Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po Eden Lake a The Children další britský příspěvek žánru, v němž hrají hlavní zápornou roli nezletilí (nejspíš...). První jmenovaný film byl v podstatě exploitation, druhý pak čistý mrazivý horor, tohle je víceméně slasher, v němž se roztroušená skupina kladných postav potlouká po budově školy a postupně se ... zmenšuje. Sice mám pocit, že by Britové měli se svou nezbednou mládeží dělat jiné věci než o ní točit filmy, ale z pozice nezainteresovaného diváka si nestěžuju. "F" je solidně napínavý hororový thriller a docela mě mrzí, že nemá štědřejší stopáž. Rázné zakončení je pak docela příjemné a nečekané, pokud tedy nebylo myšleno pouze jako otevřená vrátka k druhému dílu. Silnější tři hvězdy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Oblast ,,F“ – umělecké studio.... Na začátku nám chtějí tvůrci ukázat hluboký psychologický rozpor osobnosti chudáka učitele Roberta, který si nerozumí s dcerou, s kolegy, s ředitelkou ani s bejvalkou. Nezdá se to až tak nesmyslný, protože každej jsme chodili (někdy) do školy. Rodiče nepřekvapí, že hrůzné okamžiky nerozpoutá zjištění, že dcera nechodí už rok do knihovny, ale to, že se ve škole objevili děti. Překvapivé, to víte, Británie! Zajímavý nápad vytvořit uzavřenou ,,společnost“ se zaměstnanců školy. Úspěch může mít i pár scén s dobrou atmosférou (hlavně díky zajímavé hudbě). Škoda, že to není ve dne: víc lidí, víc krve! Jinak je to samozřejmě debilovina, která má nesmyslnej název, děj i postavy a nabízí maximálně solidní napětí ve scénách, kdy je každýmu jedno, kdo umře! A že to trvá hodinu a 12 minut? I to je moc! Ils je stále nedostižitelný. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Začínám na sobě pozorovat následky reformy školství 2.) Zjistím, že upálení na Husův způsob už dneska nefrčí. 3.) Hledám důvod, proč nezůstat po škole. 4.) Stále tvrdím, že dobrá ředitelka je jako steak – krvavá! 5.) Miluji lidi co se chovají jako kreténi! PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne. Po dlhej predlhej dobe vyšiel slasher, ktorý je zaujímavý a napínavý. A to som si už myslel, že tento žáner vyhynul. Čo na tom, že je to klišé, keď je to dobre natočené? Hlavnými prednosťami hororu je vzhľad mŕtvol a perfektná hudba vo vypätých scénkach. Záver je však dosť na prd a strháva úroveň filmu o latku nižšie... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Drsná noc na škole, v ktorej dochádza k stretu žiakov a učiteľov s tajomnými, zamaskovanými psychopatmi, ktorí všetkých vyvražďujú. Príjemne nepríjemne strašidelná záležitosť. Režisér to bohužiaľ v budúcnosti moc nezvládol a následne prišiel so snaživými, ale v konečnom efekte (pod)priemernými hororovými béčkami (napr. Storage 24, 47 metrov, Temná strana dvier). Mierne nadpriemerné F (viac takých názvov!) si však pozrite. A to aj v prípade, že ste učitelia. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A pak že děcka nejsou rádi po škole... jsou a baví je to! Když jim strčíte do rukou tyče nebo nože, dokážou si ten čas s kantory pěkně zpříjemnit. Už se ani nedivim, že jim to zabíjení jde pěkně od ruky, tamnímu personálu totiž chybí koule na to, aby se zmohl na sebemenší odpor. S tim násilím to neni až tak horké, všechno jde bohužel mimo kameru, snad jen ve dvou případech mi maskéři udělali radost. Nepočítejte s tim, že jim nahlédnete do tváře, tady by nepomohly ani halogeny. Smradi v kapucích jsou totiž tajemnější než hrad v Karpatech a ty jejich lezoucí a skákací "opičárny" slouží jenom pro efekt. Naštěstí nuda nehrozí, má to slušné napětí a ořízlou stopáž. Takže pro mě za tři, nebo spíš v tomto případě za C. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Celý cirkus nastaví rebelantská dcérenka a jej životom a alkoholom opotrebovaný otec ( jej učiteľ ) po vzájomnom konflikte ( v rámci doučovania - samozrejme večer ) ,kedy sa mu opovážila povedať pravdu do očí...Chvíľku sa pomotajú po chodbách školy , ktorej pár členné nočné osadenstvo ( vrátane riaditeľky ! ) je postupne likvidované zbierkou pochybných figúr bez fasád a asi preto v mikinách . Dávajú síce o sebe vedieť , ale aj to hriešne málo. Znie to OK. Ale na slash , akým sa tento film prezentoval , mi už zďaleka nestačí pobehovanie po chodbách , skrývanie sa pod stolom , lomcovanie kľučkou na dverách , vzájomné sa vyhľadávanie po celej budove..proste to klišé, ktoré skrátilo už aj tak minimetráž snímku , nevytiahne ani natrhnutá gore držka . Celé je to podľa Mňa nejaké " nedorobené " a Roberts to mal buď viac nadupať alebo to aspoň natiahnuť , lebo ten záver...aarrrgh. 3ka len za silný filmársky posun - jeho posledné 2 snímky totiž boli úplne inde. Dnes na horror ( mimo nočnej ulice v reály ) proste mikiny nestačia - sú totiž obnosené. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keby neostalo iba pri snahe o budovanie atmosféry, pričom by tento slasher ukázal aj čosi viac z typických charakteristických znakov daného subžánru, zrejme by si "F" to ľahko nadpriemerné hodnotenie zaslúžil. Keďže sa tak nestalo, nemá zmysel ani prikrášľovať - 45% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačka zo školského prostredia so zaujímavým príbehom, nepostrádajúca napätie (čo sú v tomto prípade dosť veľké plusy) s pár podarenými maskami, len škoda že opäť postavy sú nesympatické (pravda až na sexy Roxanne McKee), mordy sú nakomplet mimo záber a tajomné ostane tajomným. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jen dvě sympatické postavy v celém filmu - tělocvikářka a Helen (Juliet Aubreyová). Všechny ostatní mohly klidně zařvat. Neschopný učitel, spratek dcera, kráva ředitelka, ostraha na baterky... Tím se ovšem ztrácela atmosféra. Kdybych neviděl film se stejnou stopáží, jako je uvedena zde a na IMDb, pak bych si myslel, že je celý vystříhaný. Téměř všechny útoky šly mimo kameru. Jo, masky dobrý, hlavně ta utržená čelist, ale co je to platné. Když není napětí, pak čekáte gore. Tady nebylo ani jedno. A ty maskované opice, hmmm...nějak mi uniká jejich motivace. Kdyby nekrvácely, myslel bych si, že má jít o nějaké démony. Konec až moc otevřený. Slabota. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Co to bylo? Mimozemšťani? Řekněte, že to byly mimozemšťani, prosím. Když mi potvrdíte, že to byl útok z kosmu, tak přihodím jednu, možná i dvě hvězdičky. Ale takhle nemůžu těm kreaturám s opičími pohyby, co jim není vidět do obličeje, dát víc jak 2 hvězdy. Napětí slušné, ale pokud vrahouni byli z této planety, tak je to teda dost divný. Na plakátu je napsané "extremely clever" - tomu se musím prostě smát. Co na tom jako bylo extrémně chytré? Obyčejná vyvražďovačka s naivně nastrčenými oběťmi a ultratichými a megatajemnými zabijáky. Ale jak říkám, pokud to bylo něco ve smyslu "Mars útočí", což se třeba ve dvojce potvrdí, tak uznám, že to bylo fajn, protože napětí a hlavně hudba je tady celkem povedená. Ovšem pochybuji, že v tom je nějaké sci-fi, takže má tenhle film u mě zřejmě smůlu. A přitom to ze začátku vypadalo tak nadějně. Škoda. 40% ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Vraždící kapuce? A sakra, rejža asi nesnáší hiphopíče, říkal jsem si po chvíli. Pak jsem to zabalil a šel si číst na záchod:-)))) ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Keby som tak pobehoval a plazil sa po tých skriniach ako oni, neviem, či by som sa dokázal potom nad poslednou obeťou narovnať v krížoch... ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ja žasnem, jak neuveriteľne idiotské chovanie, dokážu niektorí scenáristi napísať svojim postavám. Tak predovšetkým; nikto nikomu bezdôvodne neverí. Keď nájdete uprostred noci v škole k smrti vystrašenú študentku, ktorá Vám tvrdí, že ju niekto chce zavraždiť, samozrejme ju obviníte, že si robí srandu. Alebo keď voláte na políciu a nepoviete im, že škola je plná mŕtvol, poviete: “Niekde tu behá moja dcéra.” To potom určite prídu. Druhá výčitka sa týka tiež postáv. Snáď každá jedna okrem pána profesora (dcérenka obzvlášť) dostala charakter zavrhnutiahodnej, bezcharakternej svine. A tak nastáva presne opačný efekt, ako by pri slasheri mal; O nikoho sa nebojíte, tú smrť im naopak prajete. Ale dosť kritizovania. Popri všetkom tom bahne, čo sa už na poli slasheru zrodilo je F film pekne napínavý, herecké výkony sú postačujúce, zo zabijákov ide strach a gore je super. A to na tri hviezdy stačí. Čo ho ťahá vyššie nad hranicu priemeru je originálny, nečakaný záver. Čakal som klasickú trápnu - akože prekvapivú pointu, namiesto toho nám scenárista (a režisér v jednom) pripravil horký, reálny, nič nehovoriaci, otvorený koniec. Vďaka nemu sedemdesiat percent, aj keď chápem, že pre väčšinu divákov bude asi sklamaním. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

A pak že to učitelé nemají těžké... Stačí jedno F a dospělé obsazenstvo školy to od nasraných žáků (nejspíše) v kapucích hodně nepěkně schytá... Je sice škoda, že se veškeré vraždy odehrávají mimo kameru, ale na druhou stranu má film pěknou atmosféru a dvě povedené gore scény, které diváka zajisté udrží u obrazovky... O nic převratného se tedy nejedná, snad až na opravdu netypický konec, který mě osobně příliš nenadchnul... Když si vzpomenu, že jsem před pár lety v rámci studia dva roky učil a jeden semestr chtěl vyhodit celou třídu u zkoušek, najednou mi přeběhne mráz po zádech... ()

predators 

všechny recenze uživatele

L U X U S N Í ! ! ! Pro ty, co mají na svém těle rádi husí kůži, tak můžu jenom doporučit. Už jste někdy byli poškole? Večer? Myslím, že uplně blahodárný pocit vás nehřál. A co teprve, když se po temných chodbách a tělocvičnách začnou promenádovat pomstichtiví parchanti v mikinách s kapucí a v rukách mající místo učebnic přírodovědy páčidlo. To v tom lepším případě. Prostě a jednoduše, oskara za nejlepší výchovný film by měl dostat eF! To bez debat. 80% ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem v životě neviděl. Horor, u kterého bych vyjmenoval minimálně 10 superlativ, stejně tak bych ale mohl 10x vysolit odpad. Absolutně neuvěřitelně rozkolísané. TO SKVĚLÉ = hudba a zvuky, ze kterých mě ještě teď při psaní komentáře mrazí v zádech, troufám si tvrdit, že se jedná o nejlepší hororovou hudbu vůbec - přitom je to takřka neznámý nízkorozpočťák. Scénář je napsaný uvěřitelně a vhodně v rámci žánru. Další pochvala pro herce, až na toho trapnýho strážníka jsem neměl s nikým problém. Kamera si vychutnává každý moment a každý detail, paráda! Ale to nejpodstatnější je zde hororové napětí. Naposledy jsem byl takto napnutý u Eden Lake. TO TRAPNÉ = to nejhorší se týká především vrahů: jejich pohybování opravdu spíš připomíná opice, než hloupé násilníky a vrahy. Další kravina je to, že jim není vidět do tváře. V jistou chvíli je sice vidět, že má jeden ten zjev na obličeji černou kuklu, ale to nic nemění na tom, že světlo se odráží od všeho a tudíž musí být vidět i pod kapucu. Nesmyslné chování strážníka už jsem zmínil. Problém mám i s jejich motivem. Proč to dělají? A stejně tak je totální kravina, že se v noci nebo večer ve škole zdržuje tolik lidí. To nemají doma rodinu, a nebo rádi spí ve škole? ... už nebudu řešit, co tam byla kravina a co mě nadchlo, to by bylo na dlouho. Objektivně by se všechny klady a zápory měly vyškrtat a zbyl by mi jen holý průměr, jenže to napětí a ta hudba! Už kvůli tomu se vyplatí si tento nenápadný slasher stáhnout nebo sehnat na DVD. (sledováno po půlnoci sám na pokoji) 65% ()

Kailo 

všechny recenze uživatele

Celkem slušnej slasher, který přilákal sice jen díky britské (gradující) tvorbě, ale i tak mile překvapil. 50% [HD] ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Moc jsem nechápal tu piplačku s vykreslením kantorova profilu. Je sice moc hezké, že je to tak trošku magor, kterým pohrdají kolegové i žáci, dcera ho nenávidí a s ex-manželkou je taky na kordy, ale co to má s následným dějem společného? Pokud by učitel totálně zešílel a začal krosit žáky i zaměstnance školy tak prosím, ale to se nedělo. Místo toho se zde zjevili maskovaní vrazi, kteří bez zjevného motivu a závěrečného vysvětlení odpravovali jednu nesympatickou osobu za druhou. Přiznávám místy solidní atmosféru zšeřelých školních budov a i jeden dva krvavé momenty, ale i přes krátkou stopáž to ve finále nudilo. A název F, čili nejhorší možné školní ohodnocení, mi také přišel celkem mimo. Čekal jsem víc. 30% ()

Reklama

Reklama