Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za socialismu bylo závodění jednoduché. Sportovci museli mít nějaké zaměstnání; proto hlavní hrdinka, závodící na motorovém kluzáku, pracuje jako soustružnice. Je oblíbená, pracovitá a optimisticky hledí do budoucnosti - ovšem jen do toho okamžiku, než utrpí těžké zranění. Rázem je konec závodění i soustruhování. Mladá žena prochází těžkou depresí z vlastní bezmoci, přidávají se problémy kvůli zklamání v lásce. Otevírá se před ní zdlouhavá a trnitá cesta, než zase najde vyrovnanost. Film, byť se vyhýbající nástrahám melodramatu, je napsaný i inscenovaný velice ploše, bez schopnosti výrazněji zaujmout. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

anderson 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu deja to mohla byť skvelá dráma. Alebo rodinný film. Alebo aj ten avizovaný psychologický. Lenže aj keď mal FILAN k dispozícii vtedajšie dve najsexi československé herečky (VANČUROVÁ-KOCÚRIKOVÁ), nedokázal z imbecilného scenára vydolovať zmysluplné dielo. Mal to radšej dostať do rúk HERZ. Tú jednu hviezdičku ale udeľujem za záverečnú scénu s dyňami, ktorá by za iných okolností a s inými tvorcami mohla byť základom pre slušný slasher / horor. (22.7.2009) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Mladá žena utrpí pri pretekoch úraz s trvalými následkami a snaží sa silou vôle a s pomocou kamarátov prekonať svoje ťažkosti. Námet je slušný, ak k tomu pridáme atraktívne prostredie vodných športov, mohlo to mať úroveň. Filmové spracovanie je však chabé, rozbité a nesúrodé. Škoda, lebo herecky to bolo zaujímavé. Vančurovú nahovorila Ida Rapaičová. ()

Reklama

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Horší trojka. Na svou dobu velmi atraktivní námět, ale dalo se z toho vytěžit mnohem víc. Film plyne tak od ničeho k ničemu. Za zmínku stojí ale pár věcí: Především něžně krásná a sympatická Marta Vančurová hraje velmi přirozeně a věřím ji jak tu soustružnici tak i tu závodnici. Sexy dračice Zuzana Kocúriková upoutává pozornost především dokonalou postavou a tehdejšími výstřelky módy. Martin Huba mě nezaujal ničím, ale jeho váhání mezi "vrabcem v hrsti a holubem na střeše" se dá pochopit. Pavol Hammel pořád hraje a zpívá a já ho moc nemusím, tak mě docela sral. Potěšil Karol Polák s typickým hlasem a tehdy ještě havraní kšticí. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Marta Vančurová je nepochybně výbornou herečkou schopnou zahrát cokoliv, tenhle film ale ukazuje, že úplně všechno by hrát nemusela. Její postava namíchaná z emancipované kajakářky a odborově angažované soustružnice mě prostě nepřesvědčila. Narvaná navíc do nijakého příběhu se snahou dramaticky řešit citové problémy, ovšem neděje se tu celkem nic. To všechno doplněné o únavné drobnosti socialistické reality jako je rozdávání povadlých karafiátů s naprosto nesmyslným podtextem a obligátní využití atraktivního prostředí hospody na vrcholu mostu SNP. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Film, ktery ukazuje stredni vrstvu v lepsim blahobytu, nez byla skutecnost:-). No, podle nametu jsem cekal daleko lepsi psychologicke drama, kterak se mlada sportovkyne vyrovnava se svym zranenim a prelozenim na jine pracoviste. Prestoze se Marta Vancurova ve sve roli snazila, scenar ji nikam moc nepustil. Dalsi z rady Filanovych nevyraznych filmu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Marta Vančurová obsadila 5. příčku v divácke soutěži "Komu dáte svoj hlas 1975" časopisu Film a Divadlo s počtem hlasů 631. (kosticka7)
  • V době natáčení se u Bratislavy opravdu konal jeden evropský závod. Proto se filmaři rozhodli, že toho využijí pro získání opravdové atmosféry, kterou by jinak nezískali. (Duoscop)
  • Během natáčení utrpěla Marta Vančurová otřes mozku a pořádnou podlitinu. Kvůli tomu bylo natáčení o týden odloženo. (Duoscop)

Reklama

Reklama