dostal, proměnil se v labuť, zatímco jeho komplic Afrodita, se změnila v orla, aby předstírala, že ho pronásleduje. Léda zachránila krásnou labuť tím, že ji vzala do náručí, ale chtivý Zeus zneužil příležitosti k aktu. Smyslný mýtus Leda a labuť inspiruje malíře a sochaře v dějinách umění po staletí. (sator)

Reklama

Reklama