Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia nakrútená podľa poviedky A. Chudobu. Ľúbostný príbeh z posledných dní 2.svetovej vojny. Prostý príbeh lásky, ktorý zapríčinila vojna a ktorý vojna aj zničila... (oficiální text distributora)

Recenze (4)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný začátek, slibující psychologické drámo o lidské povinnosti v nelidské době, se naneštěstí změní v tuctovou romanci s klasickým dějem zakázané lásky. Krutost doby nakonec vyznívá jen jako kulisa. Nadprůměrnost slovenského herectví drží hlavně Leopold Haverl - ostatní ho dohánějí, nebo jen hledí zpovzdálí. Potenciál tu rozhodně byl, ale, podle mého, zůstal někde za kamerou. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Javorková s Haverlom sú skvelí, Král ťaží len z enej tváričky, zvyšok štandard. Aj tak je to na dnešné pomery nadpriemer.. ()

Reklama

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Film výjimečný hlavně tím, že v období války neukazuje nikoho jako statečného odbojáře, ale jsou tu jen lidé, kteří chtějí přežít. Jinak je příběh průměrný, řada věcí, třeba situace kolem koně, je značně kostrbatých, řada scén je poněkud rozpačitých, ale celkový dojem špatný není, i když volba hlavního hrdiny, který je významně mladší, než by asi měl být, není nejšťastnější. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Aj v kontexte doby rozhodne zaujímavé dielo. Nejde po ideologicky vyšľapaných chodníčkoch, aj nepriateľ tu má tvár, ktorej nič ľudské nie je cudzie a vojna tu nie je nástrojom politickej propagandy, ale kulisou, v ktorej vznikali aj nehrdinské a prosté ľudské príbehy. Aj preto si myslím, že je tento televízny film absolútne nadčasový. A herecké výkony ? Človek si neustále kladie otázku ako je možné, že kdejaká radová televízna inscenácie spred plyšáku disponuje herectvom tak špičkovým, o akom sa výrobcom dnešných televíznych a filmových zvratkov na Slovensku (ale aj v Česku) môže iba snívať. (8.5.2016) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama