Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Recenze (885)

applause 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu nemám co vytknout. Nečekala jsem, že se mi bude tak líbit. Byl plný zvratů a neočekávání. Samozřejmě skvělý byl Matthew McConaughey, který vyčníval. Rozhodně doporučuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

velmi příjemné překvapení.Už dlouho tady nebylo takhle kvalitní,chytré a dobře zvládnuté právnické drama.McConaugheyho postava sice není zrovna vzor ctností,ale není problém mu po celou dobu fandit.Víc podobných filmů...80% ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Toto je film, ktorý je presne taký film ako by som očakával od novej generácie filmov. Podobných filmov by sa dalo natočiť veľa a nikdy by nenudili. (Hodnotenie 4,5) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Matthew McConaughey mě velmi mile překvapil a zahrál výborně. Chytrý a propracovaný scénář byl na plátno převeden povedeně. Možná jsem čekal na konci ještě nějaké překvapivé rozuzlení, ale i tento závěr nebyl špatný. Mám rád tyhle filmy a atmosférou tohoto snímku jsem velmi mile potěšen. Takových thrillerů jen víc a víc. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalejších prvních cca pětačtyřicet minut, kdy člověk neví, co má od filmu čekat. Postupem času se ale děj zamotává a začíná gradovat - a hned se dá tušit, že se dočkáme promyšleného finále. To působí možná trochu překombinovaně (asi dvakrát to vypadá na úplný konec, který však nenastane), ale přesto povedeně a originálně, Navíc se vám během těch dvou hodin objeví několikrát úsměv na tváři, takže o pěkných čtyřech hvězdách asi není pochyb. Kor když jsou výkony všech hlavních protagonistů více než slušné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film Lyncoln Lawyer serviruje inteligentny pribeh a slusne herecke vykony so zrucnou reziou Brada Furmana. Cele je to vsak predvidatelne nehoraznym sposobom : 70 % ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Knižné spracovania sa nezaprú..sú tak transparetné..ale toto bolo veľmi dobre natočené + skvelý výber hlavnej postavy.Pre M.MCon..výborný štart za dramatickou filmovou kariérou ak sa to dá takto špecifikovať.Je úžasný a brilantný v tom čo robí a ako to robí.Jeho postave právnika som verila každé gesto,každé slovo a naviac veľmi chytrým a mazaným spôsobom prešiel cez nos svojmu klientovi + ešte k tomu prišiel k slušnému balíku peňazí.Presne takýchto ľudí ja mám tak strašne rada.Videné pred pár rokmi,ale dá sa kľudne absolvovať aj z odstupom času.Ale tu POZOR! toto nie je film určený pre širokú verejnosť,skôr pre úzke publikum..toto nie je film u ktorého by ste samou nudou odpadávali,pretože toto je film,u ktorého je potrebné pozorne načúvať,sústrediť sa a hlavne nerobiť 3 veci naraz..Hrozí tu totižto riziko,že by vám mohla nedopatrením preklznuť pomedzi prsty samotná podstata veci.Za toto by sa skutočne nikto nemusel hambiť.Ani M.McConaughey.Odporúčam! ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tady mě McConaughey absolutně dokazuje, že je to velkej pan herec! Je to dobře a svižně natočený drama, kterýmu nechybí bezva rozuzlení! Nic jsem nečekal, dostal jsem maximum! Film z těch řad né úplně známých, však určitě na vřelý doporučení! Nicméně o tom svědčí i zdejší hodnocení. Kdo neví co si pustit, nechť vletí do Obhájce. 80% ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře vystavěná zápletka i celý scénář, režie, která nenudí, herci, kterří se do svých rolí opravdu hodí. Sice tomu ještě chybí něco, co by dodalo kýžený "wow effect", ale i tak se jedná o kvalitku, která je ve svém žánru určitě v první pětce těch nejlepších. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi průměrné krimi drama. Výborně zvolení herci předvádějí perfektní herecké výkony, zejména M. McConaughey, u kterého jsem netušil, že dokáže zahrát tak skvěle. Atmosféru doplňuje úžasná hudba, celkový dojem z filmu ale kazí spousty ne příliš záživných scén, a celkově absence právě těch dobrých. Za herecké výkony a hudbu dávám lepší tři hvězdy. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Jako právnické drama to určitě obstojí. McConaugheymu role sedla jako ušitá a podává tu prvotřídní výkon až to může překvapit (mě tedy ano). Musím ale srovnat s Fracture, které mi přišlo více po scénaristické stránce propracované. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej filmů, kterej sem z prostředí právníků a soudních síní viděl. Matthew tady jede po vlastních kolejích, bere prachy od všech a za všechno, prostě bezstarostnej týpek .Pak se mu to ale začne pod tíhou jednoho případu hroutit, a stejně tak se začne měnit atmosféra filmu. Musim říct, že vod tý chvíle na mě ten film začal chrlit atmosféru jako prase, dalo by se to krájet. Herci vybraný perfektně, Conaughey hraje jak vo život, Phillippe je takovej malej hezkej zmrd, prostě paráda. Vod dob Žaloby s Travoltou další skvělej kousek. 80%. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Příjemná kriminální žánrovka, která potěší všechny, co milují zapeklité případy, nevyzpytatelný děj a skvělé herecké výkony. Ať už za to může knižní předloha nebo scénář, Obhájce se zkrátka povedl po všech krimi stránkách. Má zajímavé a dobře zahrané i napsané postavy, nevyzpytatelnou zápletku a nesympatického padoucha. Celé to přitom je podané přirozeně, jakoby to celé sehrál sám život. Všem milovníkům krimi doporučuji. 80% ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Tohle byla první větší role promcConaugheyho, který se jí zhostil na výbornou. S příběhem už to je o něco horší, není zlý, ale jede v klišoidních kolejích anenabízí nic nečekaného nebo inovativního, ale naštestí disponuje právě Matthewem. Nicméně se stále jedná o řemeslně spracovaný snímek a hutnou atmosféru párkrát pocítíte na vlastní kůži. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se momentálně dívám na Suits, tak mi tenhle film docela přišel vhod. Jenže podle hodnocení tady na CSFD a podle básnění a doporučení od mého přítele jsem od toho čekala něco víc, takže jsem ve výsledku zklamaná (musím přestat mít taková očekávání). McConaughey je skvělý, do téhle role je jako ulitý a sedlo mu to. Příběh docela zajímavý, ale divák nedostane žádný pořádný zvrat nebo wow moment a to bych od thrilleru alespoň trochu očekávala. Možná dám filmu ještě za nějaký čas šanci znovu a přehodnotím svůj názor, ale na poprvé lepší průměr. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vůbec nic jsem od toho nečekal, ale nakonec se ukázalo, že je to parádní soudní drama jako od Grishama. Ke konci se sice zdálo, že už nebude žádné překvapení a film tak sklouzne do průměru, ale závěr mě přesvědčil, že nedat čtvrtou hvězdičku by byl hřích, takže spokojenost. 80% ()

agathon 

všechny recenze uživatele

Ale slabší čtyři hvězdičky - za snad čtyři konce, kterými se film prokousává k závěrečným titulkům. Vždy, když máte pocit, že už vše bylo řečeno a šlus, tak se ještě něco stane a končí se nanovo. Jsou filmy, kde to funguje (např. Running Scared), ale musí Vás k tomu žánr už předem vyzvat (např. v crazy gangsterce je jasné, že každý na každého šije boudu a tudíž budou tvůrci muset také všechny ty boudy postupně rozbourávat). Soudní drama (a Furmanův film nic jiného není, byť podáno stylem Manna, T. Scotta či seriálů typu Shield a Wire) by mělo jasně vygradovat do strhujícího odhalení a následného obnovení počáteční rovnováhy. Stejně tak bych občas ubral na zbytečně podrobných vysvětlovačkách, kdy je kýžená emoce či záměr postavy jednoznačně dán, ale dotyčná postava či postavy nám jej stejně musí dopodrobna vysvětlit (asi jako, když si v Kriminálce Las Vegas dva chemici musí vysvětlovat, co znamená NaCl) Jak mi tedy v některých momentech vadila dramaturgie snímku, maximálně jsem si užil herecké výkony a vůbec celou tu unaveně prosluněnou atmosféru města, v kterém je každá postava značkově oblečený cool týpek, ale mezi dokonalými rysy probleskuje veškerá ta únava, vyprázdněnost života a zbytečnost jakéhokoli snažení. McConaughey projde zákonitou proměnou svého hrdiny s neochvějnou hereckou sebejistotou a skutečně se jedná o jeden z jeho nejlepších výkonů - nohy mu opět podrazí dramaturgie, když jeho v jeden moment až smrtelně umanutý výraz, neumí dostatečně motivovat vnějšími podněty. Skoro z jedné scény do druhé má najednou usměvavý selfmademan výraz štvaného zvířete... ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Remeslo fortelny, o to zadna, ale scenaristicky mi to nejak nesedi. Dramaticky vrcholy se prekrejvaj, jsou nevyrazny, vsechno je to znacne uchvatany - trebaze to spojeni neni uplne cisty, cejtil jsem se trochu jako pri sledovani Sifry mistra Leonarda. Proste lavina deje, ktera totalne znemoznuje prekvapeni. A hlavne mam problem se samotnym hlavnim hrdinou - ten chlapik je nehodnovernost na nozickach. CHvili svine, chvili vzdycha, chvili super taktik, dohromady figura slovem i pismem k neuvereni. Ne snad uplne spatne zahranej, jen zkratka desive nepresvedcivej. Nebylo to zly, ale opetovny zkouknuti je v nedohlednu. Na papire to je urcite fajn, ve filmu to skripe... ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Spociatku to vyzeralo ako klasicky pravnicky thriller, pri ktorom som vsak mal hned od uvodu vyrazny problem s pracovnymi postupmi hlavneho hrdinu, ktore z profesionalneho hladiska hlboko neznasam, no ale pristupil som na hru a sledoval, kam to asi tak bude viest. Twist, ktory nastal v polovici filmu ma uzemnil a filmovy pozitok skoncil az so zaverecnou scenou. Velmi dobre... ()

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama