Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// +především akce a to pořádně krvavá, (pouze) slušná počítačová animace, dabing kvalitních herců -avšak vedlejší postavy jsou dabovány třemi dabéry, celkem zmatek v postavách, dost těžko jsem je rozeznával, občas mě to i trochu nudilo, dějově je to složitější, pro někoho kdo nezná "tento vesmír"/// Taková skoro celovečerní podívaná, kterou docení především fanoušci a znalci Wahrammeru. Já se ke hře (ni počítačové ani stolní) zatím nedostal a tak jsem trpěl neznalostí pozadí příběhu a postav. Časem až si hry zahraji na to kouknu znovu a pravděpodobně to docením více./// Celkem 62%/// ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je to po technické stránce slabota, ale je to WARHAMMER 40K! We march from Macragge! Burn the heretic! - Skoro by to takto stačilo, ale trochu víc. To zpracování je opravdu děsné. Nejde ani tak o samotné postavy, obličeje jsou víceméně statické a jen se zalívají krví, ale hlavně planeta výsadku Mithron byla víc než ubohá. Samozřejmě chrám už byl fajn a všechno kolem taky, mateřská loď, thundehawk, land speeder, prostě vše. Zápletka nijak nepřekvapila, ale tady o to přece nejde. Pěkně se na to kouká a když tedy prominete některé drobnosti a jste dostatečně zapálení pro warhammer, užijete si to! ()

Reklama

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Objekivně bych musel dát 3* jenže to bych nesměl Warhammer 40k tolik žrát. Pravda použité CGI vypadá dost staře, to ale nijak neubírá na atmosféře téhle mini bojůvky mezi Ultramarines a chaos šmejdem z black legion. Je trestuhodné, že se ještě nikdo nepustil do filmování gigantického universa jakým Warhammer 40k nesporně je. Že by tohle netáhlo davy? Vždyť kdo jednou pozná temnotu W40k pro toho už není cesty zpět. The Emperor Protects...For the Emperor! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Svět "Warhammeru 40.000" znám jen povrchně: s bratrancem jsme kdysi v pubertě mlsně pokukovali po stolní hře (bídný stav našich prasátek koupi neumožňoval), dále mě nezaujala jedna půjčená knížka a letmo jsem zahlédla počítačovou hru. Tvůrci filmu nevyšli nezasvěceným vstříc a tak nezbývá, než si reálie W40K dostudovat, nebo se smířit s neznalostí. Sere pes, příběh není žádné sudoku pro náročné, nakoukneme prostě do mise supervojáků oddaných jakémusi Císaři. V opozici stojí nějací olezlí zombíci, síly Chaosu, a mydlí se to na nějaké pusté, nepřívětivé planetě. Žádná věda, ale pár dobrých nápadů a slušná atmosféra vytahují "Ultramarines" z průměru. Být animace na úrovni, možná by to stačilo na čtvrtou hvězdičku... jenže ono to celé vypadá jako tucet let starý trailer budgetové PC hry. Odpudivé, zaměnitelné ksichty bez výrazu, absolutně nepřirozený, připosraně toporný pohyb postav a ničím zajímavé prostředí. Sebemenší ztotožnění a lítost nad řídnoucím počtem mariňáků se nekoná, jejich postupné zkapávání jsem měla upřímně v paži. Suma sumárum 60% a to s přivřenýma očima, ušima, nosem, pupíkem i řitním otvorem. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná řezničina s kapitální atmosférou, jejíž hutnosti se nevyrovná celá řada áčkovejch filmů s rozpočtem 70mil. plus, ani rádoby temných "hororů", k té se stylizace hodí perfektně, a ani dvakrát nevadí nízká obeznámenost s Warhammerovskejma reáliema, protože jsem si to užil i tak. Nadávat na špatnou animaci u video filmu (a k tomu navíc z Evropy) je krávovina, navíc třebas prostředí je naanimované skvěle (v rámci možností) a jediné co opravdu drhne je animace hlav a (nulové) mimiky (osobně mi nevadilo, kdyby měli na palicích helmy pořád), to je ovšem u takového filmu věc ne zrovna určující. Pátá hvězdička vysublimovala do neznáma kvůli konci, který je vylisovanou esencí béčkovosti (celý film je v podstatě béčko až na půdu, ale na konci je to už moc) a oproti předcházejícímu ději slabší na všech frontách. Kéž by obdobného bylo víc, obzvlášť v porovnání s nezměrnou hovadinou, jako třeba Dantes Inferno.. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (1)

  • Autorem scénáře je spisovatel Dan Abnett, který napsal více než 25 románů ze světa Warhammer a Warhammer 40 000. Příběh ve filmu je ale originální a není adaptací žádné z knih z tohoto prostředí. Naopak po premiéře snímku byla vydána kniha, která události ve filmu zachycuje. (.Zmolda.)

Reklama

Reklama