Reklama

Reklama

Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie

Obsahy(1)

První oficiální film z universa Warhammer 40k pojednává o mladém Proteovi, který se chystá na svou první misi, coby člen věhlasné kapituly Hvězdné pěchoty, Ultramaríny. Se svou jednotkou přistávají na planetě Mithron, aby zkontrolovali Imperiální svatyni, odkud se jim místo celé posádky hlásí pouze nouzový signál majáku. Brzy po přistání zjišťují, že jejich podezření bylo opodstatněné a opravdu mají co dočinění se zhoubnými silami Chaosu... (Crowen)

(více)

Recenze (126)

verbal 

všechny recenze uživatele

Hle, temný, fantasy animák, kde postavičky nemají vykulené oči, jako by se snažily ze všech sil vysrat, Princezny nešíří streptokoka, Přespiču někdo umlátil kladivem a název se dá vyslovit, aniž by se jeden zachrchlal a udělal si na jazyku uzel! To se těm nezletilým gayům líbit nebude!! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Svého času jsem koketoval s Doomtroopery a Battletechem, ale fantasy svět Warhammeru a v zásadě magicko-religiózní sci-fi vesmír Warhammeru 40000 mě nechávaly zcela lhostejným. Takže když napíšu, že tenhle CGI animák se vcelku povedl, můžou si všichni barviči figurek přičíst klidně i 20 %. Ostatní se budou muset smířit s tím, že jim přijde trochu divné, jak velké kvéry to ti Ultramariňáci (přesněji řečeno družstvo Ultima druhé roty Kapituly Ultramarines z Macragge) používají, a kolik toho uvnitř těch svých power armorů vydrží. Ale trochu jsem pohrabal na W40K wiki a musím říct, že to všechno dává smysl... když tedy přistoupíte na to, že Božský Imperátor je skutečně Božský;) Neodpustím si samozřejmě poznámku, že Ultramarines zní rozhodně drsněji než Lazuritoví námořníci, ale pak už dodám jen to, že tihle mariňáci jsou skutečně Ultra, a "they shall know no fear". Film je po grafické stránce velmi solidní i dnes, má vynikající dabing (český asi ani nevznikl), hudbu a zvuk. Atmosféra je správně temná, a i když zápletka je docela průhledná, celý zážitek divákovi dost vylepšuje fakt, že se díky "pravidlům" světa W40K může stát opravdu cokoliv:) Všechny ty klerikální rekvizity vypadají opravdu dobře, a docela jsem tomuhle vesmíru přišel na chuť. 70 %, ale někdy si asi zase rád poslechnu řízné "Burn, Heretics!!!";) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dospěle laděný "animák", který nechává stranou všechny roztomilé postavičky a nedostatek krve a jde pomalou cestou budování atmosféry směle ke svému krvavému cíli. Průhledný příběh by snesl lepší propracovanost, ale zase dává průchod všem typickým W40k symbolům, které postupně dostávají v příběhu své slovo. Vysvětlování je málo, ale stačí a dveře pro další podařený kousek jsou otevřená. Budování atmosféry autorům jde, teďka je možná čas na komplexnější pohled na celé universum. Divák si to zaslouží a klidně v téhle "drsňácké" animaci. (alespoň malá znalost W40K vítána, ale podle mě není nutností) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Technicky spíše průměr, ale na to, že se jedná o Fan film tak solidní práce. Akce i postavy slušné a krví se nešetřilo, takže i jako neznalec Warhammeru na doporučení od kamaráda Sayge jsem se bavil. 7/10. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jsem náročná, když v 21. století chci, aby animovaný film byl animací kvalitnější, než s čím se setkáváme u počítačových her? Protože kvůli tomuto nároku si nemůžu užít atmosféru, která by z téhle krvavé řežby čišela. A jelikož absolutně nevím, co za hru bylo předlouhou (ani nechci), takže nevím, odkud se ty primabaleríny vzaly, co jsou pořádně zač a kdo byl jejich císař. Oni mi to za celou dobu nebyli schopni říct, takže se s nimi nekamarádím. Omlouvám se všem, kteří mají hru rádi, a film se jim líbil. Jak říkal Verbal, je to na mě asi málo gay. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Konečne nejaký film zo sveta Warhammeru!!! Škoda však veľkého množstva hluchých miest. Tempo je uspávajúce. Inak však vôbec nie zlé. 50% ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Dávám 4, i když objektivně bych měl dát 3, ale přesto, že nejsem nějaký zasvěcenec do světa Warhammeru, film měl atmosféru, brutální a nevybíravou akci, děj se pěkně posouval kupředu, a některé marinácké proslovy byly tak správně epické.. Jako takové lákadlo do tohoto temného vesmíru to funguje úžasně. Animace ucházející, hudba úctyhodná a zmíchání fantasy a scifi ve Warhammeru stále považuji za výborný nápad... Musím začít studovat to lore ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Neskutečně zábavná řezničina s kapitální atmosférou, jejíž hutnosti se nevyrovná celá řada áčkovejch filmů s rozpočtem 70mil. plus, ani rádoby temných "hororů", k té se stylizace hodí perfektně, a ani dvakrát nevadí nízká obeznámenost s Warhammerovskejma reáliema, protože jsem si to užil i tak. Nadávat na špatnou animaci u video filmu (a k tomu navíc z Evropy) je krávovina, navíc třebas prostředí je naanimované skvěle (v rámci možností) a jediné co opravdu drhne je animace hlav a (nulové) mimiky (osobně mi nevadilo, kdyby měli na palicích helmy pořád), to je ovšem u takového filmu věc ne zrovna určující. Pátá hvězdička vysublimovala do neznáma kvůli konci, který je vylisovanou esencí béčkovosti (celý film je v podstatě béčko až na půdu, ale na konci je to už moc) a oproti předcházejícímu ději slabší na všech frontách. Kéž by obdobného bylo víc, obzvlášť v porovnání s nezměrnou hovadinou, jako třeba Dantes Inferno.. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

V zajetí fanatismu, religionistiky a dogmatu. Jen škoda toho vizuálu. Zábavný odpočinek s úsměvně, od nepaměti znásilňovanou, banální zápletkou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Svět "Warhammeru 40.000" znám jen povrchně: s bratrancem jsme kdysi v pubertě mlsně pokukovali po stolní hře (bídný stav našich prasátek koupi neumožňoval), dále mě nezaujala jedna půjčená knížka a letmo jsem zahlédla počítačovou hru. Tvůrci filmu nevyšli nezasvěceným vstříc a tak nezbývá, než si reálie W40K dostudovat, nebo se smířit s neznalostí. Sere pes, příběh není žádné sudoku pro náročné, nakoukneme prostě do mise supervojáků oddaných jakémusi Císaři. V opozici stojí nějací olezlí zombíci, síly Chaosu, a mydlí se to na nějaké pusté, nepřívětivé planetě. Žádná věda, ale pár dobrých nápadů a slušná atmosféra vytahují "Ultramarines" z průměru. Být animace na úrovni, možná by to stačilo na čtvrtou hvězdičku... jenže ono to celé vypadá jako tucet let starý trailer budgetové PC hry. Odpudivé, zaměnitelné ksichty bez výrazu, absolutně nepřirozený, připosraně toporný pohyb postav a ničím zajímavé prostředí. Sebemenší ztotožnění a lítost nad řídnoucím počtem mariňáků se nekoná, jejich postupné zkapávání jsem měla upřímně v paži. Suma sumárum 60% a to s přivřenýma očima, ušima, nosem, pupíkem i řitním otvorem. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O Warhammer som už niečo počul, ale stále viem velmi málo.S toho vyplýva, že asi nebudem fanúšikom sveta Warhammer ako väčšina čo to už videla, ale mám rád tento typ animákov.Čo sa týka Ultramarines: A Warhammer 40,000 Movie, tak môžem len odporučiť.Rozhodne je to dobrý sci-fi masaker.Prekvapila ma celkom slušná atmosféra a taktiež hudba, dabing hercov či animácia, len je škoda, že sa to asi nikdy nedostane na veľké plátna a že to ma len 70 min.Chcelo by to ešte vylepšiť a hlbšie prepracovať charaktery postáv, ale v tom animáku na to nieje čas.Hneď zo začiatku odlietame v sprievode Mariňakov na planétu, kde je čoraz viac a viac hustejšie a zaujímavejšie a potom koniec.Takže tempo filmu je rozhodne našlapané, ale ako som spomínal chcelo by to ešte vylepšiť/obohatiť.Škoda, mohla by to byť ešte väčšia pecka ako to je. 70% - 3* ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Mám ráda tento druh animovaných filmů, ale asi díky neznalosti PC předlohy jsem až tak nadšená nebyla. Čekala jsem jestli příjde i kouzelník (císař - Caesar) a nic. Děj opravdu nenáročný a postavy vojáků vypadaly jakoby se klucí narodili v obří zkumavce. Myslím, že by autory nezabilo, kdyby hodili intro pro nás nezasvěcené ignoranty. Určitě bychom si film více užili. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Dabing 6/10 Děj 5/10 Hudba 7/10 Animace 8/10/// +především akce a to pořádně krvavá, (pouze) slušná počítačová animace, dabing kvalitních herců -avšak vedlejší postavy jsou dabovány třemi dabéry, celkem zmatek v postavách, dost těžko jsem je rozeznával, občas mě to i trochu nudilo, dějově je to složitější, pro někoho kdo nezná "tento vesmír"/// Taková skoro celovečerní podívaná, kterou docení především fanoušci a znalci Wahrammeru. Já se ke hře (ni počítačové ani stolní) zatím nedostal a tak jsem trpěl neznalostí pozadí příběhu a postav. Časem až si hry zahraji na to kouknu znovu a pravděpodobně to docením více./// Celkem 62%/// ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Križiacke výpravy ďalekej budúcnosti, kde svet ako ho poznáme dnes už neexistuje. Na Zemi vládne cisár a to naj. čo máme sú Ultramarines... bojové komando, ktoré nepozná strach a v mene cisára sa vrhá do spárov nepriateľa... ehm, ehem Kráľovstvo nebeske ma vzalo o čosi viac a rozhodne mi celkový dojem nekazila "animácia", neviem či sa to dnes vôbec tak dá v tomto prípade nazvať... 5/10. 2x bojový otčenáš, 1x šaman Ultramarines - rozpozná neposedné zlo no a domnienka cisárovej zvrchovanej moci chrániť svoje ovečky ďaleko svetelných rokov od domova... uúu exciting ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Až do konce jsem od sebe nebyl schopen rozlišit jednotlivý mariňáky, páč všichni vypadaj stejně. Na druhou stranu atmosféra je správně hustá a démon chutně zlej. 60 - 70% ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Takové delší intro k nějakému brutálnímu Warhammeru. Scifi svět velmi temný a bezútěšný, nekonečná pouť pouští spuště. Trochu čitelný děj je hlavní problém, jinak zvláštně stylizovaného filmečku - neobvyklá mluva proti vytříbené brutalitě. Základní motivy vyjmuté z nějakého patetického rytířského příběhu. Velkolepé zbroje a smrt. Další prosím! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

8.1.2011 ~ Animovaná fantasy sci-fi rubačka na motivy stolní deskové a následně počítačové hry. Jednoduchý příběh, jednoduchý spád a hlavně!, hlavně se to nesmí brát jako film. ~ Ten, kdo by to udělal, by si posléze rval vlasy. Ač je tenhle video film podobný Dead Space: Downfall a má tak buďto nalákat ke hře nebo alespoň udělat radost fandům, nejde o nějaké hlubší ponoření do příběhu, jako spíš využití světa Warhammeru a vyobrazení cesty party mariňáků tam a některých i zpět. ~ Upřímně, prvně je nutno podotknout, že jsem nikdy Warhammer 40k nehrál a to ani v deskové ani v počítačové podobě, takže mi určitě některé jemné či naprosto do očí bijící nuance unikly a fandové by tak u některých pasáží mohli až slzy štěstí ronit. Můj jediný fyzický projev po několika prvních minutách byly jen oči zvrácené v sloup. Hromada vypatlaných pánbířkářských keců ála "Císař nás ochrání" a "Za slávu Císaře!", podprůměrné grafické zpracování, nechytrý střih a nelogičnosti až chyby, jako např. zvuk vesmírné lodě ve vzduchoprázdném vesmíru, mě nutily si pokládat otázku, proboha proč tohle vzniklo. A někdy během téhle chvíli mi docvaklo, že tohle prostě nejde brát jako film, ani jako video film, DVD film, VHS film, VHS rip kamerou nahraného DVD filmu. Tohle se musí brát jako dost dlouhé animované intro ke hře ze světa mě neznámého Wahrameru a jen si užívat už stokráte omletou příhodu o tom, jak parta ultrahusťáckých vojáků jede na neznámé místo zachránit někoho, o kom ani neví, zda je živý. Jediné, co se ví, je umístění základny a zapnutý vysílač s nouzovým signálem. A tak se jde, breptá, střílí, zabíjí a umírá. ~ Pokud máte rádi sci-fi a akce tvrďáckých frajerů v obrovském brnění vám problémy taky nedělá, koukněte klidně na to. Je to taková hodně nenáročná pohádka na chvíle, kdy chcete jen vypnout a odpočinout si od myšlení. Pak je to dobrá podívaná a většina negativ se dá opomenout. ~ PS: Jen by mě zajímalo, jak se může při nákaze, byť fantazijní a sci-fi, měnit i zbroj a brnění... Ale co, prostě to je možné a basta. ()

Reklama

Reklama