Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Máte pocit, že vás někdo sleduje? Může to být osamělý čtyřicátník, jehož vlastní život je tak prázdný, že parazituje na životech jiných. Možná mu bude stačit, že vás pozoruje, nebo bude chtít do vašeho života aktivně vstoupit. Pro jistotu se ale vždycky připravte na nejhorší, jak líčí temný psychologický thriller s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Ten se ve filmu objevuje jako Oliver, velmi uzavřený a nekomunikativní letový dispečer. Jediný „živý“ kontakt má se svou matkou (Jana Hlaváčová), od kolegů v práci si udržuje odstup a doma mu společníka dělají televize a dalekohled. Jím z bytu na bratislavském sídlišti šmíruje na první pohled šťastnou rodinku z protějšího domu. S rolí pouhého pozorovatele si ale dlouho nevystačí a rozhodne se k sousedům odnaproti proniknout co nejblíž. Pro splnění snu udělá člověk často velmi neuvěřitelné věci, někdy i takové, které jsou za hranicí slušného chování nebo dokonce zákona. A když nabídnete pomocnou ruku někomu, kdo o to vůbec nestojí, nesmíte se divit, že vás pak do ní s chutí kousne. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Milfka, strašný slovo. Normální atraktivní mladá maminka. Jinak se mi to líbilo, ale ten debilní konec to zabil.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Sorryjako, ale letovej dispečer, psychopat, osamělej, neschopnej kloudnýho dialogu, najednou rychlostí blesku (jen proto, že manželský krizi trochu dopomohl) sbalí atraktivní milfku a co nevidět už je u ní nakvartýrovanej? Tohle mám jako scénáři sežrat? Ivan hraje - jako vždy - excelentně, ale hraje nesmysl. Jen kvůli němu dávám za 3.

=woody=

=woody= (hodnocení, recenze)

Rutha: Ahoj, diky! :-) Tve vysvetleni beru - celkem mi to dava smysl.. :-) A vlastne mi dava smysl i ten spatny konec, je to takove realistictejsi, ne? Ve skutecnosti ti nikdo, ciste z moralnich pohnutek, druhou sanci neda.. hm? Musim se podivat kolik jsi tomu dala ty.. Ja jen dve hvezdy, protoze mi behem filmu vadilo vic veci, myslim, ze pokulhavala rezie, chybelo mi napeti, bylo tam dost nejasnosti - treba jsem nekoukal pozorne, ale.. :-) Zatim!

Rutha

Rutha (hodnocení, recenze)

=woody=: Řekla bych, že se Oliver uzavřel před skutečnou realitou, ve světě svých vidin a iluzí. A tím že nešl dopráce a zůstal v posteli, se začal podobat mace....
Mě se nelíbí ten špatný konec, protože si myslím, že taková postava by měla dostat šanci se změnit. Olivera chápu jako alterego ulítnutí, kdy se člověk chová děsně, až to hraničí s nenormálností (kdo je dnes normální)?Jenže autoři Olivera odsoudili k zavržení ve spolčnosti, v nemorálnosti a před vlastním svědomím.

=woody=

=woody= (hodnocení, recenze)

Mohl by mi nekdo PROSIM vysvetlit, co mel znamenat ten konec?? Ten hovor s matkou pod kterym bylo jasne slyset to pipani, kdyz je telefon hluchy..(!) Jsem z toho vedle jak ta jedle, sli jsme na to ve trech a kazdy z nas ma jinou teorii - vsechny mozne.. Diky moc, Woo.

Reklama

Reklama