Reklama

Reklama

Komisař Mejzlík (V. Voska) si zašel jednou do zahradní restaurace a sedl si ke stolu k mladé milenecké dvojici (F. Němec a H. Davidová). Když dívce upadla stvrzenka z obchodu na zem, začal vyprávět svůj příběh. Jednou našla policie za Prahou v polích mrtvou dívku. Byla už dva měsíce po smrti, zjevně zavražděná. Nebylo možné zjistit ani její totožnost. Pachatel ji okradl, v kabelce se našel jen lístek na tramvaj a stvrzenka z obchodu o zaplacení 55 korun. A díky těmto dvěma indiciím a bystré dedukci komisaře i trpělivé pochůzce a vyptávání detektiva Součka (O. Šimánek) policie nejen zjistila dívčino jméno, ale našla i jejího vraha… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Tahle drobná televizní krimi podle povídky Karla Čapka svou atmosférou trochu připomíná seriál Hříšní lidé města pražského. A soudní rada Mejzlík jakoby svým bručounstvím z oka vypadl policejnímu radovi Vacátkovi. Jeho dedukce jsou vskutku prvotřídní. Co všechno dokáže vyvodit z jednoho obyčejného kuponu z obchodu na 55 Kč, je vskutku obdivuhodné. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Inteligentní odlehčená detektivka se zajímavou vyšetřovatelskou dvojkou a metodikou vyšetřování... od účtenky až k vrahovi, ale jak..?!! :-)) ()

Reklama

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Umění dedukce. Karel Čapek dokázal neomylně objevit jemné předivo lidských osudů, které splétá život – věřil, že právě v těch obyčejných a prostých lidech je vždycky nějaká jiskra a vždycky něco hezkého, co stojí za zaznamenání. Dvojnásob to platí i v případě tohoto volného cyklu televizních případů komisaře Mejzlíka, v nichž nechybí humor ani dostatek napětí, a také celý trs skvělých hereckých výkonů – počínaje Václavem Voskou a Ottou Šimánkem až k Františku Němcovi a mladinké Ivě Janžurové, kteří teprve stáli na prahu své umělecké dráhy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh jako vystřižený z Hříšných lidí města pražského, jen vznikl o tři roky dříve, je poměrně nudně natočený a ani ten Václav Voska mě tentokrát nijak zvlášť nezaujal. ()

Peabody 

všechny recenze uživatele

Povídka je skvělá, jedna z moc pěkných čapkovských. Zpracování je ale takové mechanické, ucourané a bez nápadu, i můj milovaný pan Voska tak podivně koulí očima a přehrává, pan Tau je ale solidní, pidi vstup Ivy Janžurové vnáší trochu života. Škoda, takhle je to taková školní čítanka v TV podobě. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama