Reklama

Reklama

Středoškolák Nathan Harper trpí návaly zlosti a sám sobě připadá cizí. Nevychází příliš ani s rodiči, kteří jsou na něj přísní, a navštěvuje psycholožku Bennettovou. Když se spolužačkou Karen pracují na školním referátu o pohřešovaných dětech, najdou na internetu fotografii malého chlapce. Na stránce simulující jeho dnešní podobu objeví Nathan sám sebe. Zjistí, že se jmenuje Steven a jeho rodiči jsou Lorna a Martin Priceovi. Spojí se on-line s adresou, ale netuší, že je odposloucháván muži kolem bývalého agenta srbské tajné služby Nikoly Kozlova. Ti záhy přijdou k nim domů, zabijí matku i otce a vyhodí dům po povětří. Nathanovi s Karen se ale podaří uniknout... Nathan volá policii, ale na lince se mu ozve agent CIA Frank Burton. Nathan je nedůvěřivý. Nakonec Nathanovi i Karen pomůže psycholožka Bennettová, která pracuje pro CIA. Harperovi byli také agenti. Nathanův pravý otec Martin Price je nezávislým tajným agentem a podařilo se mu ukrást Kozlovovi seznam pětadvaceti politiků a důstojníků CIA, kteří někdy prodali státní tajemství. Kozlov chce Nathana dostat, aby mohl Pricea vydírat a získat seznam zpátky... Nathan s Karen dostanou od Bennettové adresu, kde se mají zatím ukrýt. V bytě, který patří Martinu Priceovi, sebere Nathan pistoli a mobil. Když oba zjistí, že jsou jim CIA i Kozlov v patách, prchají odtud... Nathanovi se podaří několikrát odrazit útok Kozlovových mužů, pak ho najde Burton se svými muži. Nathan mezitím zjistí, že na mobilu z bytu je otcův seznam. Dojde mu, že je na něm i Burton, který se ho snaží dostat dřív, aby své jméno vymazal. Když je pak napadne Kozlov, Nathan s Karen znovu utíkají. Kozlov Nathana kontaktuje a vyhrožuje mu zabitím jeho přátel. Nathan mu řekne, že mu seznam vrátí, a dá si s ním sraz na stadionu během baseballového utkání... (TV Prima)

(více)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (395)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Pěkný akční triller. Zezačátku je to spíš takovej filmek pro Lautnerovi fanynky. Film se pěkně rozjede, až Nathan zjistí, že jeho rodiče vlastně nejsou rodiče, ale vládní agenti, kteří ho mají chránit. Poté následujou honičky, odhalování své minulosti a dalších věcí, které nemůžou v akčním trilleru chybět. Při tom všem ho doprovází kamarádka Karen, která byla svědkem zabití Nathanových náhradních rodičů a měla být také odstraněna. U filmu jsem se nenudil a za mě 78%. :) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych slyšet vyhýbavé odpovědi Jasona Isaacsa, Sigourney Weaver nebo třeba Alfreda Moliny na jízlivé dotazy novinářů při premiérovém večeru. „Těšil jsem se,“ protože přesně takové odpočinkové žánrovky v poslední době vyhledávám. Dostalo se mi ale prazvláštního paskvilu, jehož herci otráví hned na začátku jízdou na kapotě auta (wtf?) nebo při úvodní dementparty u bazénu a tvůrci vzápětí u souboje otec versus syn. Pak následuje už jen zářivý chrup vlkodlaka ze Stmívání, rádoby velké zauzlení, u kterého není vhodné se příliš zamýšlet, trocha té dosti dietní akce a opět vybělené zoubky idolu náctiletých. Mezitím vším scény, situace a hlavně gesta, která na sebe vůbec nenavazují a zejména scénář, u kterého musí všichni soudní skřípat zuby. Divák pak už jen vybírá, která scéna je výživnější. Jestli ta, kdy hlavní hrdina hltá s kočkou s nepěkně hustým obočím hamburgery koupené federálem a před okny fastfoodu čekají další agenti na kulku, nebo všechny ty s gangstery, kteří dělají všechno proto, aby to uprchlíkům co nejvíc usnadnili nebo snad opět hladová scéna, ve které se mladá dvojice ojíždí ve vlaku a najednou si vzpomene, že má prostě hlad. Možná úplně nejlepší je pak telefonát se skutečným otcem a neuvěřitelnou hláškou: „Znám agenty, kteří by si s tím, čím sis za poslední den prošel, neporadili..“ Chce se mi brečet.. No, aspoň, že to docela odsýpalo.. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Mladý pán Lautner nepatrí medzi tých hercov, ktorých by som vyhľadávala z dôvodu nejakého silného filmového/umeleckého zážitku. O tomto filme, preto nemôžem ani len spomenúť, že by mal nejakú väčšiu cenu. Je to priemerný film, ktorý si obyčajný človek pozrie raz v živote, povie si fajn, dalo sa to. O nič iné nejde, je to len oddychovka, pre váš mozog, pri ktorej neutrpíte ujmu. Boli tam asi 3-4 kvalitný herci z toho Jason Isaacs zomrel hneď v prvých 10 min, Sigourney Weaver tam bola asi tých 10 min dohromady a Dermot Mulondrey tam vlastne ani nebol, ale jeho hlas stojí za to. To, že sa neviem rozhodnúť, či tí herci boli 3-4 je preto lebo Alfred Molina, v poslednom čase podhodnocuje svoje sily a dáva sa na takéto filmíčky a dlho som s ním nevidela niečo poriadne, tak neviem, čo si o tom mám myslieť. Ale v celku dobrá bola hudba, fajn bojové scény, páčila sa mi výuka syna prečo nepiť a to je asi všetko. Priemer 50% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

No. Taylor Lautner není dobrý. V Twilightu mi byl celkem ukradený, ale pokud má být hlavním hrdinou, je to špatně. Není charismatický, hezký, sympatický a neumí hrát. To je dost blbý. Příběh není dobrý. Kdyby měl aspoň Nathan zašitý diamanty na zadku, chápala bych proč ho tolik lidí hledá. Logika v tomhle filmu neexistuje. Bývalý CIA agent a ostřílenej ruskej zlej hoch hledá Nathana přes webovou stránku pohřešovaných dětí. WTF? A ta nejdůležitější věc o kterou tam jde nechá Nathanův tatík ležet ve svým bytě na stole. To asi ne, hele. Dát nějakýho schopnýho herce, výraznou hudbu, alespoň nějaké vizuelně pěkné pasáže, neplkat tak často takové pindy a mohlo to být o trochu lepší. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

No úplně super nejvíc sračka. A nejhorší na tom je, že nějakým záhadným způsobem se mi to líbilo, koukal jsem na to v kuse, a to dokonce i do půl třetí do rána, ačkoliv jsem v sedm vstával. Dialogový perly se sypou jedna radost, akce stojí za nic a nejhorší na tom je, že ten výrazně nesympatickej Lautner je vlastně ke všemu uvěřitelnej. A to nevím, jestli je dobře nebo ne. Akce se nekoná, když už, je sterilní a skoro bych řek že i mrtvá od začátku do konce. Jedinej zajímavej okamžik je, když Maria Bello skope dva týpky, od tý doby se to po akční stránce táhne a nezachrání to ani emoční bitka ve vlaku. Jo a že je to dementní po logický stránce snad netřeba dodávat. No a závěr? Škoda povídat. Přesto - opakuju - nějakým záhadným způsobem se mi to vlastně líbilo. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se v americkém státě Pennsylvanie v lokalitách Pittsburg, Brownsville a Sutersville. Honička v PNC Parku se natáčela 22. srpna 2010 během opravdového zápasu baseballu mezi The Pirates a The Mets. (Terva)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Reklama

Reklama