Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v Milwaukee na počátku 20. století. Bankovní úředník August Schiller (Emil Jannings), který je spokojený se svou prací i rodinou, dostává úkolem převést cenné papíry do Chicaga. Ve vlaku potká blonďatou svůdkyni, která ho přesvědčí, aby jí koupil láhev šampaňského, a vezme ho do salónu. Následujícího rána se probouzí sám v zchátralé ložnici a bez cenných papírů. (sator)

(více)

Recenze (2)

sator

všechny recenze uživatele

Děj se odehrává v Milwaukee na počátku 20. století, bankovní úředník  August Schiller, který je spokojený se svou prací i rodinou dostává úkolem převést cenné papíry do Chicaga. Ve vlaku potká blonďatou svůdkyni, která ho přesvědčí, aby jí koupil láhev šampaňského, a vezme ho do salónu. Následujícího rána se probouzí sám v zchátralé ložnici a bez cenných papírů. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Druhý Oscar získal hned při prvním ročníku Emil Jannings (druhým filmem, za který byl odměněn, je Poslední komando). (M.B)
  • Frederica Maasová ve své biografii v roce 1999 uvedla, že byl příběh, který popisoval osud manžela otce, ji a jejímu manželovi Ernestovi ukraden. Ernst ukázal příběh Janningsovi a doufal, že jim pomůže dostat se do titulků filmu. Když se tak nestalo a dvojice nedostala žádnou odměnu či odškodnění, byli šokování. Zisk Oscara pak situaci ještě zhoršil. (Mr.Ocek)
  • Film je dnes považován za ztracený. (Mr.Ocek)

Reklama

Reklama