Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka Johanna Ravn běží lesem, když na ni náhle zaútočí muž v oranžové kombinéze a elektrickou vrtačkou jí udělá díru do lebky. Když policie volá otci Johanny, aby identifikoval její tělo, diví se tomu, jelikož Johanna sedí u svého PC. Večer si otec všimne, že s Johannou je něco v nepořádku a zavolá sanitku. Podobných útoků přibývá po celém městě. Oběti trpí stejnými symptomy, zvrací černou tekutinu a jejich těla se pomalu rozpadají. Frustrovaný nedostatečnými výsledky místní policie, se otec Johanny vydává vyšetřovat tajemství kolem vraha a jeho útoků sám. (Anticque)

(více)

Recenze (19)

DonBraso odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle je krátek blbostí,že jsem ke konci filmu přejížděl a udělal jsem dobře.Začátek vypadal slibně,si řikám kriminálka s psychoušem co rád vrtá.Jenomže krimi tohle není a je to jenom děravý jak škrpály do hor,kdy si kluci režisérský v křesle,točí co chtěj a za pár šunek,něco předvedou.Policie v Norsku je totálně vodrovnaná,to byla vážně dobrá reklama,kdy tedy nevim proč se to řešilo,když to vzal tatík do svých rukou a hlavní policajt,v jednu chvíli,jdu do toho,pak je mě to putna.Policie měla vodítka,ale proč to ve filmu ukazovat,tak nasadila belmonda tátu v letech,co se pomstí.Krávovina to začínala být pořád horší,plivání černýho čaje přestalo bavit,vodítka žádná a film nuda jak po 20 minutách čumět na reklamu na vložky:)Záporák/ci to byl vrchol a dědek si to v kabátu zapisoval jak nejspíš zombíci ovládnou svět.Po hodně dlouhý době zklamání a to jsem si říkal,že kombinace Norsko/Francie:Horor/Thiller bude liguére. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejsem zvyklej dávat takovýmhle nízkorozpočtovým srandám víc než dvě hvězdy, ale tentokrát rád udělám výjimku. Čert vem scénář a levnej vizuál, film triumfuje svojí atmosférou - hlavně v první a třetí třetině. Zpočátku se zdá, že sledujeme jakýsi syrový thriller o maniakovi, který své oběti přímo nevraždí, nýbrž je pouze přivádí do ... velice pasivního stavu. V druhé třetině má nejvíc prostoru pátrání otce jedné z obětí. Tahle část je jasně nejslabší, nedočkáme se ničeho extra zapamatovatelného, naopak různých logických děr je dostatek. Třetí třetina pak přinese poměrně zajímavé rozuzlení, hutnou atmosféru a dokonce i několik opravdu napínavých a strašidelných scén (a nemyslím "na poměry poloamatérských filmů"). Autoři se nejspíš inspirovali v mytologii Akt X, což jim nezazlívám. Je příjemné vidět, že existují nízkorozpočtoví tvůrci, kteří si jsou vědomi svých omezení, takže se nesnaží natočit něco, na co nemají prostředky (ke srovnání se aktuálně nabízí nedávná švédská low budget katastrofa Blood Runs Cold). Díky tomu se na film Mørke sjeler dá koukat i přes to, že evidentně moc nestál. Palec nahoru a režiséry hlídat. Až se dostanou k penězům, můžem čekat velké věci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Severania ma opäť príjemne prekvapili. Po skvelom mrazivom, atmosferickom a krvavom slasheri Blood Runs Cold si pripravili ďalšiu lahôdku, v ktorej dokonca skombinovali viacero žánrov - a pritom to spočiatku vyzeralo ako jednoduchá vyvražďovačka. Čiže hororík si potrpí najmä na originalitu, to si cením, nízky rozpočet mi nevadil, na ten narážam neustále. Bolo tu však množstvo hluchých miest a nuda sa dostavila, preto nedám vyššie hodnotenie. Ani záverečné rozuzlenie ma nechytilo tak, ako som si predstavoval. Scény so zombíkmi vypľúvajúcimi čierny olej sú však skvele zvládnuté, a samozrejme aj dostatočne desivé. 6/10. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ačkoli filmy s nízkým rozpočtem v oblibě nemám.. Tohle se celkem povedlo. Ikdyž ta Amatéřština brr...Nápad se zombíky a černou krví byl originální :) a Nevidím důvod proč tomuhle snímku nedát slušné 3*.).Skvělé překvapení pro potěšení dne:) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ďalší zo snímkov , ktoré utrpeli na rozpočte. Použiteľný námet , spracovaný za drobné- škoda. Otec príde vražedne o dcéru . Polícia je nefunkčná ako stále , tak pokúša osud a začne veci riešiť svojou cestou, pretože killer je stále v akcii. . Jeho revenge turné neobídu však ani pseudo zombíci...Milé škandinávske osvieženie , aj keď nie také , aké som čakala. Za vyššie produkčné volume by sa z toho dal vyžmýkať privátny B.B. ( BlockBuster ). Je smutné , že snímok disponuje všetkým potrebným , nie je však finančne dotankovaný... black blood je ale pôsobivý. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Sledujeme chlapa v oranžové kombinéze,jak své oběti vrtá díru do hlavy.A díra v hlavě jak už to tak většinou bývá je smrtelná.Ale né tak docela.Oběť se zanedlouho opět probouzí k životu.Pokud se tomu tak dá říkat.Chroptí a blije černou tekutinu.Obětí s dírou v hlavě začne přibývat,ale policie jak už to tak bývá ví kulový.Tatík první nakažené se na to nemůže koukat a pátrá na vlastní pěst.A v pátrání je sice lepší než policie,ale je to nesympatickej ňouma a posera.A to je hlavní kámen úrazu.Nevadil mi ani tak nízký rozpočet jako herecké obsazení všech zúčastněných.Herci byli ubozí a snímku to rozhodně nepřidá.Navíc má film spoustu hluchých a nudných míst.A o nějakých emocích či soucitu s otcem "nemrtvé" nemůže být ani řeč.Co víc dodat.Snad jen to,že ze zajímavého námětu se dalo vytřískat rozhodně víc.Takhle je to pouze další spletenec hororových subžánrů,který díru do světa určitě neudělá.Průměr. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Dark souls je sice trošku amatérská podívaná za pár dolarů, ale když je originální námět a schopný režisér tak to vůbec nevadí. Osobně jsem se skvělé bavil a hlavně druhá polovina filmu je nesmírně zábavná a napínavá. A konec je taky vyřešený skvěle a netypicky. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je síce nezmyselná hovadina, oceňujem však netypické poňatie living dead tematiky, celkovú bizarnosť a mrazivé scény so "zombie - ropákmi", ktoré mali svoje čaro. Nórsko-francúzska hororová spolupráca už z princípu nemohla dopadnúť zle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá (ne)zombie záležitost, kde zombíci nětouží po lidských mozcích či jiných částech těla, ale jejich hlavním cílem je vás pozvracet. Laciný vizuál mi tady vůbec nevadil a naopak se sem docela hodil a atmosféricky film dokázal vytěžit z minima maximum. Příjemné překvápko. 60% ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem solidní béčko. Námět celkem originální, ikdyž připomíná AktaX a The Box, atmosféra snesitelná, ale mááááááálo peněz a málo muziky. Konec je pak zklamání největší, s tím si nelámali tvůrci hlavu vůbec. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pokud máte dceru, které maník udělá vrtačkou díru do hlavy a nechá jí vesele "žít" , je tu několik možností. Buď nad tím mávnete rukou s tím, že hlavní je, že to přežila a nebo pokud aspirujete na cenu Dáda roku, tak se nesmíříte s tím, že dcerka co chvilku zvrací černou tekutinu (vůli čemu musíte vše olepit igelitem) , nekomunikuje, s uklízením domácnosti už nehelfne, a rozhodnete se konat. Náš rek je přesně typ číslo dvě (Dáda roku) , takže se pouští do pátrání na vlastní pěst a nahání vraha, co vrah není protože všechny jeho oběti útok přežili. No přežili...je z nich chodící zelenina ála Ruby z Drž hubu, ale žijou i když podle patalogů byli prohlášeni za mrtvé. Ale pak zase za živé. Guláš co? Takže poldové tak hledají maníka pro asi 30 přestupků "lehkého" ublížení na zdraví a ten zatím dál nerušeně bere vrtačku a mění lidem hlavy na...na maděru. Místy celkem vtipné i když asi nechtěně, každopádně to pobavilo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle bych nejspíš zařadila do té watafácké sekce filmů, kde jde logika trošku stranou. Řemeslně jsem viděla už větší bídy, avšak scénář trochu pokulhával. Originální nápad se tu ale vyskytoval v docela dobré formě, i když to občas hlava nebrala. Musím ale podotknout, že jsem už dlouho neviděla amatérský film, který by mě vcelku na úrovni vystrašil. Ne tím způsobem jako třeba v případě Insidious, ale když jsem o půlnoci MS dokoukala, ne zrovna lehko se mi potom šlo na záchod. Chci tím říct, že u MS je s podivem velmi hutná atmosféra a vizáž oních "černých" není přehnaná, ale uspokojivě nepokojná. Vizuálně film nic moc a kamera mi chvílemi přišla, jako z televizních zpráv, v některých okamžicích postřehnete, že doslovně kameru drží někdo v ruce a natáčí při chůzi, ale to bych ještě odpustila, při faktoru, že je tento snímek levně natočen. Nejspíš to ještě nechám uležet, ale prozatím to jsou velmi velmi silné dvě hvězdy. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je velmi podivný, což je asi výraz, který jej charakterizuje nejlépe. Není to sice bůhvíjaké veledílo, ale bezesporu dokáže zaujmout. A to především tím, že volně přechází mezi žánry a divák tak absolutně netuší, co se na něj v následujících minutách přivalí. Začíná to jako standardní slasher, pak se to přehoupne do jakési pomstychtivé roviny, aby to ve finále skončilo VELMI ujetou vrtačkovanou až bizarních rozměrů. V těch závěrečných asi 15 minutách jsem valil bulvy na monitor nemaje slov. Po technické stránce to sice není nic moc, byť ty nahnilé oběti, které ze sebe dávily ten černý sajrajt, něco do sebe měly. Z hlediska příběhu to až na těch posledních pár minut docela šlo, přestože se tam až na výjimky vlastně nic moc neděje. Film nakonec dospěje k prazvláštnímu rozuzlení, které přinese daleko více otázek než odpovědí. Ale na druhé straně právě takto koncipovaný závěr je zárukou, že na film divák jen tak nezapomene. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu ďalší vydarený nízkorozpočťák, ktorý však väčšinu divákov primárne nezaujme svojím dejom, napätím, či atmosférou ale veľmi zaujímavo zvládnutým skĺbením viacerých hororových subžánrov, pričom samotný dej akoby medzi nimi pláva, čo keď si dobre spomínam som v takomto rozsahu ešte v žiadnom horore nevidel. Máte radi slasheri? tu ho máte a navyše aj výber zbrane je veľmi originálny, máte radi zombie/nakazení horory?, tak tu jeden máte, či veru máte radi sci-fi/misteriózne kúsky? ani to v tomto filme nechýba, alebo sa vám nebodaj zachcelo detektívny krimi thriller? nech sa páči. Fakt nekecám, to všetko v Dark Souls je... Ale nie je to jediné plus filmu. Možno sa budem opakovať ale tí Nóri to s tou hororovou atmosférou proste vedia a tu som mal, bez hanby, občas dobre nasraté v gatiach. A aj keď takéto sekvencie boli naozaj len kratučké a bolo ich ako šafránu, stáli za to. Samozrejme nečakajte, že sa vyhnete nudným a naťahovaným scénam, ale pri hororoch s takýmto rozpočtom nemožno čakať zázraky. U mňa vládne spokojnosť a tento svieži nórsky hororový guláš môžem vrelo odporučiť... 70 %! ()

Wancohoff 

všechny recenze uživatele

dobry namet, dementne chovanie postav, a este blbsi scenar ktory ma ku koncu az rozosmial.. + hrozne vela nedomyslenych veci..a v prvej trtine to vyzeralo tak nadejne... ()

ladybird32 

všechny recenze uživatele

Treba uznať, nápad originálny, vŕtačková sekta - to tu ešte nebolo! O deduškovi, vodníkovského typu čo zbiera dušičky do téglikov od detskej výživy, a chlapcoch s respirátormi na ústach ( asi z čisto estetických dôvodov, dentálna hygiena im asi veľa nehovorila :D) ()

Reklama

Reklama