Reklama

Reklama

Sejdeme se v Bethelu

(TV film)
  • Československo Vítejte v Bethelu
všechny plakáty
Československo, 1979, 40 min

Recenze (9)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Nádherná komedie plná úžasných gagů a herecký koncert pana Josefa Dvořáka. Nešťastný osud člověka, který zavítá do města Bethelu a už na dálnice je vplétán do osidel intrik, jak postupně přijít o všechno. Pan režisér Roháč zvolil do této komedie dva herce, kteří v té době patřili a stále patří mezi nejlepší herce s komediálními vlohy. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ty vole, kolik postav tu ten Dvořák hraje? No, každopádně, je to zajímavý, dobrý a neskutečně zapadnutý televizní film, který se shání strašně těžko, ovšem stojí za to. Moc chválím stopáž, ten příběh na víc jak 37 minut nebo kolik to má, fakt není, i tady je občas znát, že těch 37 minut je jen tak tak, překvapivě to ani nenudí. Vidím to na takové lepší 4*, na 5* mi tam něco chybělo. Ale hodnocení dávám vysoké tak jako tak. ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Luděk Sobota projíždí městečkem Bethel, kde je příbuzný každý s každým a kde cizinec pozdě dojde k názoru, že měl raději jen jinudy. Film je v podstatě exhibicí Josefa Dvořáka, který hraje všechny postavvy v Bethelu, od policisty po soudce, nezapomenutelná je porada obviněného Soboty se svým právníkem ("A nepomohlo by, že jsem nevinej?). Pominu-li lehký rýpanec do kapitalistického světa (jo, jo, holenkové, takhle to tam chodí, budte rádi, že žijete tady), který neodmyslitelně patřil ke každé inscenaci té doby, jedná se o zdařilou podívanou. ()

dashwoody 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděla v rámci jednoho marketingového průzkumu a myslela jsem, že těch 40 minut ani nevydržím, jak nudně a zdlouhavě se Sobota (ne) vymotává z těch Dvořákových absurdit. Po několika letech jsem se na podobnou akci dostala znovu a opět na ní servírovali tento film. Nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet - nad sebou i nad Sobotou. Od té doby už se žádných takových akcí neúčastním, protože se děsím toho, že na mě zamává Dvořák v munduru americké silniční policie a já to nekonečné martyrium budu s chudákem Sobotou zažívat znovu. Ale dvě hvězdy aspoň za nápad a absurdnost celého toho systému. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

S odstupem času tuhle televizní hru hodnotím trochu přísněji. Malá neuvěřitelná povídka není vytěžená do maxima, nečetl jsem sice originál, ovšem od Luďka Soboty bych očekával trochu více obrany. V sedmdesátých letech to však mělo určitě nějakou symboliku - Roháč by to asi jinak nenatočil. Luděk Sobota hraje úplně jinak, byl režisérem vedený hrát tak, jak nebyl vůbec zvyklý. Dvořák se vyhrál naopak do maxima, ovšem nedivím se, proč to ČT nijak často nereprízuje - ona to zase taková senzace není. Ovšem je to originální a do zlatého fondu televizní zábavy bych to určitě bez pochyby zařadil. Díky Roháčově lehké ruce je to nadprůměrná mikrokomedie. S úžasem jsem také sledoval mladičkou Annu K. :-) Česká televize tuto hru uvedla pod názvem SEJDEME SE V BETHELU, původní název povídky však je STOPROCENTNÍ OBSLUHA a napsal ji Rog Phillips... ()

Zajímavosti (2)

  • Herečka Luciana Krecarová se později proslavila jako zpěvačka pod pseudonymem Anna K. (honajz)
  • Josef Dvořák ve filmu ztvárnil celkem 8 rolí, a to policistu, barmana, kuchařku, tetičku, starostu, soudce, obhájce a bankéře. (honajz)

Reklama

Reklama