Reklama

Reklama

Deník doktorky

(seriál)
  • Německo Doctor's Diary - Männer sind die beste Medizin (více)
Německo / Rakousko, (2008–2011), 18 h 32 min (Minutáž: 44–48 min)

Tvůrci:

Steffi Ackermann

Scénář:

Bora Dagtekin

Hrají:

Diana Amft, Peter Prager, Florian David Fitz, Kai Schumann, Annette Strasser, Zsa Zsa Inci Bürkle, Ursela Monn, Julia Koschitz, Elyas M'Barek, Steffen Groth (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál mapující citové a kariérní trampoty mladé doktorky úspěšně spojuje dva divácky atraktivní koncepty. Na jedné straně využívá prostředí nemocnice s jeho dramatickými situacemi a spletitými vztahy ve stylu populárních sérií typu Pohotovost a kombinuje je s postupy slavné romantické komedie Deník Bridget Jonesové. Hlavní hrdinka německého seriálu Dr. Grétka Haaseová tedy s nadhledem své britské předchůdkyně glosuje vlastní citovou rozkolísanost, slabost pro sladkosti a především touhu po šarmantních kolezích v zaměstnání. Ocitá se totiž v milostném trojúhelníku mezi sebestředným, ale neodolatelným sukničkářem z chirurgie primářem Marcem Meierem a vnímavým šarmantním gynekologem Mehdim Kaanem. Současně musí Grétka na novém pracovišti, které vede její otec, prokázat své profesní schopnosti a ukázat, že není žádné protekční dítko, nýbrž cílevědomá a samostatná žena. Do toho musí řešit rozbouřenou situaci doma ve vztahu svých rodičů, který se postupem času ukazuje jako méně idylický než se zdá. Nemluvě o tom, že by její přehnaně starostlivá matka Grétku mnohem radši viděla ne v lékařském plášti, nýbrž ve svatebních šatech. Seriál Deník Doktorky se v Německu stal diváckým hitem a v roce 2008 získal Německou televizní cenu pro nejlepší seriál. Grétku, která svou nerozhodnost a své propadání citům dokáže brát s nadhledem, bravurně ztvárnila německá herečka Diana Amftová, která proslula svou rolí jedné z ústředních dívek v teenagerské komedii Holky to chtějí taky a následně se stala hvězdou komediálního seriálu Maja. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná telenovela z nemocničního prostředí si ničím nezadá s italskou, venezuelskou či argentinskou konkurencí, jen němečtí producenti mají zjevně více peněz a tak si mohou zaplatit lepší kulisy i filmovou techniku. Mýdlo soap opery ale stoupá do nosu úplně stejně... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Ve svém žánru skvělé dílko, které dobe vyvažuje divácky vděčné prvky a nadhled. Ve druhé sérii se tvůrci vydali trochu jiným měrem, což výmluvně dokládá vedlejší postava sestry Sabiny. Zatímco v prví sérii byla obrazem cílového diváka, ve druhé z ní udělali čistě bláznivou komickou figurku. V souladu s tím i vyprávění místo původní důmyslné reflexe schémat růžové knihovny přešlo k jejich třeskutému karikování. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Berlín, Berlín samozřejmě sedí. Sama jsem byla překvapená, že už to nemuselo jít cestou Für alle Fälle... ;) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už jsem od našich západních sousedů viděla i horší seriály, nicméně zázrak se taktéž nekonná. A Grétka je neuvěřitelně nesympatická!!! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Přiznaná německá variace na Bridget Jonesovou překvapí vtipem, střeleností a – což je fakt šok – velmi koukatelnými chlapy. Parodie na nekonečně otravná melodramata z nemocničního prostředí se našim západním sousedům vydařila, často zabrousili do absurdna, občas to promíchali sentimentem, přesto je tenhle Eintopf hezký na pohled a chutná. Zajímavě obsadil jedny z hlavních herců proti jejich typu. Zatímco Florian David Fitz vypadá jako křehký intelektuál, jeho doktor Marc je sebestředný děvkař se šovinistickými sklony. Zato Kei Schumann je od pohledu živočišný typ, ale hraje gentlemansky jemného gynekologa Mehdiho. U Diany Amft jsem si potvrdila, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou, protože ona jako doktorka Grétka není ani omylem tlustá, jak jí tam každý předhazuje – je to normální hezká holka, která není vyzáblá. Příběhy z německé nemocnice jsou přitažené za vlasy a dávají divákům pořádnou porci milostných zmatků, díkybohu ale okořeněnou nadhledem. SHRNUTÍ: Němci mají smysl pro humor! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem zatím docela mile překvapený, je to celkem vtipné a rozhodně se na to dá koukat narozdíl od jiných seriálů s podobnou tématikou. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem se prvních deset dílů opravdu bavila, klidně bych dala čtyři hvězdy. Později se věci i řeči začali opakovat a hlavně začal bý až moc klišovitý. Škoda, ale za zhlédnutí stojí. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Muži jsou ta nejlepší medicína! Pravda podtitulek jak pro Modrou ústřici, ale seriál sám o sobě skrývá netušený potenciál! První série je taková ode zdi ke zdi ale sotva překoná pubertu a dostane se do dvojky je to už úplne jiná káva! Je to vtipný a dobře natočeny seriál s občasným humorem řekl bych mimo záměry tvůrců Haha ne mozek opravdu nevypadá jako najemno namletá paštika;-))) ale stejně mi teď tak nějak doktorka Haasová s Mayerem chybí! ()

carly 

všechny recenze uživatele

zábavné. skvele zahrané. hlavne teda Diana a Florian sú skvelí. je to taká milá oddychovka, ktorá sa nehraje na viac ako je - zľahka romantickú zábavu. ()

1frida2 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi přijde výjimečně dobrý a vtipný, ani na chvíli jsem se nenudila, znovu a znovu jsem byla mile překvapena skvělými dialogy. Líbilo se mi, že koukám na normální lidi, jeden obtloustlý, druhý pihatý, třetí s velkým zadkem. Konečně žádná plastika, retuše, kde všichni vypadají stejně dokonale, až je to nudné a chce se mi z toho spát a nějak do toho rejpnout, abych jim to pomačkala. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsem sledovala samý náročný filmy a seriály. Takže tohle bylo, jak závan svěžího větru. Hodně mě to překvapilo. Takhle, jsem se u seriálu hodně dlouho nepobavila. A vznikla celkem silná závislost a je škoda ,že je dokoukáno. Herecky vynikající. Oceňuju opět ten brilantní evropský přístup nadhledu a přirozenosti herců. Hlavní hrdinka není vůbec dokonalá, je prostě normální a myslím, že se v ní vidí spousta ženských. Je příjemný se dívat, jak se v podstatě celým seriálem projí k touženému štěstí. Pak tu máme sebestředného, arogantního, šovinistického a neskutečně sexy dobytka Marca Maiera. Co si budeme líčit, která ženská by ho nechtěla předělat k obrazu svému, zkrotit a učinit ho lepším. Střelení rodiče Grétky, romantický a vnímavý Dr.Kaan, intrikánská Gábi, ušlápnutá a zakřiknutá věčná panna Sabina. Mimochodem její příběh byl docela mazec a dost objasnil její počínání. A další postavy, které byly nepostradatelné a dotvářely celkový obraz. Je to neskutečně vtipné, černý, sarkastický humor z pusinky Marca si člověk užije fakt hodně. Je to prostě milé, romantické, kýčovité, sentimentální a dojemné. Normálně se tomuto žánru vyhýbám, ale tohle mě prostě dostalo. A happy konec jsem tady vyjímečně ocenila. A ty pecky co celým seriálem zní, přesně na míru dané situaci, jsou třešnička na neskutečně dobrém dortu. ()

Nattynax 

všechny recenze uživatele

První série skvělá, další dvě o trochu slabší, ale pořád je to zábava. Seriál, u kterého jsem se po dlouhé době opravdu zasmála. Je to milé a vtipné, ale nic pro někoho, kdo neni na "sladké". ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kdo chce vidět holku, která to chce taky po letech tak má možnost v tomhle pohodovém moderním a celkem vtipném seriálu z doktorského prostředí. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Nadhled, inspirace Bridget Jonesovou i lehoulinká parodie romantického žánru. Všichni víme, jak to po třech sériích dopadne, leč cesta ke konci třetí série je to překvapivě zábavná a navíc s dobrou ústřední trojicí. Sem tam to skřípe, ale jinak solidní zábava, která překvapivě přišla od našich německých sousedů a která se nebere moc vážně. Odlehčený humor z nemocničního prostředí a trable jedné sympatické doktorky. 65% ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál by si podle mě rozhodně zasloužil červenou barvu. Řekla bych, že mu trochu škodí titul "německý" a velice malá propagace v ČR. Pokud si ale myslíte, že kombinace Grey's Anatomy a Deníku B. Jonesové může být zajímavá, vřele doporučuji i Deník doktorky. Jeden z nejlepších seriálů posledních let. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Deník doktorky klame tělem. První řada, ještě vcelku uvěřitelná a vtipná, by byla i za tři hvězdičky. Nicméně s dalšími díly stoupá míra hysterie hlavní postavy doktorky Grétky Haaseové a člověk si říká, kdy už bude překročena ona hranice, kdy si Grétka uvědomí, jak se to proboha chová (a jak se lidé chovají k ní). A nakonec se zamyslí nad tím, jestli ho to vážně zajímá až tak moc, aby s tou protivnou hlavní postavou vydržel celých 44 minut. ()

Xanthe 

všechny recenze uživatele

První německý seriál, který jsem vydržela sledovat od začátku do konce, resp. jsem od něj dobrovolně neutekla už v půlce prvního dílu. Chemie mezi hlavními představiteli skvěle funguje a hlášky jsou k nezaplacení. "Pane doktore, máme v lednici nějaké rohovky k transplantaci?" "Mám rohovku doma v obýváku, sestro." Už jen za ně dávám 4 hvězdy, ať nežeru... ()

Reklama

Reklama