Reklama

Reklama

Clarkson: Adrenalin v Alpách

  • Velká Británie Clarkson: Thriller
Velká Británie, 2008, 78 min

Obsahy(1)

Vítejte u mého nového DVD, které, jak už název napovídá, je celé o vzrušení na kolech. Aston Martin DBS – šílenec s tváří gentlemana se utká se svými soupeři z Itálie. Lehoučké Lamborghini Superleggera si to rozdá s Ferrari 430 Scuderia, a protože jsem chtěl vyzkoušet opravdu to nejlepší, vydal jsem se do švýcarských Alp, na německé dálnice bez rychlostních limitů a do – ehm – Norfolku. Závodní kombinézu jsem vyměnil za vojenskou uniformu a v přestrojení se přidal k mariňákům, abych otestoval terénního Vikinga a pak jeho kulometem trefil Lexuse…přímo do čumáku. Porsche 911 jezdící třístovkou dostalo příležitost naplno předvést své schopnosti tam, kde se cítí jako doma – na dálnici. A dočkal jsem se plných doušků čerstvého vzduchu díky turbodmychadlu Pagani Zonda Roadster F, které dokáže překonat 380 kilometrů za hodinu. Pak jsem fušoval do řemesla odborníkům na rakety, když jsem – po Clarksonovsku – Porsche 944 osadil raketometem (jako okapová roura obalená alobalem to jenom vypadá). Pár raket jsem vypálil na kameru s radarem a na chvíli se vrátil do historie s dvoupatrovým autobusem. Když jsem předváděl nejrychlejší diesel na světě, shodil jsem sedmitunový dieselový motor na auto dálniční hlídky. Můj malý příspěvek k očistě dálnic… Navíc se ke mně připojil krotký závodní jezdec Stig, na kterého čeká velké překvapení – stejně jako na vás, až uvidíte, co Stig rád provádí s ovcí. A všechno ostatní exploduje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V tomhle autě se dá zažít vzrušení jen tak, že byste jeli s hlavou vystrčenou ze střechy ... ne, ani tak to nejde. Pořád jako bych byl mrtvý." Jeremy Clarkson hledá při jízdě vzrušení a tak ho Lexus neuspokojuje. Dobrá, pro mne auto znamená sluhu, který mě má bezpečně přepravit z bodu A do bodu B a nemá mi přitom vysát účet, takže proti Lexusu nic nemám. Nemám nic proti žádnému z vozidel, které Jeremy testoval v horách, na dráze či na vojenské střelnici, ale proti tomuto snímku nějakou tu výhradu mám. Je to totiž jeden rychlý test za druhým, mezi tím nějaký ten závod, nahraná situace, podivná střelba raketou na radar a několik více či méně povedených hlášek. Chybí mi však tradiční špičkování s kolegy a něco, co by mě pořádně zatlačilo do sedačky. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Normálně bych to asi na ty tři, tři a půl hvězdy, vytáhl. Ale v porovnání s ostatními Jeremyho díly je Thriller opravdu slaboučký a nudný, s auty, která zrovna moc nemusím. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Clarkson demonstruje svůj staromilský přístup k autům, pohrdavý přístup ke státním orgánům a asi nepřekvapí, co si vybere za své nejoblíbenější čtyřkolové rajcovadlo. 77%. ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Pro Clarksona určitě příjemná letní brigáda, pro diváka fajn možnost jak si ukrátit čekání mezi jednotlivými sériemi. Ale Top gear je prostě Top gear a kolegové James a Richard citelně chybí. Thriller určitě nepostrádá akci a krásná auta, ale chybí tu ta jiskra a vtip... Prostě to nemůže být a ani není ono. Ikdyž je Jeremy rozhodně vůdčí osobností oné trojce, tahle parta funguje jako pověstná židle trojnožka - funguje jedině když je vcelku. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem prakticky všechno kde se šustne slovo "TopGear" nebo jméno "Jeremy Clarkson". Dokola a dokola bych mohl jen rozdávat 4-5 hvězdiček a chrochtat si blahem nad příjemnou podívanou dávkovanou tím správným způsobem (tedy ne jako pouhý strohý popis faktů). Clarksonův Thriller má pro mě jeden významný prim a proto se řadí mezi nejoblíbenější: ty Alpské cestičky které tam projíždí jsem si zažil také a... je to ještě lepší než si umíte představit (p.s.: a nemusíte mít nutně auto co má 500-600koní... ;)) ()

Honziss 

všechny recenze uživatele

Až příliš přeceněná práce. Clarkson celý svůj poslední speciál táhne opět sám, což je prostě poznat. Ačkoliv jsou Jeremyho vtípky a narážky směšné a na místě, James a Richard prostě chybí. A taky mu neodpustím fakt, že se po celou dobu zuby nehty snaží divákovi představit nejvzrušivější auťák, zatímco celý tento díl je opravdu nudný. Paradox. Mohl bych tady použít citaci z filmu. "I čtení bible je více vzrušující, než tohle." Maximálně dvě hvězdy, v porovnání s ostatními díly. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Začne to dobře: "Je mnoho způsobů, jak zažít vzrušení. Můžete skočit z letadla nebo třísknout hlavou do skály v ledově studené řece, dokonce se můžete zapálit. Ale co takhle dopřát si vzrušení v autě. Je to možné? A jestli ano, které je nejlepší? Přesně to budu dělat příští hodinu." Bohužel po prvních třech otestovaných autech Clarksonovi rupne v bedně a pustí se z čista jasna třeba do nudného střílení raketama po radarech a podobných kravin, aby si zase na konci vzpomněl, co to chtěl původně dělat... Ač chvílema hláškuje jako o život, svou nesoustředěností své video vcelku úspěšně přizabil. ()

Reklama

Reklama