Reklama

Reklama

VOD (1)

Mickey Haller je charismatický advokát bez kanceláře. Úřaduje na zadním sedadle svého vozu Lincoln Continental, aby mohl být co nejblíže svým klientům - opilým řidičům, drobným podvodníkům, překupníkům drog a podobným existencím. Právo pro něj není otázkou viny či neviny, nýbrž záležitostí týkající se manipulace a vyjednávání. Když si ho jako obhájce najme playboy z Beverly Hills, kterého zatkli za napadení prostitutky, získá po letech prvního dobře platícího klienta. Kromě toho je přesvědčen, že se mu konečně naskytla šance obhajovat skutečně nevinného člověka. Postupem času odhaluje, že případ nebude tak jednoduchý. Mick pochopí, že při hledání neviny svého klienta přehlédl přítomnost nejryzejšího zla. Pokud mu chce uniknout, musí využít veškeré své schopnosti. V sázce totiž není jen ostře sledovaný soudní případ, ale i jeho život... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (885)

POMO 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s hviezdami 90. rokov, obzvlášť s McConaugheym, ktorý sa vracia s najvýraznejšou rolou toho obdobia (obhajca v A Time to Kill). Škoda, že si scenár tohto opusu servírovanie niektorých zvratov a ich spojitostí v ináč pútavej zápletke zjednodušuje a poľahčuje, a prednejšie je preň byť čo najviac cool. To filmu trochu uberá na výslednom vyznení, oslabuje ho čoby thriller, úplne pochováva čoby drámu, a robí ho iba onou "cool zábavou". ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Sice jméno režiséra je pro mě naprosto neznámý a Matthew McConaněco a Ryan Phillippe nejsou zrovna moji oblíbenci, ale filmy ze soudní síně já docela můžu a tohle mě teda rozhodně nezklamalo. Co mi lezlo na nervy, byla jakási akční kamera, což mi k tomuto typu filmu fakt moc nesedělo. A ještě navíc do toho pořád hraje nějakej hip-hop. Neni to jako nějaká totální bomba a má to pár vad na kráse, ale ty 4 hvězdy filmu dám. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce nesmírně napínavý film, na němž je znát, že se zrodil v hlavě jednoho dobrého spisovatele a ne v lebkách tří a více hollywoodských scenáristů. Promyšlené, překvapivé, zajímavé, skvělé. Matthew McConaughey je v další právnické roli (špičkový Amistad, bídný Čas zabíjet) dost přesvědčivý, obsazení dalších herců a hereček nemá chybu, díky bohatému ději a svižné režii utečou dvě hodiny jako nic. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kolikrát již filmové plátno nabídlo dravé sympaťáky do roztrhání těla hájící movité zmetky a budící se ze sna hrůzou, že by měli jednou hájit někoho nevinného a snad i chudého? Přestože mi paměť nijak zvlášť neslouží, tak, i bez užití podpůrných prostředků, by i ze mne pár jmen vypadlo. Z toho soudím, že o originalitě hrdiny či příběhu lze mít oprávněné pochybnosti, ale náznaky slušné atmosféry mé bystré oko zaznamenalo a gang motorkářů mi byl vysloveně sympatický. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lincoln Lawyer je výtečně obsazený a ještě výtečněji zahraný "právnický thriller" s předvídatelnými zvraty. Režisér zručně ladí tón filmu, který se zcela záměrně radikálně mění kolem padesáté minuty - to když McC zjistí něco, o čem divák neměl z žádných náznaků ani tušení, a vlastně to ani nepotřeboval, protože byl naplno zaměstnán obdivováním kreace učebnicového americkosystémového právnického parchanta se vším, co k němu podle pravidel žánru patří. Hlavní hrdina má v oné první části pár lehkých náznaků, že možná není taková bezcharakterní troska (ale stíhá ho jeho vlastní minulost a vzpomínky na otce, který ho všechna ta svinstva naučil, achich ouvej), a tomu zásadnímu přelomu máte zřejmě rozumět tak, že to co jste až doteď viděli byla vlastně jen taková póza. Pokud to máte jinak, tak to pro vás bude víc než jen lehce za hranou uvěřitelnosti;) Celý zbytek Obhájce je už potom takovou hříčkou hranou podle schématu "a eště jeden twist.... a eště jeden twist... a... tak už ne, už je fakt konec", od které ale nečekáte, že by dopadla nějak neobvykle. Výsledné hodnocení tak v podstatě závisí na tom, kolik toho máte nakoukáno nebo načteno. Řemeslně je to nicméně kvalitní práce, a já tak nějak váhám mezi sedmdesáti a osmdesáti procenty. Nicméně tak nebo onak - doporučuji. V posledních letech tu stejně z tohohle ranku lepší film nebyl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Záverečnú skladbu "California Soul" od Marleny Shaw zremixoval samotný režisér filmu Brad Furman, ktorému práca v hudobnej produkcii nie je cudzia. (Real Tom Hardy)
  • Mick (Matthew McConaughey) má na svém Lincolnu značku z 8 písmen - NTGUILTY (not guilty = nevinný), ačkoliv je v Kalifornii povoleno maximum 7 písmen. (LJLeon)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

Obhájce z Lincolnu na vašich obrazovkách

11.08.2011

Tím vás nechceme nabádat, abyste si dobrými kritikami provázený právnický thriller The Lincoln Lawyer – Obhájce opatřili na DVD či BR (v zahraničí už jsou dávno na trhu) a vytrestali tak váhavé… (více)

McConaughey léčí AIDS drogami

McConaughey léčí AIDS drogami

11.03.2011

Na nějakou dobu si dal pohov od rolí hezounů v romantických komediích, takže jej uvidíme v právnickém dramatu The Lincoln Lawyer a pak možná i v jeho vysněném projektu nazvaném The Dallas Buyers Club… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama