Reklama

Reklama

Danni Lowinski

(seriál)
Trailer
Německo, (2010–2014), 52 h (Minutáž: 45–50 min)

Hrají:

Annette Frier, Axel Siefer, Nadja Becker, Oliver Fleischer, Jan Sosniok, Tino Mewes, Orhan Müstak, René Steinke, Elyas M'Barek, Alexandra von Schwerin (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Kaderníčka Daniela „Danni“ Lowinski (Annette Frier), žijúca so svojím večne nespokojným zdravotne postihnutým otcom (Axel Siefer), chce od života viac, než len strihať vlasy, a tak po večeroch vyštuduje právo. Jej prvý pohovor do právnickej firmy sa však končí neslávne, keď vysvitne, že firma má o ňu záujem len ako o upratovačku. Danni sa nevzdá a príde s geniálnym nápadom - sama si otvorí právnickú kanceláriu. Tá pozostáva zo stola a páru stoličiek na jednej z chodieb obchodného centra. Pritiahnuť klientov má cena - platia ju totiž od minúty. Za každú poradenskú minútu jedno euro... (ELDoctorow)

(více)

Recenze uživatele JFL k tomuto seriálu (1)

Danni Lowinski (2010) 

Danni Lowinski je problematický seriál. Je to komerčně vykalkulovaný mamonářský projekt, který bulvárně pochlebuje nižší třídě, tedy předním divákům televize, tím, že utužuje mýtus o dobrosrdečnosti a bodrosti obyčejného člověka, který to natře buržoustským mamonářům. Hlavní hrdinkou je bývalá kadeřnice, která žije se svým postiženým otcem v paneláku a vystudovala dálkově právo. Jako správný white trash se obléká jako šlapka (řada fórů vychází z toho, že ji lidi mají za prostitutku), lemtá pivko z plechu a nadává před telkou u fotbalu. Právě kvůli jejímu vzhledu ji nikdo nezaměstná jako právničku, tak se rozhodne otevřít si sama praxi v obchodní pasáži mezi stánky na klíče, zeleninou, kavárnou a obchodem s masážními křesly. Stane se z ní hrdinná obhájkyně obyčejných lidí před zlotřilými bankami, úřady, kořistnickými zaměstnavateli a vůbec všemi, kdo nosí oblek či kostým. Její přístup spočívá v tom, že s lidmi mluví jako rovná s rovným (což se projevuje především tykačkou) a stará se o jejich problémy, při čemž s řešením případů jí mnohdy pomáhají lidé z obchodů v pasáži nebo jiní lidé z nižších příček sociálního žebříčku. Samozřejmě, že každý případ hrdinka vyhraje, stmelí rozvrácené rodiny, dá lidem novou motivaci do života a ještě si postupem času svou sebevědomostí získává sympatie šarmantního šéfa právnické firmy, který ji nepřijal. Vedle poměrně nesnesitelné hrdinky a rozvleklého tempa (při přehrávání dvojnásobnou rychlostí se na to dá koukat) je seriál odporný tím, že je oslavou buranství, humpoláctví a nevkus. Aneb kterak to white trash se srdíčkem díky pospolitosti natře zlotřilým a proradným "sviňským pracháčům". ()

Reklama

Reklama