Reklama

Reklama

Společně vytrváme - členové Bratrstva neohrožených

(TV film)
  • Česko Skutečné bratrstvo neohrožených (více)
USA, 2001, 74 min

Režie:

Mark Cowen

Kamera:

Steven Wacks

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.), Jiří Ptáčník (vypravěč), Wilhelm Brückner (a.z.)

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1942 zformovala americká armáda dobrovolnický výsadkový pluk pro boj v týlu nepřítele. V útvaru byla rota vojáků, kteří se ocitli v přední linii války v Evropě. Seskočili v Normandii v den D, bojovali za osvobození Nizozemska, udrželi frontovou linii v bitvě v Ardenách v tzv. Bitvě o výběžek a obsadili Hitlerovo Orlí hnízdo. Tato rota utrpěla jedny z největších válečných ztrát. Byli to muži z Bratrstva neohrožených, 506. výsadkového pluku 101. vzdušné výsadkové divize. Toto je příběh skutečných hrdinů, kteří se stali předobrazem dnes už kultovního seriálu Bratrstvo neohrožených. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ještě takový bonusík k BoB, kde parta více i středně senilních veteránů ze stoprvní líčí svoje vzpomínky a poctivě se nad tím dojímá. Přidanou hodnotou je řada tehdejších záběrů i krátká část o životě po válce. Respekt, není ale nic k must-see. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého fanúšika Band of Brothers. Je to síce plné pátosu, ale príbehy mužov z Easy Company dokážu naozaj chytiť za srdce. A vôbec by mi neprekážalo, keby bol dokument aj dlhší. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Dokumentární nadstavba k seriálu Band of Brothers, ve které můžete vidět některé z aktérů, které jste potkávali na začátcích dílů samotného seriálu. Víceméně se jedná o shrnutí postupu 2. praporu 506. parašutistického pluku 101. vzdušné výsadkové divize Armády Spojených států ode Dne D až po kapitulaci nacistického Německa. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Pokud by Němci nemuseli posílat ze Západu vojsko na východ, tak by sotva vyniklo Bratrstvo neohrožených. Kolik jen poničilo území Francie, kolik farmářů nemělo toho roku úrodu... A nebýt Sovětského svazu, kruté zimy, kterou tam Němci nezvládli, tak by vývoj války byl úplně jiný. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

,,Dědo, byl jsi válečný hrdina ?" ,,Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů." (Richard "Dick" Winters - Velitel roty E) Vynikající dokument který přináší rozhovory s členy 506. praporu, 101. výsadkové divize, roty E. Známé jako Bratrstvo neohrožených. Pro každého fanouška seriálu prakticky povinnost. Silně emotivní sledování jak veteráni vzpomínají na svoje zážitky ve válce. Jak se denně setkávali se smrtí a denně přicházeli o kamarády. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A seriál náhle dostal reálnou tvář... Mazec, stejný vyprávění, akorát přímo od hlavních aktérů, jejíchž postavy si pak zahráli v jednom z ejlepších seriálů vůbec. Asi největší mráz po zádech mi šel z vyprávění z Arden, to muselo bejt fakt strašný... ()

jirijost 

všechny recenze uživatele

Seriál Bratrstvo neohrožených je bezkonkurenční a proto jakmile jsem našel tento dokument ještě ten den jsem se na něj musel podívat. Moc mě zaujal, například když hned na začátku mluví Carwood Lipton o tom jak se dočetl v časopisu LIFE o výsadkářích a díky tomu se jím taky stal, dojde vám že to bylo i v seriálu a že to prostě je fakt reálně a že je to výborně zpracované, tvůrci tenkrát na nic nezapomněli a hlavně díky tomu vznikl legendární seriál o válce. I v černobílém videu poznáváte vojáky, což jen opět dokazuje jak tvůrci udělaly dobře že vybíraly herce podle toho jak byly skutečným vojákům podobní, například Bill Guarnere se dá velmi snadno poznat nebo Dick Winters. Komu se líbí seriál tohle prostě musí vidět, je to neuvěřitelně silný dokument, člověk si pak všechno dává pěkně dohromady jak to vlastně bylo, skvělé! (10/10) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočené, ale zase na druhou stranu to ne zcela vypovídá o té době, o skutcích zmíněné roty. Nebylo vše tak černobílé a to ani v případě nacistů. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k tomu, že tenhle dokument poskytl rozhovor přímo účastníků roty E, tak mi to přišlo hodně narychlo spíchnuté. Přišlo mi to takové zkratkovité. Myslím si, že tihle pánové měli dostat větší prostor. Mělo to trvat přes dvěhodiny, mělo se víc vzpomínat na průběhy bitvy, mělo se víc vzpomínat na kamarády padlé, zesnulé i ty živoucí. Prostě tomu k dokonalosti něco chybí. Místo dokumentu dopručuju spíš knížku od Stephena E. Ambrose ()

Nethar 

všechny recenze uživatele

Shrnutí děje seriálu Band of Brothers skutečnými účastníky bojů. Co bylo pár minut na začátku každého dílu, je teď celý dokument. Žádné netradiční záběry, žádné velké novinky, spíše "jenom" rozhovory, resp. monology hrdinů. Určitě silné příběhy a zajímavé nejenom pro fanoušky seriálu. ()

Tominecek 

všechny recenze uživatele

Střízlivý pohled na konec války v americké armádě očima jejích účastníků. "Hrdinové... ti tam ještě pořád jsou... Hrdiny byli ti padlí, jejich mámy a otcové... Já nebyl hrdina, ale sloužil jsem v rotě hrdinů..." ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Síla tohohle dokumentu spočívá ve faktu že vše vyřčené znáte ze seriálu, to nicméně neubírá na intenzitě prožitku, právě naopak. Nechápu že tenhle dokument není součást celého seriálu jako závěrečný díl. Výpověď hrdinů z roty E je i po letech stále emotivní a silná. Konečná věta nakonec přivodila slzy. Vynikající prace. ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Krásné shrnutí děje seriálu Bratrstvo neohrožených v podobě vyprávění jeho členů. Postavy jsem si přesně nevybavoval, kromě kapitána Winterse, ale i tak to na mě působilo silným dojmem toho, že nikde jinde se chlapi nescelí dohromady, jako když spolu procházejí válečnou vřavou a drží při sobě v těch nejhorších chvílích, kdy jde doslova o život, jako u Bastogne, to muselo být hrozné peklo. Jejich každoroční srazy musí být prostě něco úžasného. ()

angyy 

všechny recenze uživatele

Hodné zamyšlení. Nádherný dokument o Bratrstvu neohrožených. Kdo viděl serial HBO tak tohle prostě musí ocenit. Dědečku byl jsi válečným hrdinou? Ne ale sloužil jsem v rotě hrdinů. ()

Reklama

Reklama