Reklama

Reklama

Nesmrtelní

(seriál)
  • Slovensko Nesmrteľní
Slovensko, 2010, 12 h 29 min (Minutáž: 63–85 min)

Předloha:

Jane Austen (kniha), Lev Nikolajevič Tolstoj (kniha) (více)

Hrají:

Jiří Langmajer, Elena Podzámska, Lívia Bielovič, Juraj Loj, Martin Horňák, Ivan Krúpa, Rasťo Piško, Martin Vrána, Lucia Spanělova, Marko Krosbak (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Filmový projekt Nesmrtelní je cyklem deseti snímků ze současnosti, které rozehrávají dramatické příběhy inspirované literárními klasiky. Okamžiky plné lásky, nenávisti, žárlivosti i dalších lidských citů získávají v podání plejády vynikajících herců nový rozměr, a přesto znovu dokazují to, že i dnes zůstávají ve společnosti hodnoty s nadčasovou platností. Novodobý donchuán v podání Maroše Kramára, schizofrenický lékař Miroslav Noga, cynický podnikatel Milan Kňažko nebo vášnivý gambler Jiří Langmajer. I to jsou hrdinové Nesmrtelných… (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (9)

Náramek (2010) (E01) 

Po nadšení z Metanolu (2018) jsem hledal, kde hrála Livia Bielovič a našel tenhle díl ponurého slovenského cyklu, kde hrála manželku Langoše. Jedná se o televizní nadprůměr ikdyž tu morbidní auru moc nemusím. Nejen kvůli postelovým scénám dobré. ()

Miluje nemiluje (2010) (E02) 

Story o dvou krásných sestrách ( až je škoda, že Stanislava Pazmányová nedostala nikdy šanci ve filmu krom tohoto.), které mají štěstí v lásce asi jako já v kuličkách. Melancholická story, kde jsem si zapamatoval slovo Švejk jako označení pro Čechy a perličkou je vidět mladičkou Katarínu Šafaříkovou, kterou v ČR známe jako náhradu za Fialovou v První republice, ale tady vypadá překrásně a má supr hlas a taky si tu střihla hodně odvážnou milostnou scénu na louce . ()

Ema B. (2010) (E03) 

Variace na Paní Bovaryovou - Ema má hodného manžela, ale nudí se s ním, tak si najde milence , blbě investuje , rozhazuje peníze až vše řeší půjčkami směrem k exekuci celého majetku, aniž by si toho ten její dobrák všiml. Jeden z těch zajímavějších dílů Nesmrtelných, u kterého mne překvapila Alena Ďuránová, kterou znám ze současnosti spíš jako herečku "běžných" žen, se tady profiluje jako sexbomba. Marko Igonda, který jako namachrovaný podnikatel, který se s ní polovinu času válí na posteli nebo v bazénku, byl přesvědčivý stejně jako Vláďa Kobielský jako uťáplý hodňoučký manžel. ()

Fejs (2010) (E04) 

Jeden z nejlepších dílů, skvělí Kubovčík a Svarinská, variace na Cyrana z Bergeracu ve skvělém klubovém prostředí. ()

Ďábel (2010) (E05) 

Diabol díl z inteligentního temného slovenského cyklu Nesmrtelní má dobré obsazení ( Kukura numero uno ) a zkušeného divadelního režiséra, jehož rukopis je dost umělecký a o kterém je známo, že hodně svléká herečky, takže tady Vica Kerekes je dost času bez oblečení a ačkoliv to je hlavní ženská role, neřekne ani slovo. Potěšila moje oblíbenkyně Zuzka Norisová. Námět hodně zajímavý, ale ostatní díly cyklu Nesmrtelní se mi zdají divácky atraktivnější po stránce zpracování. ()

Kontrola (2010) (E06) 

Trochu rozpačitý začátek podvodníčka, kterého omylem považují za kontrolora dotací, ale gradace na jedničku. Nejzábavnější díl Nesmrtelných ever. ()

Dlouhá cesta domů (2010) (E07) 

Latiňák jako přitroublý manžel, který cestou domů zmastí na co sáhne. Komediální, ale slabší díl. ()

Květy a Lucie (2010) (E08) 

Kdyby nebylo posledních deset minut dám i pět hvězd. Story o mlence bohatého starého borce rozjede akci s jejím přiděleným řidičem. Skvělý herecký koncert Kanócz, Geišberk, Kňažko, výborné dialogy a celkově to působilo svěže a sexy... dokud nepřišel očekávaný závěr. ()

Hon na legendu (2010) (E09) 

Maroš Kramár jako herecká megahvězda, která uměle žongluje se svým mediálním obrazem, ale pokrytecky i obrazem v rodině před manželkou. Z cyklu Nesmrtelní je tento díl celkem i zábavný a nejméně depresivní, ale ten závěr a pointa je slabší. ()

Reklama

Reklama