Reklama

Reklama

Na kus řeči se zvířaty

(seriál)
  • Česko Zvířecí legrácky (více)

Co vše bychom se dozvěděli, pokud by zvířátka myslela a mluvila jako lidé. Tým BBC naučil mluvit zvířátka, která známe z našich dokumentárních cyklů. Vybavil je lidskými vlastnostmi a dal jim do úst naše slova – občas vyslovená i tak, že by se člověk divil, někdy se smál a někdy se rděl. Britský humor je krásný, ale někdy obtížně přeložitelný. I proto jsme se snažili některé situace přesadit do našeho života, který provokaci a satiru zaslouží. (Česká televize)

(více)

Recenze (69)

Gemini 

všechny recenze uživatele

"Veselé zvířátko na konec" povýšené na samostatný pořad, a k tomu vybavené zvukem z "Neváhej a toč", a prý to má nadšené diváky po celém světě... něco pravdy na tom určitě bude, protože pár dobrých vtipů se najde, a vděčné publikum kácející se u obrazovky smíchy z reklamy s krávou přestrojenou za kachnu má rovněž početné řady, ale ono to má "drobný háček" - 85% stopáže jsou opakované záběry toho samého zvířete s jinou průpovídkou, a z výrazné většiny příspěvků vám ani nezacukají koutky. Vrchol všeho je pak recyklace toho samého záběru, akorát že tentokrát ho dáme španělsky dabovaný, to bude přeci zase bžunda jak blázen, no ne? No to teda rozhodně ne;) Zvlášť když v českém znění zaslechnete Petra Rychlého - to už pak nedovedete přestat myslet na pořád dokola totéž omílající OVRZ a podobná veledíla. Od toho už je potom jenom krůček k názoru, že někdo dostal nápad, jak za pár šlupek zabavit lidi, protože něco by se s těmi haldami nepoužitých záběrů ze skutečných dokumentů (které BBC umí) mělo dělat, i když už točíme na digitál a ne na drahý film, a to už je pomalu na Řád Impéria, zvlášť když vám do toho zažblebtají velcí herci (myslel jsem v původním znění;)), sami namnoze nositelé různých titulů a vyznamenání. Zkrátka promiňte, ale upoutávkové spoty na dokumenty, OK, propagace divoké přírody, OK, ale tohle už opravdu ne. Tlačením na pilu a louhováním téhož sám sebe zabíjející formát, ve stávající podobě spíš otravující než bavící. A to samozřejmě radši nezmiňuji nevyhnutelně marné úsilí chudáků překladatelů - respekt za se ctí vybojovanou prohranou bitvu, ale pro pořad jako takový prostě 40%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hele, to je Al. Ale! Ale! Ale! Ale! Ale! Ale! Ale! Ale! Ale! Ne, to není Al. To bude Steve. Steve! Steve! Steve! Steve! Steve! Steve! Steve! Steve!“ – „Někdo mně volá? Co? Co? Co? Co? Co? Co?“ Nákazlivá, hravo jednoduchá britská sranda z roku 2009, ktorá v siedmych polhodinových cykloch ponúka dokumentárne „tradičné zábery na zvieratá“ všetkého druhu (od medveďov a orlov cez koalu a pandu až po krokodílov a muchy), ktoré sú ale dabované. Behom minúty sa vystriedajú aj dve zvieratká, takže ak sa aj chvíľku „len“ usmievate, v druhej sa chechtáte ako malé deti; mňa si získali prevažne ustráchané bojky surikaty, trasúce sa a padajúce pri najbližšej príležitosti a urevaný svišť, neustále volajúci na suseda Ala. Alebo to bol Steve? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jezevci pařící disco rulezzzz! Jinak příjemná a (občas) vtipná "čekárna" na další pořad. 50%. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No, ono jak se to vezme. Na jednu stranu je to destrukce zvířecí říše a pro někoho to může být až drastické. Je třeba to brát jen jako zábavu a nutno říct, že některé hlášky jsou ve spojení se zvířaty povedené. Někdy trapas, někdy solidní zábava. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, zda jsem nekoukal na jiný pořad... Uniká mi ta všeobecná fascinace. Je to kvůli tomu, že to natočilo BBC? A kde je onen avizovaný britský humor, neřku-li přímo montypythonovský? Vždyť jsou to jen záběry zvířat (zručně natočené, o tom žádná...), kterým jsou "do úst" vloženy natolik infantilní hlášky, až je mi z toho zle. Kvality dokumentů od BBC jsou nesporné, ale tohle je pro mě na stejné úrovni, jako rádoby vtipné komentáře u homevideo pořadů typu Natočto apod... ()

Zodd odpad!

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to i v originálním dabingu a bohužel. :( Jen pipulka tančící na Mr. Boombastic mě celkem rozesmála, ale to nestačí. ()

Lenny.M 

všechny recenze uživatele

Občas člověk musí sledovat s vypnutým zvukem, ale trocha legrace přece neuškodí ;) Být učitelka přírodopisu, okamžitě tohle pouštím děckám.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nevěďel sem,že máš spacák vod Lacosty! :-) příjemná oddychovka,kde perlí česká plejáda těch nejlepších dabéru.Fórky se sice často opakují,ale mrknete se na přírodu a ještě se zasmějete.Bile,bille,bile!né to je Ted!Tede!Tede!Tede! :-) ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Atraktivní obrázky zvířat degradují "vtipné" dialogy. Artikulovanou zvířecí řeč akceptuji v Arabele, ale takovýto druh "dokumentární zábavy" zdá se mi poněkud nešťastný... ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Bohužel často opakované záběry vždy s jiným, často dost nevtipným, komentem. Ale místy jsem se teda řehtal dost. Průměr. ()

cervajzik odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jeden díl a jsem přesvědčen, že už se nikdy na žádný další nepodívám. Otravný dabing, trapné vtipy a vůbec jsem se u toho nezasmál. Jednu hvězdičku "za povedené záběry zvířat" dávat nebudu, protože od toho mám plno dalších dokumentů, u kterých navíc nemusím vypínat zvuk. ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Hehe dneska jsem to viděl v televizi a byly chvíle, kdy jsem se smál jak malej!Je to dobrý - zvířátka jsou milý a anglickej humor mám rád, takže proč ne..... ()

Zbyisek 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý nápad, ale jeho realizace už tolik povedená není. Největším problémem tohoto zvířecího seriálu je to, že vtipy jsou často zbytečně dlouhé a hlavně velmi často opakované. Když v několika dílech sledujete pořád ta stejná zvířata se stejnýma hláškama, začíná to skutečně hodně nudit. Zkrácení stopáže jednotlivých dílů a snížení počtu dílů by tomu vážně prospělo. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

Česká verze je takový klasický průměrný televizní pořad, kde se sem tam povede opravdu dobrý vtip a zbytek se dá pokládat v lepším případě za úsměvný. Originál BBC je o třídu víš. Nakonec je to přeci jen o zábavě, není to typický dokument, takže 4*, moji drazí živočichové. ()

Reklama

Reklama