Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dokumentárnom filme Auto je zbraň sa režisér a najmä herci snažia priblížiť rôzne situácie na cestách. Film poukazuje hlavne na skutočnosť, že pokiaľ sa vodič neriadi pravidlami cestnej premávky, motorové vozidlo sa môže stať nežiadúcou zbraňou a zapríčiniť smrť alebo vážne zranenia. Súčasťou filmu sú rady, ako sa správať na cestách, kde si treba dávať najväčší pozor, alebo na čo sa zamerať pri kúpe ojazdeného vozidla. (metal.storm)

(více)

Recenze (14)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mirjam Landa, manželka Daniela Landu, natočila v roku 2003 titul "Auto je zbraň", ktorý mal prispieť ku zníženiu nehodovosti na českých cestách. Je to z jej strany chvályhodná aktivita. Každý zachránený život stojí za to. Takže jazdite s rozumom, dodržujte pravidlá cestnej premávky, nebuďte za volantom agresívny a hlavne pred jazdou nekonzumujte alkohol. Ak by vás náhodou napadlo šoférovať opitý, tak si spomeňte na tento dokument alebo na pieseň kapely Tři Sestry "Don´t drink and drive": Vzpomínám když na Bulovce hledám tvoje lůžko, všechno začlo v řetězovce má páteční družko. Sladká šťáva v pomerančích, taky ňáký koly, kdo moh tušit, že pak skončí výlet autem v poli. Mixy koly, rumu, ledu otupily schopnosti, kdo moh tušit, že má přednost dědek na tom rozcestí? Neříkej nic, vím to bolí, ty máš vnitřní zranění, sestřičce dám tvoje koly, pomeranče taky sní. *** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli pořady tohoto typu přispějí k celkovému snížení nehodovosti. Podle mě tedy určitě ne. Zhlédnout se to však dalo. Rozhodně jsem postrádal větší propracovanost, pestřejší výběr situací, po kterých je rizikem sednout za volant a kvalitnější režii. Nápad však hodnotím kladně, a u některých modelových situací, jsem se i pobavil nad jejich hereckým ztvárněním. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1017. hodnocení: Dan Landa jako novodobý mecenáš už vystupoval několikrát a někdy je jeho role příjemná, ne však moc v tomto případě, kdy působí jako rádce bezpečné jízdy spolu s Romanem Krestou, který je jinak namachrovaný až na půdu, protože je to přece několikanásobný mistr ČR v rallye. Už jsem ale i viděl horší pokusy a konečně mohou tak diváci vidět v roli školitelů lidi, kteří to s volantem skutečně umí. 3*, protože jen těžko tohle může aspirovat na nějaký hit. Určitě ale dobrý počin. 3* ()

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a poučný český dokument s dobrým hereckým obsazením který jsem asi jako většina z vás viděl při teorii v autoškole, takže i tak trochu vzpomínka. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tohle autoškolové školení nabylo své pravé síly až po Landově nehodě. Roman Kresta je další postavou, krterou je nutno respektovat, takže video úkol plní. Krom toho je i trochu zábavné a někdy i úsměvné, ale hlavně poučné a důležité. 70% = 3+/5 ()

bo.rec 

všechny recenze uživatele

Provedení dokumentu je trošku amatérské, nicméně bych doporučil každému (ať řidiči nebo neřidiči) dokument zhlédnout a hlavně se nad ním ZAMYSLET! Obsah perfektní! ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Tak co kringo? :) Škoda, že není tento film víc známý. Možná by bylo na silnici o pár mrtvých míň. V rámci žánru skvělá práce. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Trochu mě odradil dramatický úvod ve stylu Al Capona, ale vydržela jsem. Musím říct, že záměr byl chválihodný, ale provedení už mě nadchlo méně. Herecké vsuvky mě spíše rušily a taky mi zde chyběly podstatné příklady a okamžiky týkající se provozu. Myslím, že se ta hodina a něco dala v rámci dokumentu využít líp. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Veľmi zaujímavý nápad a aj celkom dobre spracovaný...určite sa oplatí pozrieť hlavne začiatočníkom, v dokumente je niekoľko veľmi užitočných rád. Pre toho, kto si práve robí vodičák je to veľmi zaujímavý pohľad na vec. ()

Krastom 

všechny recenze uživatele

Jedenáct let starý dokument a člověk si musí všímat, jak se ta doba mění. Auta jiná, mobily se také změnily. Pravidla silničního provozu však zůstala téměř stejná. Jako letitého řidiče mě moc věcí nepřekvapilo, přesto jsem se však lecčemu přiučil. Skouknutím neprohloupíte. ()

Jarsey 

všechny recenze uživatele

"Je vždycky lepší přehnaná opatrnost než pozdní lítost." Tohle motto mám v hlavě dodnes, kdykoli sednu za volant. Asi trochu klišé, ale je to pravda. Byl to náš "dárek" k převzetí řidičáku, tehdy ještě jako VHSka. Není to nudný dokument, ale to, že je to prošpikované příběhem, který je dosti scénáristicky podprůměrný, celou zhruba hodinovou podívanou trochu vylepšuje. Člověk se dozví základní věci o údržbě auta i o tom, jak se zachovat v určitých situacích, ale pokud řidič-nováček neprošel zrovna dvoutýdenním rychlokurzem, je to v podstatě jen shrnutí toho, co se naučil v autoškole. Nicméně doporučuji. ()

freebob 

všechny recenze uživatele

Docela zábavné instruktážní video od manželky Daniela Landy.Muj bratr tehdy dostal vhs jako dárek k řidičáku a my se u něho docela pobavili.A uznávám,že pár dobrých rad si tam člověk najde a díky velmi fajn hercům je to i zábavné. ()

Reklama

Reklama