Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třídílná minisérie BBC na motivy skutečných událostí, které se staly v zimě roku 2006 v okolí anglického Ipswiche a Suffolku. Z Ipswichských ulic se začnou ztrácet mladé ženy. Policie se snaží tato zmizení vyřešit, ale především se pokouší pomoci závislým dívkám, které musí kvůli penězům na "dávky" prodávát svá těla na ulicích. Najdou se pohřešované? Pomůže jim někdo?
Scénář je zpracován podle dramatu Stephana Butcharda, které je sepsáno na základě výpovědí lidí, figurujících v tomto případu. (annes)

(více)

Recenze (7)

Margerie 

všechny recenze uživatele

Jo, věděla jsem, do čeho jdu, ale stejně mě mrzí, že to nebylo trošku víc krimi. Připadá mi, že potenciálu na slušnou detektivní až thrillerovou minisérii tam bylo víc než dost. Dramatické zpracování to celé trochu zplošťuje a ubírá tomu jeden podstatný rozměr. Ne že bych se vyloženě nudila, ale být to delší, asi by mě nic nenutilo koukat až do konce. 60% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že celá miniserie je pojatá jako drama a ne krimi/thriller, jak možná mnozí očekávali. Five Daughters vypovídá o tragédii, která se skutečně stala a s tím související stále aktuální a velmi závažné téma, kterým jsou drogy versus prostituce. Možná, že ten kdo očekával něco jiného, na toho to mohlo působit trochu bezvýrazným dojmem, ale Stephen Butchard se nám snažil co nejvěrohodněji zprostředkovat události a hlavně způsob života a myšlení těch, kterých se to především týkalo, včetně jejich rodin. Takže to byla tak trochu psychologická sonda do života všech pěti dívek. Vážím si i toho, že čerpal ze skutečných výpovědí zainteresovaných osob v téhle tragédii. Jediná moje připomínka se týká přece jen příliš dlouhé stopáže, která vedla k mému nižšímu hodnocení. A jsem vděčná za závěrečný dodatek, který je uvedený na konci. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Není to takovej průšvih, jako jiný shity, kterým dávám bez sentimentu dvě hvězdy, přesto je míra nudy natolik ubíjející, že víc dát prostě nemůžu. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Solidní televizní thriller/drama, které se však (asi záměrně) soustřeďuje jen na oběti, jejich rodiny a policii, nikoliv však na vraha a neukazuje jeho pohnutky a činy samotné, což je trochu zvláštní. Z pohledu rodinného dramatu silné, z pohledu detektivky tragické. Takže za 3*. ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Film, který je svým tématem a zpracováním hodně podobný 3dílné minisérii "Red Riding in the Year of..." Film byl natočen na motivy skutečných událostí, kdy došlo k únosu 5 žen - feťaček, prostitutek, které šlapaly chodník, aby si vydělávaly na fet, v okolí anglického Ipswiche a Suffolku. Film není kriminálkou, spíše pojednává o strastiplných životních osudech zavražděných, které jsou v sevření drogové závislosti a jsou nuceny si vydělávat na drogy prostitucí. Kvalitně zpracovaný a režírovaný snímek. Roli šéfa policie zde ztvárnil Ian Hart (např. profesor Quirrell ve filmu Harry Potter a Kámen mudrců, 2001). Výraznější roli zde ale vytvořil Sean Harris - známý z již zmíněné minisérie "Red Riding in the Year of..." a také jako profesionální zabiják Michaletto, osobní bodyguard a sluha Cesare(ho) Borgii (François Arnaud) v sérii Borgiové (The Borgias, 2011) z produkce televize Show Time. V obou vytvořil výrazné postavy a zaujal svým hereckým uměním. V letošním roce (2012) jsme jej mohli vidět např. ve filmu Prometheus. Verdikt: 4* a 80 %. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

100% souhlas s komentářem uživatele "emma53". Opravdu nemám co bych více dodal, snad jen velmi zajímavé herecké složení - pro ty, kteří trochu více sledují ostrovní seriální a TV tvorbu. ()

Reklama

Reklama