Reklama

Reklama

Hlas

Trailer

Obsahy(1)

Snímek Hlas vypráví příběh ženy, ke které začne promlouvat zvláštní hlas, přicházející ze záhadného zdroje, a odhaluje její doposud nikým nepoznané fakty a souvislosti. Zdá se, že je to Boží hlas, avšak brzy se začne zintenzivňovat a Deryin život se změní na noční můru. Ünalova inteligentní žánrová chuťovka je plná referencí a motivů turecké kultury a poukazuje především na aktuální problém současné globální společnosti, na tematiku disfunkční a traumatizované rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

S tureckými horormi veľa skúsenosti nemám, ale keďže posledne videný D@bbe bol dosť veľká blbosť, veľa som nečakal ani od tohto. Musím povedať, že som bol celkom príjemne prekvapený. Hlavnou hrdinkou je Derya, ktorá má nočné mory a počuje záhadný hlas. Ten ju napokon privedie k Onurovi, jej nadriadenému a priateľovi s detstva, pričom odhalí jeho minulosť a minulosť svojej vlastnej rodiny. Čiže v závere sme sa vlastne dočkali troch odhalení. Poniektoré boli očakávané, iné zase celkom zaujímavé. Hororových prvkov je poskromne, skôr je to mysteriózny thriller so zaujímavým príbehom, slušnou atmosférou a hudbou. Dal by som vyššie hodnotenie, keby sa to chvíľami neťahalo a poniektoré scény sa mi zdali zbytočné. Ináč ho môžem celkom odporučiť. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Popravdě můj první Turecký horor. Nečekal jsem od toho nic a nechal jsem se překvapit co mi přinese. Těšil jsem se jak to zkritizuji a hodím do odpadu, ale nestalo se. Herci byli celkem slušní a i zpracování nebylo vůbec špatné. Film má velice slušnou atmosféru a solidní příběh, ale chtělo to přitvrdit. Čekal jsem kdy se přitvrdí a začne to pořádně gradovat a ono nic. Jen jsem se dověděl jak vše skončí. Ale i přesto solidní film z Turecka. 50% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Podle mě k Deryi promlouvá její druhé já.V horroru je vše možné ale tady toho bylo tak akorát.Nesnáším tenhle žánr pro jeho nereálnost a svoji neschopnost se jím nechat lekat.Tenhle film byl jiný.Natočený pro diváky s jinou mentalitouJe potřeba aby byl divák ve zde u tohoto filmu ve střehu,protože i malilinkatý detail má velký význam.Dobrý výkon herečky v hlavní roli.Trochu mi připoměla Noomi Rapacce. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Ten film měl skutečně nosný příběh, který by se mohl nějakým způsobem zpracovat. Ale rozhodně ne tím, že se z toho udělá iracionální záležitost s jakýmsi hlasem, který je nakonec vlastním hlasem, tím druhým egem Deryiny, jak máme pochopit z konce příběhu. Jenže po většinu příběhu má člověk pocit, že jde o schizofrenii nebo nějakou podobnou psychickou poruchu a člověk se diví, proč si nezašla k lékaři. Prostě takový příběh působí zcela nereálně. Ano, maminka mohla být ve skutečnosti babičkou, která dceři zamlčela rodinnou tragédii. Příběh toho jejího "bráchy" , který zavraždil svou manželku a s touto tíží žil celý rok, také. Ale to neustálé objevování staré fotografie, hned poprvé, když ji ten hlas dotáhl do fotoateliéru... To je nesmysl hodný Hollywoodu... Dva body za příběh i za herecké výkony. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% - Koukatelný film. Není to žádné veledílo, ale je to celkem obstojně sympatické. Jak už se zde píše, spíše než horor je to mysteriózní film s trochu tajemnou a ponurou atmosférou, který tak nějak bez větších zádrhelů plyne až ke svému rozuzlení. Záhady se sice vyřeší, pár kostlivců ze skříně vypadne, ale to je tak všechno. Na druhou stranu to nijak neurazí a neměl jsem nutkání u toho usínat. ()

Rochester 

všechny recenze uživatele

Překvapivé a potěšující první setkání s tureckou filmovou tvorbou. Jen škoda, že zatím film vidělo tak málo diváků....jistě by hodnocení filmu dopadlo lépe. ()

Ygnor 

všechny recenze uživatele

Fantastická kamera a barvy, sympatické obsazení, jinak průměr. Potěšilo rovněž neangloamerickým prostředím. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Keď opomeniem skutočnosť, že to bolo asi polovicu stopáže zbytočne vláčne a bezpredmetne ukecané, pútavosti to neubralo. Veľmi dobrá kamera a hudba, skvelá hororová atmosféra, a výborná ústredná hrdinka. Navyše je to asi prvý zaujímavý film z Turecka, aký som doposiaľ videl a nevypol, takže si dávam malú hviezdičku navyše. ()

Reklama

Reklama