Reklama

Reklama

Danni Lowinski

(seriál)
Trailer
Německo, (2010–2014), 52 h (Minutáž: 45–50 min)

Hrají:

Annette Frier, Axel Siefer, Nadja Becker, Oliver Fleischer, Jan Sosniok, Tino Mewes, Orhan Müstak, René Steinke, Elyas M'Barek, Alexandra von Schwerin (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Kaderníčka Daniela „Danni“ Lowinski (Annette Frier), žijúca so svojím večne nespokojným zdravotne postihnutým otcom (Axel Siefer), chce od života viac, než len strihať vlasy, a tak po večeroch vyštuduje právo. Jej prvý pohovor do právnickej firmy sa však končí neslávne, keď vysvitne, že firma má o ňu záujem len ako o upratovačku. Danni sa nevzdá a príde s geniálnym nápadom - sama si otvorí právnickú kanceláriu. Tá pozostáva zo stola a páru stoličiek na jednej z chodieb obchodného centra. Pritiahnuť klientov má cena - platia ju totiž od minúty. Za každú poradenskú minútu jedno euro... (ELDoctorow)

(více)

Recenze (4)

JFL 

všechny recenze uživatele

Danni Lowinski je problematický seriál. Je to komerčně vykalkulovaný mamonářský projekt, který bulvárně pochlebuje nižší třídě, tedy předním divákům televize, tím, že utužuje mýtus o dobrosrdečnosti a bodrosti obyčejného člověka, který to natře buržoustským mamonářům. Hlavní hrdinkou je bývalá kadeřnice, která žije se svým postiženým otcem v paneláku a vystudovala dálkově právo. Jako správný white trash se obléká jako šlapka (řada fórů vychází z toho, že ji lidi mají za prostitutku), lemtá pivko z plechu a nadává před telkou u fotbalu. Právě kvůli jejímu vzhledu ji nikdo nezaměstná jako právničku, tak se rozhodne otevřít si sama praxi v obchodní pasáži mezi stánky na klíče, zeleninou, kavárnou a obchodem s masážními křesly. Stane se z ní hrdinná obhájkyně obyčejných lidí před zlotřilými bankami, úřady, kořistnickými zaměstnavateli a vůbec všemi, kdo nosí oblek či kostým. Její přístup spočívá v tom, že s lidmi mluví jako rovná s rovným (což se projevuje především tykačkou) a stará se o jejich problémy, při čemž s řešením případů jí mnohdy pomáhají lidé z obchodů v pasáži nebo jiní lidé z nižších příček sociálního žebříčku. Samozřejmě, že každý případ hrdinka vyhraje, stmelí rozvrácené rodiny, dá lidem novou motivaci do života a ještě si postupem času svou sebevědomostí získává sympatie šarmantního šéfa právnické firmy, který ji nepřijal. Vedle poměrně nesnesitelné hrdinky a rozvleklého tempa (při přehrávání dvojnásobnou rychlostí se na to dá koukat) je seriál odporný tím, že je oslavou buranství, humpoláctví a nevkus. Aneb kterak to white trash se srdíčkem díky pospolitosti natře zlotřilým a proradným "sviňským pracháčům". ()

Slidger 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh a délka jednotlivých dílu je dostačující. Přikláním se k názoru, že kdybych to v televizi stihnul, tak se podívám, ale rozhodně to nebudu vyhledávat. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Populismus pur (= čistý). Z chlupodravkyně se stane právnička, nato se osamostatní a pomáhá v nákupním centru potřebným za pakatel, nevím, jak by se vůbec mohla uživit nebo platit daně a pojištění. Kupodivu se z ní ale nestane kostelní myš a následně kostra. Nesympatická Němka s uřvanou hubou. ()

ELDoctorow 

všechny recenze uživatele

Na nemecké pomery slušný právnický seriál čo neurazí ale ani nenadchne. Je fajn, že sa nesnaží kopírovať americký súdne seriály a ide na to vlastnou „civilnou“ formou. Nevýhodou sú epizódne herecké výkony – mám dojem, že veľká časť účinkujúcich (klienti a rodiny) sú neherci, čo v niektorých častiach vypáli dobre v iných je to zas veľmi prkenné. Hlavná postava je však obsadená presne sympatickou Annette Frier. Ako hodinová výplň kým po Fringe čakám na ďalší diel Burn Notice a neoplatí sa mi nič rozpozerávať dokonalé. ()

Reklama

Reklama