Reklama

Reklama

Kulečníková škola

(seriál)
všechny plakáty
Dokumentární / Sportovní / Komedie
Česko, 1997, 11x15 min

Režie:

Jan Matiášek

Hrají:

Jiří Korn

Obsahy(1)

Seriál velmi zábavnou formou nabízí, jak se naučit dva základní typy kulečníkových her, tedy pool a karambol a jak si vybrat správné tágo či stůl pro hru. Jsou zde zmíněna jak pravidla všech možných variant her jako jsou osmička, devítka, karambol (se 3 i 4 koulemi), snooker apod., tak i základní informace o technice, jež je nezbytně nutná pro zvládnutí této na přesnost velmi náročné hry. Charismatickým průvodcem je známý popový zpěvák a zároveň mistr Evropy v poolu veteránů Jiří Korn. (Danulinda)

(více)

Recenze (8)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gulečník a podobné hry ma vôbec nebavia. Nerád držím tágo v ruke. Takže televízna "Gulečníková škola" ma nezaujala. Naozaj ma tento druh zábavy neoslovuje. Relácia je spracovaná dobre. Pre ľudí, čo s týmto pseudošportom začínajú je to výborná pomôcka a skúsených hráčov to iste tiež poteší. Extravagantný spevák Jiří Korn prepadol gulečníkovým hrám naplno a zrejme aj preto sa stal sprievodcom touto reláciou. ** ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu pohodičková škola. I kdyby člověka kulečník nebavil, a i kdyby se nechtěl nic učit, je radost se na ty desetiminutovky dívat. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Chtěli byste se něco dozvědět o pravidlech kulečníku a nechce se vám šprtat příručky? Právě pro vás je určen jedenáctidílný cyklus České televize, kterým vás s noblesou sobě vlastní provede zpěvák Jiří Korn. A nejedná se jen o suché lekce z pravidel, cyklus je natočen příjemně odlehčenou formou, aby nenudil ani úplné laiky. A rozhodně shlédnutí doporučím všem hospodským hráčům poolu, kteří o skutečných pravidlech nemají ani potuchy a hrají dle českých "hospodských zvyklostí". Jen pro příklad - pokud váš soupeř zahraje faul, můžete si dát bílou kouli na libovolné místo na stole. Čili nikdo vás nenutí, abyste v případě kdy váš soupeř třeba potopí bílou kouli, rozehrávali z mnohdy nevýhodné pozice na rozstřelovacím bodě. Bílou kouli si prostě MŮŽETE DÁT KAMKOLIV! Podobné zhůvěřilosti "českých hospodských pravidel" seriál uvádí na pravou míru, v tom je jeho největší přínos. PS., celý cyklus lze shlédnout na YT, odkaz na jednotlivé díly najdete zde. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V devadesátých letech běžely i zajímavé Tv pořady - důkaz máte v kulečníkové škole. Z mého pohledu by byla dokonalá, kdyby se věnovala pouze karambolu. Ale to je samozřejmě do televize extrémní požadavek. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Doslova miluji hrát kulečník v hospodě (i sám proti sobě), a díky tomuto zábavně postavenému "tutorialu" se můžu jen a jen zlepšovat.... nebo naopak? :D ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jiří Korn rozhodně kulečník umí, tedy alespoň podle mě, super amatéra. Minimálně se tedy umí tváři tak, jako by to ovládal. Seriál je ale málo interaktivní a zábavný už není vůbec. Prostě suchota. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Přesně takto má vypadat výuka jakéhokoliv sportu (nejen) pro začínající či méně pokročilé - úsměvnou a přitom zároveň poučnou formou. Musím přiznat, že i já jako středně pokročilý hráč jsem se dozvěděl spoustu zajímavých informací, ale především jsem se také s úsměvem na rtech pobavil parádním šoumenstvím pohodového Jirky Korna a jeho legračního kolegy. ()

Mikakel 

všechny recenze uživatele

Vždy krátké a výstižné. Jiří Korn je v tomto sportu velice šikovný a způsob vysvětlování poolu,karambolu,15ky a snookeru, je hodně srozumitelný z jeho úst. ***** ()

Reklama

Reklama