Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Abila má štrnásť rokov a žije v najväčšom nairobskom slume Kibera. Jedného dňa nájde svojho otca vo zvláštnom stave a postupne zisťuje, že mu miestna čarodejnica ukradla dušu. Chlapec musí postupne splniť šesť úloh a tak otcovu dušu zachrániť. Film je autentickým pohľadom na sociálnu situáciu v slume a kombinuje príbeh z moderného afrického života s fantastickou spiritualitou, ktorá je ešte stále jeho súčasťou. (STV)

(více)

Recenze (10)

magu 

všechny recenze uživatele

Na neuverenie je najmä to, že v prostredí, ktoré sa podobá na naše cigánske osady, majú všetci čistučké trička a dobre že nie nažehlené košele. A mladá má na sebe dokonca snehobiele kraťasy... Inak pekný filmík, s dobrou gradáciou. Splnenie úloh malo naozaj úroveň, autor príbehu sa pri písaní určite aj zamyslel a to kvitujem. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček vzhledem k tomu, že rozvíjející se kinematografie nelze srovnávat s těmi pokročilými. V rámci africké produkce je třeba tento film skutečně ocenit vysoko. Ten příběh je ostatně milý a zajímavý z řady hledisek. Ukazuje život v nairobském slumu, způsob myšlení tamních obyvatel, vliv původních animalistických představ s křesťanstvím... Prostě pro ten experiment Němci vybrali skutečně velmi vhodné téma, sedm skutků, které měl chlapec během jednoho dne splnit připomíná trochu bobříky našich skautíků, ale je v nich mnohem větší hloubka a filozofie. Rád mám kinematografii exotických zemí, škoda, že jsme přecpáni americkým brakem. ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka! Ani na chvilku nenudila. Skvělá práce s kamerou dokáže nevtíravě představit většinu aspektů života ve slumu, přestože je nedovádí do extrému, jak vidíme v jiných filmech. Již tradičně super hudba perfektně podtrhne sílu okamžiku a toho černocha, který napsal (pravděpodobně) scénář, by měli nechat pozlatit! Všechno do sebe nenásilně zapadne a ještě si na konci nejsme jisti, zda jsme viděli pohádku nebo reálný příběh se spoustou skvělých náhod. 80%! ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Kdo někdy navštívil slum, ocení autenticitu i to, že Soul Boy není o tom, aby nám působil na city a snažil se ukázat tvrdost tamního života. Naopak. Způsob pohledu jasně ukazuje, že Kibera je svět jako každý jiný, se svými pravidly, kulturou, obyvateli a jejich starostmi a radostmi, které mohou být těm našim vzdálené a nepochopitelné (to jde říct o zápletce příběhu), ale nejde o to, co si o věcech myslíme, protože to neprozrazuje nic o tom, jaké jsou, jde o to, co vidíme a cítíme, a jak se tím necháme unášet a Soul Boy unášet umí, lehce jako pírko vás provede sluncem zalitým světem. Poselství/proroctví/poslání, či jak Abilovu cestu lze nazvat, přitom vnímám jako jedinou slabinu, a to čistě vzhledem k tomu, jak strašně byla zhuštěná a doufám, že jednou vznikne třeba sedmidílný seriál :) ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to zhruba před pěti dny a už si z toho v podstatě nic nepamatuju. Fragmenty - nemocnej táta, obětavej syn, čarodějka s kozí nohou, bílá honorace, černá chudina v ghettu, úkoly na otcovu záchranu... Snad pohádka pro dospělé..? Pro některé. Pro mě raději už nic podobného ne. Z Tykwera, jak ho znám, jsem tu neviděl prakticky nic. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama