Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Recenze (885)

.DukE. 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo tím vínem :-). Ale možná taky ne. Veliké překvapení pro mě. Neokoukaní herci, svížné tempo, dobrá zápletka a takový trochu retro styl s povedeným soundtrackem vytvořili pěkný kousek. ()

meemini 

všechny recenze uživatele

Z obsahu jsem se milně domníval, že se bude větší část odehrávat v útrobách Lincolnu. Není tomu tak. Haller je pekelně vytížený právník, Haller řeší ožehavé případy, Haller se rozhodl, nevědomky, sloužit ďáblovi. Hallerovi to naštestí taky zapaluje. Slušný thriller ze soudní síně a všeho kolem ní. Tvůrci vynechali obvyklé časově náročné rozpravy obhájců a žalobců. McConaugheyovi role padne jako ulitá. Marisa Tomei umí hezky stárnout. Uvědomil jsem si, že mi trochu vadí věčný výraz souženého štěňátka Ryana Phillippa. Celkový dojem je něco málo pod 80%. ()

RoninNiro 

všechny recenze uživatele

Chílami som mal pocit, že som tento, alebo jemu podobný film už raz videl a potom som si spomenul na "Bod zlomu". Vtedy bol obeťou žalobca, ktorý si tiež myslel, že ide do vopred vyhratej vojny. Je to asi téma so zaručeným úspechom. Určite dobrý, pozerateľný thriler. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Právnický příběh, kdy obhájce bere lukrativní nabídku mladého muže, který je obviněný z vraždy, ano, kdo má rád filmy z právnického prostředí, tomu se to bude líbit, ale já k nim moc nepatřím, zbytečně utahaný dlouhý film, napětí hodně poskrovnu, no nevím jestli zrovna tento film si zaslouží 4 hvězdičky, spíše ne, ale každý at v tomto filmu hledá to svoje, nebylo to špatné ale ani nic extra, velká škoda, ()

epoh 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem si připomněl, jak moc mám rád kvalitní soudní dramata typu Žaloba nebo Čas zabíjet. Opravdu kvalitní žánrový kousek... ()

unrocker 

všechny recenze uživatele

Průměrné téma, nadprůměrný snímek který má v sobě hodně dobrých nápadů a scén. Film je zábavný a chytrý , nutí člověka myslet nad tématem a tak ho upoutá svým příběhem. ()

princesofpersia 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejný, nijak originální film se skvělým soundtrackem. Ryan Phillippe je šamponek už od základu a Matthew McConaughey mě mile překvapil, škoda jen že ten závěr nebyl trohu víc šokující a stopáž by mohla být o pár minut kratší, ale i tak se jedná o skvělý, poutavý film :) ()

jprmusic 

všechny recenze uživatele

Super ! Chvílemi mi McConaughey připomínal D.D.Lewise v Až na krev. Film se mi líbil ve všech směrech. Jen mi uniklo, jak se maminka hlavního záporáka dozvěděla o tom, že Macy má něco na jejího syna. ale to je jen drobnost. film vřele doporučuji. ()

Slunik 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, který jsem někde v půlce hodlala ohodnotit na 5*, ale tu a tam některé věci úplně nezapadly do sebe. Obyčejný námět vyzdvihuje neotřelý přístup a inovativní myšlenky. Krásný pohled do duše advokáta, který je u menších ryb ochoten potlačit volání po spravedlnosti, ale u brutálních činů pro ni bojuje jako lev. Velmi se mi líbily psychologické pasáže, kde si jeden manipulátor pohrává s druhým. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Dobrý příběh, který není nijak objevný, ale i přesto dokázal upoutat moji pozornost. Nebylo to ani kvůli překvapivým zvratům v ději ani kvůli scénám ze soudní síně. Hlavní zásluhu na tom měla postava Mike Hallera, jenž není klasický hrdina-právník, který by byl čistý jako lilie. Naopak je tak nějak sympaticky nejednoznačný. Jednak zastupuje padouchy a vysekává je ven, což není zrovna hrdinské. Na druhou stranu, když pozná, že udělal chybu, tak kouká, aby spravedlnosti bylo učiněno zadost, a přitom se nebojí zmíněné spravedlnosti pomoct nějakým tím malým podvodem. Postava Hallera dala možnost vyniknout Mcconaugheymu, kterému postavy právníku sedí jako ulité. Líbila se mi taky Marisa Tomei, která je pořad přitažlivá, i přesto že ji na tváři přibývájí vrásky. Příběh je dobře vygradovaný a režisér to dokázal i bez nějaké zbytečné akce. Na to aby Obhájce dostal plné hodnocení mi v něm ale chybí dvě tři nezapomenutelné scény, které by jej povyšily na prvotřídní podivanou. To ale vůbec nevadí. Hlavní je že film nabízí dvě hodiny příjemné a inteligentní podivané, u které se nudit určitě nebudete. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Pro mne velké překvapení. Výborný napínavý děj s dialogy, které nepostrádají hlavu a patu a hlavně se sympatickým hlavním hrdinou, který není žádným klaďasem, ale žijícím chlapem, který pro "své dobro" (prachy, rodina - v libovolném pořadí) se neštítí spřáhnout i s kriminálníky. A musím říct, že Matthew je v roli advokáta dokonalý. Moc ho nemusím, ale tady byl uvěřitelný a naprosto přesný. Ostatní herci ho skvěle doplňují a to i hezká tvářička Ryan. Zkrátka a dobře tenhle film mne tak uchvátil, že okamžitě letím do knihovny vyhledat nějaké to dílko s Mickem Hallerem. ()

mosem 

všechny recenze uživatele

Film, ukazující nikoliv právní excelentnost hlavního hrdiny, nikoliv jeho nadpřirozené schopnosti a genialitu ale "realitu", kdy Haller svých úspěchů dosahuje menšími či většími křivárnami, které však v jeho podání vyznivají nikoliv urážlivě, pohoršlivě, ale úsměvně a téměř laskavě. Poněkud naivně pak působila snaha ztvárnit jej jako člověka, který ve vypjaté situaci reaguje absolutně čestně, bez nejmenších zaváhání (skoro bych řekl vzorový neochvějný hrdina). Ta snaha vylepšit jeho morální profil byla příliš patrná, stejně jako některé situace příliš předvítalené. Nicméně si film dokázal udržovat potřebné napětí, filmařské řemeslo bylo provedeno profesionálně. Z hereckých postav mně hodně upoutal Laurence Masson v roli Hallerova osobního řidiče, se zvláštně optimistickým pohledem. Jako nadbytečná mně připadala předposlední "střílečková" scéna, kvůli které jsem chvíli uvažoval o třech hvězdách, ale nakonec - detektivek, které mají inteligentní zápletku, jistou míru napětí i humoru, dobré herecké obsazení a řemeslně zvládnuté provedení dnes není mnoho. ()

Benzinka 

všechny recenze uživatele

Skvělý Matthew McConaughey, skvělý Ryan Phillippe... Navíc tenhle typ filmu miluju a pokud je natočen navíc tímto způsobem nemůžu jinak. Jeden z nejlepších v tomto žánru vůbec. Připoutaný k pohovce od začátku do konce i po několikátém shlédnutí. ()

BadAs 

všechny recenze uživatele

určitě uplně nejlepšší film Mattheva .-) hraje tu jak o život ..že si myslíte že jste přímo v příběhu ...-) newím jestli ten film je nak netradičně natočený a nebo sem fakt ani na sekundu neveděl co se ztane..co se to k..urva děje .-D bravo ..překvapení roku ()

bezslipov007 

všechny recenze uživatele

Chuťovka, ktorá vo svojom žánri vyčnieva. Právnik a jeho svedomie, popravde trošku oxymoron :) a to ako sa s tým popasuje McConaughey je jadrom tohto príbehu. Ťažko povedať, či je zápletka dostatočne prekvapujúca. Dosť záleží na samotnom divákovi, aký je, aké filmy a knihy už má za sebou. Každopádne film nenudí a od pozretia Vyvolávača dažďa si nepamätám, že by ma nejaký podobný film z tohto prostredia natoľko zaujal. MMc dokazuje, že herecky je určite v prvej lige a teším sa na ďalšie jeho filmy. ()

Mardzis 

všechny recenze uživatele

Klasická story filmového obhájce a podobných. Pokud se vám líbí filmy jako Okamžik zlomu, Případ pelikán a Ctihodný občan tak je tento film přesně pro vás. Film plný neočekávaných zlomů který budete napjatě sledovat až do konce. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Abych mohl právnickému filmu, které zas až tolik přehnaně nevyhledávám, udělit maximum, musí se sejít hned několik důležitých věcí. Především je to chytrý případ, na kterém hlavní protagonista pracuje, dále je to právě kvalitní herec v hlavní roli, neuškodí ani přesvědčivě ztvárněné role vedlejší, film nesmí být příliš protahovaný a nesmí nudit a nakonec bych si z něj měl vzít alespoň nějaký ten pocit. Lincoln Lawyer pak obsahuje snad úplně všechno dohromady. Případ je dostatečně zajímavý a spletitý, Matthew McConaughey dokonalý, vedlejší role (R. Phillippe) také výborné, dvouhodinová stopáž je akorát, nuda se nedostavila a celkové vyznění tohoto zajímavého právnického thrilleru bylo také zapamatování hodné. Navíc když se k tomu přidal i moc fajn soundtrack a milá narážka na Mickeyho Cohena, nemusel jsem nad plným počtem dlouho přemýšlet. ()

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama