Reklama

Reklama

Historie Marihuany

  • USA Marijuana Nation

Obsahy(1)

Marihuana a její produkty - hašiš, olej - patří mezi lidstvem užívané látky již minimálně několik set let. Po tuto dlouhou dobu provázely lidstvo jako součást náboženských a sociálních rituálů. Primitivní národy, stejně jako národy "rozvinuté", užívaly cannabis pro její schopnost ulehčit tíhu reality a měnit smyslové vnímání. Zároveň s tímto náboženským a sociálním významem má marihuana neméně dlouhou historii jako lék - její užívání je zaznamenáno již v Eberských papyrech ze starého Egypta ze šestnáctého století před Kristem. Tehdy byla cannabis používána zejména jako jeden z nejlepších prostředků proti bolesti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Falconica

všechny recenze uživatele

Dost mi vadí, že tento dokument šíří všeobecné nepravdy o problémech s legalizací marihuany. Povídá o tom, jak černý trh hrozně ničí to či ono a kdesi cosi a nějak zapomíná na ten fakt, že za existenci černého trhu můžou jen represivní zákony. Polovinu dokumentu jen sledujete, jak zfanatizovaní ochránci zákona vytrhávají rostlinky něčeho, co nám věnovala sama Země. To trošku mrzí. Jinak je zajímavý. Ale některé fámy už je vážně na čase rozptýlit a vynechat je z dokumentů National Geographic, které má velká část populace tendenci brát prostě vážně. Tohle je totiž taková ta tichá, nenásilná a nenápadná forma propagace boje proti drogám. Který nikdy nefungoval a nikdy fungovat nezačne. ()

Reklama

Detak 

všechny recenze uživatele

Dokument chválím za krásné záběry, jak pěkných kytek, tak i palic, za což dávám pátou hvězdu. Ukazovány jsou obě strany názorů, pozitivní a negativní, ale calkově to působí mírně negativně, což je škoda. Proto sázejte všude a bojujte za legální prodej marihuany v ČR. A těm z Vás, kteří máte z trávy deprese, vzkazuju, že tráva nemůže za Váš posranej život. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument nepřináší nic nového. Shrnuje léčivé účinky marihuany, negativa jako zhoršování paměti, schizofrenie, úzkost, paranoia, srdeční arytmie, dýchací obtíže, deprese. Pozitiva zpomalené vnímání času, zveličené vnímání prostoru, zvýšená sexualita, spiritualita, zostřené smyslové vnímání a narůstající euforie. Toho chlápka co mu pražec rozdrtil palec mi je líto. Zranění palce jsou bolestivá a léčí se léta nebo i vůbec. Stát přichází z prodeje marihuany o velké peníze na daních. Huliči mají špatné výsledky ve škole a v práci. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Konope by bola skvelou eko-alternatívou veľmi prakticky využiteľnou ako biopalivo, alebo v textilnom priemysle. Dá sa z nej vyrábať papier a všeličo možné. Konopný konzumný olej, či napríklad konopné kozmetické krémy sú veľmi zdravé. Nebyť mladých, ktorí to fajčia ako cigarety x krát denne, nebolo by to ani tak tabuizované. Konope v podstate dopláca na THC – na zložku, kvôli ktorej je taká známa. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama