Reklama

Reklama

Pán Harold a kluci

  • Česko Pan Harold a chlapci (více)
všechny plakáty
Trailer
Jihoafrická republika, 2010, 87 min

Obsahy(1)

Haley je bílý kluk z Jihoafrické republiky, který vyrůstá v době institucionalizovaného bezpráví a fanatismu a snaží se vymanit z prostředí všudypřítomného rasismu. Rozhoduje se, zda se zařadit do lajny, jak to očekává jeho předsudečná rodina, nebo se vydat cestou laskavosti a pochopení svého afrického mentora Sama. Hallyho otec je alkoholik a o svého syna nejeví valný zájem a Hally tak tráví hodně času se Samem, který ho naučí postavit si a pouštět draka. Hally má tak konečně něco - a někoho - k čemu může vzhlížet. Přístupnost 12. (SPI Film)

(více)

Recenze (3)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh o tom, ako sa z malého nevinného chlapčeka, na následky životných a osobných problémoch (chorý otec), stane jeden arogantný a „rasistický“ malý človek. Celý príbeh sa v postate odohráva v malej reštaurácie, ktorú vlastní práve chlapcova (Harold) mama. Na filme ma asi najviac vadilo to, že ma nerovnomerne rozložené tempo. Hudba a „tanec“ sú v pohode. „Tolstoj mal svojich sedliakov, ktorých učil. Ja učím teba (Sam).“ („Master“ Harold). Osobne si myslím, že ten, kto učil Harolda, bol práve Sam (V. Rihames). Hlavne na to, ako sa správne chovať k ostatným ľudom. Ešte jedna poznámka: Podľa mňa sa jedná, doposiaľ, o najlepší herecký výkon zo strany V. Rihamesa. Osobné hodnotenie: 73 % (***) ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Pokud se díváme na všeobecně známou předlohu, těžko očekávat překvapivé momenty. Zde jde také o remake filmu s Matthew Broderickem z roku 1985. Myslím, že Rhames i Highmore uchopili své role velmi dobře, ale na druhou stranu žádný zázrak se nekonal a určitě netoužím po dalším shlédnutí. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

původně jsem si říkal, že se v tomto filmu nic moc neděje a zachraňují ho jen excelentrní výkony Freddieho Higmora, Vinga Rhamese a Dannyho Keogha. Tak v hodině se to opravdu rozejelo na plné obrátky a musím říct, že to byl opravdu úžasný zážítek. Skvělý intelektuální film o chlapci, co se snaží najít svůj smysl života a jeho černý ,,kamarád" se mu snaží pomoct. Navíc opravdu skvěle zahraný film a zasloužil by si větší publicitu. Bohužel u nás se bude pravděpodobně bude vysílat jen pozdě v noci ve filmovém klubu na dvojce nebo na kabelovce, jinde si ho na našich tv nedokážu představit a to je velká škoda. 80% ()

Reklama

Reklama