Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Felix žije v Západním Berlíně. Když k němu přijede na návštěvu kamarád z USA, vydají se společně do východní části města. Tam potkají Thomase, do kterého se Felix zamiluje. Ač jsou oba z jednoho města, odděluje je státní hranice a Felix může do východní části pouze na denní vízum. Jeho časté "výlety" jsou pohraničníkům podezřelé a následují důkladné kontroly. Oba si uvědomují, že to takhle dál nejde. Vymyslí tedy plán a udělají si výlet do Prahy, na jehož konci by se měl Thomas ocitnout na Západě. (petrsv)

(více)

Recenze (5)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Námět skvělý, ale chybí tomu konec. Je velká škoda, že to režisér nedotáhl a nechal osud Thomase otevřený. Zajímavé jsou autentické záběry Berlína i Prahy. Na některé scény byla použita 8-mm kamera tajně. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Také si myslím, že tím, jak je film natočen cíleně "amatérsky", mu čas ublížil, takže pokud by se mělo jednat o běžný příběh, tak by bylo mé hodnocení nízké. Jenže tři prvky v příběhu má film velmi cenné, nebo alespoň pro mě: 1. amatérské záběry z východního Berlína a "socialistické" Prahy 2. láska v jednom městě, rozděleném zdí a systémem, kdy se musí utéct místo o dvě ulice na západ přes Československo, Maďarsko, Jugoslávii, Rakousko 3. je to láska dvou mužů v té době, což musím v rámci filmu ocenit jako uživatel GT Proto je mé hodnocení takové, jaké je ... 9776 ()

Reklama

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle film rád, Velmi zajímavý příběh, i když trochu pokulhává po technické stránce. Asi to je dobou, ve které byl film natočen - přecijenom je to 25 let zpátky ! Herecké výkony, hudba, kamera - nic moc . Ale dvěma hlavním protagonistům jsem jejich lásku prostě věřil :-) ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se režisér nerozhodl natočit fiktivní dokument (když už na svém kontě má víc dokumentů než hraných filmů), možná by to dopadlo líp. Ale při sledování tohoto filmu jsem se nemohla ubránit pocitu, že ho natočil amatér, i když jsem ocenila scény s přechodem hranic a jednání východoněmeckých policistů a celníků (ach, ty vzpomínky!). Samosebou jsou cenné i záběry tehdejšího Berlína s všudypřítomným ujišťováním o úspěších DDR. Jenže příběh je naprosto nesmyslně utnutý, jako by režisérova představivost už dál nedosáhla. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Čas tomuhle snímku bohužel ublížil hodně, nicméně tajné záběry z Východního Berlína a normalizační Prahy (pořízené na 8 mm kameru) mají i dnes velkou dokumentární hodnotu. ()

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen ve východním bloku skrytou kamerou, tajně. (petrsv)

Reklama

Reklama