Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (885)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dobrá právnická thrillerová záležitost, o tom není sporu, který by bylo nutno vést před jeho ctihodností a porotou. Ale přece jen ne všechno je dokonalé. Pár kliček je trochu naivních (že se advokát nechá takhle jednoduše vmanipulovat do tristní situace, když sám zase tak dokonale umí manipulovat ostatníma) a hlavně mi zde dost chybělo větší sžití se s Michelem Hallerem, který je sice skvěle zahraný, jenže si moc libuje v manipulaci a úskocích a málo jedná jako chlap. Kdyby mě a mé rodině ten slaďoušek Louis vyhrožoval tak jako ve filmu, tak se prostě nebudu ohlížet na vztah obhájce - klient, ale tou baseballkou mu pořádně srovnám ciferník. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení a čiré potěšení z inteligentního filmu a řekl bych, že od doby skvostného Coppolova ´Vyvolávače deště´ se urodilo jenom málo podobně kvalitních právnických dramat, jako je toto. Matthew McConaughey konečně odhodil okoukanou slupku sunny boye na surfovém prkně a po letech (od role v Schumacherově ´Času zabíjet´) si zopakoval to, co mu jde nejlépe, tj. zapáleného obhájce, který vzbuzuje ambivalentní pocity – za jeho vychcanost byste mu nakopali, ale svým způsobem mu fandíte. Chytrý scénář obsahuje tolik dějových zvratů, že by vystačily na tři jiné filmy a já uznale pokyvuji hlavou a vřele doporučuji. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Filmová lahůdka, ze které jsem byl tak potěšen, že veškeré námitky ihned smetu ze stolu a budu jen chválit. Jsem rád, že v Hollywoodu stále někteří producenti mají koule na to poskytnout čtyřicet melounů na podobný právnický drámothriller. Navíc takhle kvalitní filmovou právničinu jsem neviděl hodně dlouho a musím pátrat v paměti drahnou chvíli, než najdu podobně inteligentní kousek. Matthew konečně hraje oblečen (i když scény bez trika se nevyvaroval ani tentokrát), ale v obleku a před porotou mu roli věřím víc než v prosluněném ráji, kde je na každém rohu obklopen desítkami nápadnic. Lincoln Lawyer se zkrátka povedl a možná při druhém zhlédnutí přidám i tu pátou hvězdičku, takhle je to za 4 a 1/2. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vyvážené po všetkých stránkach. McConaughley je presvedčivý, príbeh má čo ponúknuť a v istom smere sa všetko odohráva v tradičných princípoch dobrého krimi. Príbeh fičí tak, že nepotrebuje dramatický zvrat či iné ohromujúce prvky, aby zaujal. Má výborného právnika, pútavú súdnu sieň, zaujímavý prípad a hlavne IQ. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Právničina už dlho nebola na premietacích plátnach tak fayn ako tu a teraz. K tajomnému thrilleru sa to ani pri najmenšom nepribližuje, ale ako krimi-drama ktorá vsádza na chytrosť a "coolness" zároveň to naplno uraduje. Okrem výborne napísaných vedľajších úloh v podaní "faces of 90's" stojí za spomenutie aj nezvyklé pojatie rolí od McConaugheyho a Phillippeho. Matthew to konečne prestal hrať len na opálenú pokožku, vybielené zuby, širokánsky úsmev a k samoľúbemu machrovaniu pridal kus toho rozumného tvárenia sa so sklonmi k rafinovanosti, egoizmu ale aj dobrotivosti. Trefa do čierneho. Ryan zas nechal zabudnúť na štatút časopisového modela, ktorý to na korisť probuje cez našpúlené pery, značkové oblečenie, oblbujúce rečičky a radšej to dal na labilnú, dobre kamuflovanú zrádnu špinu. Veru, sedí mu to viac. Pozoruhodná je teda nezvyčajná profilácia postáv a takisto jej dopad na samotný dej, ktorý očakávane priznáva hru v rámci žánrových mantinelov, lenže hrá umne i útočne a preto ho nemožno nazývať malicherným. Ak sa vyžívate v súdnych naťahovaniciach a máte radi rôzne variácie pokrivených charakterov nechajte si pristaviť tohto nepriehliadnuteľného Lincolna, túto jazdu určite neoľutujete. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (12)

  • Film mal pôvodne režírovať herec Tommy Lee Jones, ktorý mal hrať aj jednu z postáv. Z projektu ale nakoniec odišiel kvôli nezhodám týkajúcim sa scenára. (DiBuonaparte)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama