Reklama

Reklama

Max se zotavuje z traumatické nehody, a tak vezme alespoň práci bezpečnostní noční stráže v otcově obchodním domě. Právě tehdy se mu začne zjevovat v tamních zrcadlech mladá žena. Max si není jistý, jestli jsou jeho vize vedlejším efektem prášků na spaní nebo jestli jsou skutečné. A tak si začne všímat všech detailů ženy v zrcadle. Jenže pak se jednoho dne ukáže, že několik zaměstnanců obchodu zemřelo a Max je podezřelý z jejich vraždy. Musí s pravdou ven – tedy, že v obchodě straší duch v zrcadlech – jen tak může dokázat svou nevinnu a zastavit řádění přízraku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (192)

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak se nám Nezvratný osud podíval podruhé do zrcadla a uviděl tam Bloody Mary. Po stávce patrně žraly děti nějakého zneuznaného scénáristy omítku na hliněné podlaze a tak ze zoufalství stiskl to tlačítko s kosočtvercem na osvědčené hollywoodské kopírce. V rámci snižovaní nákladů obsadili do hlavní role nějakého slizkého narkomana, který tu hodinu a půl v mrákotách prochodil pouze za piko a zbytek peněz asi padl na tu dvacet minut sprchující se kikinu s kulantním tělem, které to však paradoxně více slušelo bez hlavy. Takže nic nového pod sluncem! Každou čtvrthodinu bizarní zmrd, pardon, chtěl jsem říct smrt, a závěr překvapivý jako výron v laciném pornu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

O trochu méně urážlivé než nedávný sequel 30 Days of Night, přesto citelně pod hladinou průměru. Vymýšlení úmrtí se sice zcela neodfláklo, ale nezajímavá režie jejich potenciál nemilosrdně zabíjí. Ajo, kde jsi? Zkrátka Mirrors II jsou zbytečným pokračováním filmu, který mít pokračování neměl - a když už ano, tak určitě ne takovéhle, které na něj ani nijak zvlášť přímo nenavazuje. 3/10 ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhé době horror, u kterého jsem nezaspal a u kterého mne nerozbolela hlava. Mohl jsem tak relaxovat a bavit u likvidace obětí. Mám jen jednu výtku a to obsazení hlavní role. Herec typu nevyspaný, neupravený feťák, se do této role opravdu nehodil. Dáváme 70%! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Frederik Wiedmann: 1. Main Title (3:30) ,2. Kayla (1:48) ,3. Slice (2:29) ,4. Alive (2:03) ,5. Run! (1:59) ,6. Who is Henry Schow? (2:01) ,7. Eleanor's Lament (3:33) ,8. Keller Returns (1:27) ,9. Suspicious (2:16) ,10. Loosing Her Up (2:04) ,11. The Murder (1:24) ,12. Want a Slice? (2:37) ,13. At Henry's House (1:18) ,14. A Corpse in the Basement (1:07) ,15. Car Crash (1:21) ,16. Max's Theme (1:24) ,17. Broken Glass for Dinner (1:24) ,18. Nightmare (1:04) ,19. Revenge (1:28) ,20. Arriving at the Crime Scene (1:07) ,21. Reflection (1:20) ,22. In the Basement (3:01) ,23. Mirror Syndrome (2:13) ,24. Breaking Glass (1:01) ,25. It's Over (1:19) ,26. Mirrors II (4:04) , ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování, jež nemělo vzniknout. Režiséru nejde vytvořit slušnější atmosféra, tak útočí spoustou krve a vyhřezlými vnitřnostmi. Proč ne, ale García není Aja, takže když se v těch mordech vyžívá moc dlouho, přestává to jednoduše bavit. Největší slabinou je ale scénář, který prostě vším tím gore prostě nezamaskujete, ani kdyby jste se Argento jmenoval. A Nick Stahl se mi ani jako John Connor nelíbil. Už dlouho se mi nestalo, aby mi nějakej film vyšuměl z hlavy takhle rychle. Za boha si nemůžu vzpomenout, jak to vlastně skončilo. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Konzumovateľné len v prípade ak máš resetované všetky zmysly , ignoruješ predvoj , vynecháš číslo 2 a nasypeš to do seba , len ako samostatný pokus o digi bububu... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Důvěrně známý svět zrcadel, ve kterých se dennodenně sledujeme a která mají v daném žánru nezanedbatelný potenciál, je zbaven svých pravidel a solidní jízda může začít. Jenže, jak vidno, už samotná jednička od hororového specialisty Ajy nebyl kdovíjaký zázrak. Ani tady nebude výsledek diváka nějak zvlášť hladit po srsti. I když.. Nechci být nějak oplzlý, ale jen třeba osa Christy Carlson Romano – koupelna – voda je naprosto odzbrojující.. jinak ale průměr všech průměrů a trestuhodné zakopání talentu Nicka Stahla pod postel. Nicméně to nezačíná vůbec špatně. Tvůrci dokáží držet atmosféru a napětí na slušných hodnotách (a nabízí solidní likvidace jednotlivých postav), s přibývajícím časem a druhou detektivní polovinou ale šlápli úplně vedle. Může za to zejména odfláknutý scénář, absence nápadů a viditelně mizerné vedení herců (třeba u už tak špatné Emmanuelle Vaugier). Poslední čtvrthodina směřující k hororovému suterénu je už úplnou beznadějí, která nejednou donutí k nechtěnému smíchu.. škoda, slušný rozjezd by tu byl!! ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Zrcadlový slasher. Na straight to dvd horor pecka, být to z osmdesátek, tak všichni slintají. Typický druhý videodíl, který nedostatek peněz a nápadů dohání počtem vražd a krví. Občas atmosferické, občas béčkové (gore, pohledy zpoza zrcadla) a slušně zahrané. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008 natočil režisér Alexandre Aja snímok "Zrkadlá". Je to americký remake kórejského filmu "Geoul sokeuro". Zdal sa mi to byť celkom podarený duchársky horror. Takže som si pustil i "Zrkadlá 2". Réžie sa ujal omnoho menej skúsený Víctor García. Natočil však obstojné pokračovanie. Max spôsobí autonehodu pri ktorej zahynie jeho snúbenka. Trápia ho výčitky svedomia. Po čase nastúpi do luxusného obchodu s umením ako nočný strážnik. Tam začne v zrkadlách vídať prízraky mŕtvych ľudí. *** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Jak ohodnotit? Scény se zrcadly byly vypracované a líbily se mi víc než v jedničce, ale příběh šel dost mimo a v součtu se nedostával výraznější dojem. Konec byl jedno velký zklamání, i když náběh film měl a závěr se prostě nepovedl. Herecké obsazení svědčí, že se jedná o béčkové zfilmování a v hlavním podání nejhoršího herce nudil snad úplně nejvíc. Ale za drsné zrcadlové scény by hodnocení mohlo malinko nadnést nepůsobivý zbytek. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Méně záhad, ale o to víc efektních poprav. Bloumající hlídač působí ospale netečným dojmem i když se snaží o pravý opak – pózu raněného srnce – Co naopak zaujme je ostře vybroušené pozadí úvodních titulků, které láká svým mihotavým zábleskem pokušení – poznat sám sebe – ()

MMR 

všechny recenze uživatele

MMR se bude opičit po všech 5 z mých oblíbených, co toto hodnotili. Za dvě. Nic extra, a navíc bez Kiefera :-( Ale co, stejně to je horor, spíš taková kulisa pro mě, než se na ty ohavnosti dívat. To bych určitě sebou tady seknul, a kdo mě má zachraňovat, že :-D ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Žer sklo, hajzle! Tak to bychom měli první setkání se zrcadlem. Většina nepochvalných komentářů mě připravila na to, abych nic moc nečekal. A vyplatilo se. Svět zrcadel je tajemný sám o sobě a mnohokráte jej využily knihy i filmy. Někdo v nich vidí i jiné věci, někdo ani sám sebe ( upír). Vražd není mnoho, ale jsou příjemně brutální, byť fanoušci Saw a jiných zvrhlostí možná ohrnou nos. Napětí vytváří především hudba ( Frederik Wiedmann), která je patřičně temná a strašidelná, i když už v jiných filmech slyšená. Necháte-li se do filmu vtáhnout, pak vám to nejen nevadí, ale jste rádi, že tak temně vrní. Často si kladu otázku, co vlastně od takovýchto filmů diváci očekávají. Jaký bombastický zážitek překypující originálními nápady a filosofickými myšlenkami? Vždyť cílem horrorového béčka je především pobavit. Filmová kamera, zrcadlový svět, zločin a trest, ...co více si přát? Jen snad ta dvojka za názvem je zbytečná, neboť s jedničkou kromě zrcadel nemá společného vůbec nic. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování úspěšných hororů mají většinou nevalnou kvalitu. Zrcadla mě docela příjemně překvapila. Ačkoli je příběh hodně předvídatelný a docela naivní, tak dokáže slušně zabavit. Použití zrcadel v hororu je prostě skvělé a i tento celý film o nich je celkem povedený. Sice to už nepůsobí tak originálně a tajemně jako v jedničce, ale určitě potěší jednotlivé zabijačky, které mají šťávu. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Sice tady nebyl nikterak promyšlený děj, kde by byl na konci třeba nějaký ten "wow" efekt, ani na jedničku nenavazuje, ale jako takový film neurazí. Nick byl celkem fajn, vůbec mě v tomhle filmu nevadil, to spíš ty vedlejší role těch "záporáků", kteří neměli potřebné charisma a záběry na ženské tělo byly zbytečně moc zdlouhavé a nudné. Silikony jak ušitý. :D Emmanuella, kterou znám z Dapch taky potěšila. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už na mě moc. Nejenže se v USA musí dělat remaky asijských hororů, protože pracovníci filmového průmyslu mají po stávce asi stále tvůrčí krizi, ale ono se musí natočit ještě pokračování remaku - patrně jako důkaz, že vždycky může být ještě hůř. A to ještě z trapnými "odkazy" na korejský originál. Jestli ono to nemělo být varování, že se to dá upíchnout i bez poloviny štábu - nebo už zavedli úsporná opatření... ? Ta hvězdička je za hudbu. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Pár dobrých scén by se našlo, ale také by se našlo pár hodně špatných scén jako například, když si ženská utrhne hlavu v zrcadle. Jako tragédii bych Mirrors 2 neviděl, ale srovnávat s povedenou jedničkou se to nedá. Hlavní herec byl špatně vybrán a do role se absolutně nehodí. Další problém je s režií, protože naproti jedničce jde pouze o bezmyšlenkové zabíjení. Myslím si, že pokračování téhož snímku bylo naprosto zbytečné a když už ho vytvořili, tak ho měli lépe zpracovat a hlavně navázat na předchozí díl... 4/10 = 40% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem zmiňovala v komentáři k jedničce, zrcadla ve mně vždy vzbuzovala nepříjemný pocit. To ovšem na faktu, že se ve druhých "Zrcadlech" vytrácí i ta trocha mysterióznosti, nic nemění. Scénář nestojí za nic (nemohla si za to náhodou částečně sama?!?), Nick Stahl působí překvapivě nevýrazně, a i když to bylo uděláno dobře, odtrhávající se čelist byla přeci jen efektivnější než střeva vylézající z dutiny břišní.;-) ()

Reklama

Reklama